SiolNET. Trendi Moda
1,38

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Komik Tin Vodopivec: Ko spoznaš, da je imela babica ves čas prav #MojaTorba

1,38

termometer

 | Foto: Ana Kovač
Foto: Ana Kovač

Tin Vodopivec se 1. decembra odpravlja na manjšo turnejo po Evropi, v okviru katere bo v sedmih dneh nastopil v sedmih državah v sedmih različnih jezikih. Pakiranje za potovanje, ki zahteva sedem poletov, bo zato pravi izziv.

Naš znani stand up komik Tin Vodopivec je že pred nekaj leti začel sanjati o zanimivi ideji: nastopiti v desetih različnih jezikih. Potem ga je srečala pamet in mu idejo zreducirala na sedem jezikov, ki jo bo po mesecih učenja tujih jezikov, čez nekaj dni končno uresničil. A to še ni vse:

Da bi naredil zadevo še bolj zanimivo oz. da bi si še malce zapletel življenje, sem dodal časovno omejitev sedmih dni in oviro nastopov pred lokalnim občinstvom.

Tin bo nastope izpeljal v sedmih mestih, natančneje v Skopju, Beogradu, Londonu, Berlinu, Varšavi, Parizu in na koncu še v Ljubljani. Njegov podvig je tako zahteval intenzivno uničenje makedonščine in poljščine ter dodatno piljenje nemščine, angleščine in francoščine.

Tin Vodopivec | Foto: Ana Kovač Foto: Ana Kovač

Tin Vodopivec | Foto: Ana Kovač Foto: Ana Kovač

Kaj ne bo manjkalo v njegovi torbi:

[video: 66406 / ]

"Zdi se mi, da ima torba v življenju človeka neki ciklus," ob vsebini svoje torbe pravi Tin.

Najprej nosiš nahrbtnik v šolo, kasneje v srednji šoli to ni kul in iščeš različne alternative. Na faksu sem imel nekaj časa nekakšno torbo za na eno ramo, zdaj, ko pa sem že čez 30, se vračam k nahrbtniku - je najbolj praktičen, udoben in "zdrav" za hrbet. O, ne, zvenim kot moja babica.

Izziv 777 zaradi podviga zahteva čim lažjo prtljago in čim manj nepotrebnih stvari, kakršne se sicer znajdejo v Tinovem nahrbtniku. V sedmih dneh jih namreč čaka sedem poletov, zato bo v poštev prišla le najnujnejša oprema:

"Majice za vsak dan nastopa, ker se bom potil na odru, pižama, nekaj toplih oblačil, kamera, denarnica, bančna kartica, telefon in najbolj ključna stvar - polnilniki za vse naprave."

Pohod po Evropi bo za Tina očitno nujen, saj je trenutno stanje na njegovi bančni kartici nič evrov:

Tin Vodopivec | Foto: Tin Vodopivec Foto: Tin Vodopivec

Tin Vodopivec | Foto: Ana Kovač Foto: Ana Kovač

V Parizu ob svojem idolu

Koliko bo zaslužil z nastopi, nam ni zaupal, bo pa vsekakor bogatejši za nepozabne izkušnje, saj bo v Parizu nastopil v francoščini in s svojim idolom Eddiejem Izzardom. Tin bo na oder stopil kot Eddiejev "pre-act", kar si šteje v veliko čast: "Do tega nastopa čutim veliko navdušenje, pa tudi hudo odgovornost!"

V Skopju bo gostoval kar na televiziji, in sicer v priljubljenem pogovornem šovu Eden na Eden, v katerem bo tako nastop kot intervju poskušal v celoti opraviti v makedonščini - jeziku, ki ga pred mesecem dni sploh ni govoril.

Tin Vodopivec | Foto: Ana Kovač Foto: Ana Kovač

Tin Vodopivec | Foto: Ana Kovač Foto: Ana Kovač

Tinov Izziv 777 od 1. do 7. decembra:

  1. Skopje (makedonščina)
  2. Beograd (srbščina)
  3. London (angleščina)
  4. Berlin (nemščina)
  5. Varšava (poljščina)
  6. Pariz (francoščina)
  7. Ljubljana
1 / 6
2 / 6
3 / 6
4 / 6
5 / 6
6 / 6

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 11
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin