SiolNET. Trendi Moda
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ko se kreacije in osebni slog ne skladajo (video)

2

termometer

 | Foto:
Slovenski modni oblikovalci so, kar zadeva kreacije, večinoma izjemno estetsko izpopolnjeni, a ko je govora o osebnem slogu, se zgodba konča.

Najprej je treba nujno poudariti, da se večinska miselnost med slovenskimi modnimi oblikovalci vendarle spreminja, a še vedno opažamo, da se, ko se ob koncu modne revije, ki je večino obiskovalcev naravnost navdušila, pojavijo pred nami v podobi, ki jim je ne bi pripisali. V zaodrju je nujna praktičnost Čeprav bi lahko razumeli, da se v primeru, ko se v zaodrju trdo dela, da so manekenke do potankosti urejene, gleda predvsem na to, da so oblačila, ki jih nosijo, čim bolj udobna in uporabna, je zunaj okvirjev modnih revij, na dogodkih, na katerih niso vpeti v središče dogajanja, težko razumeti, zakaj se njihova osebna podoba niti kanček ne sklada s tistim, kar lahko vidimo na modni brvi s podpisom modne znamke. Podobne primere vidimo tudi v tujini Podoben primer v tujini je na primer modna oblikovalka Sarah Burton, ki vodi modno hišo Alexander McQueen. Medtem ko obiskovalci modnih revij omenjene znamke ob vsakem izhodu komaj zadržujejo dih, se oblikovalka po koncu modne revije predstavi v povsem vsakodnevni modni kombinaciji kavbojk in srajce. Vseeno najdemo slovenske oblikovalce, ki sledijo svoji filozofiji Podobne vzporednice lahko potegnemo tudi z nekaterimi slovenskimi modnimi oblikovalci. Medtem ko se na primer velika imena, kot je Zoran Garevski, venomer oblačijo v skladu s svojo filozofijo, ki se odraža tudi v kreacijah, lahko hkrati razočarani ugotovimo, da pri drugi polovici cveta slovenske modne ustvarjalnosti česa takega ni mogoče videti.

O slovenskem fenomenu oblikovalcev, ki svoje oblikovalske filozofije ne združujejo z osebnim slogom, smo povprašali tudi obiskovalke minulega tedna mode, ki so nam potrdile, da omenjeni primeri vseeno ne ostajajo neopaženi.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin