Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Torek,
5. 12. 2017,
4.41

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43

Natisni članek

ličenje mejkap Tina Fabjan prazniki prazniki trend lepota

Torek, 5. 12. 2017, 4.41

6 let, 4 mesece

Kako se naličiti, da boste na praznični zabavi v trendu?

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43
mejkap, ličenje | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Ličenje v prazničnem decembru se iz leta v leto bistveno ne spreminja, vsako leto je vodilo isto: bleščice, bleščice, bleščice. A na katerem predelu obraza bodo letos še najbolj zaželene?

Tina Fabjan, vodja umetnikov ličenja pri Max Factorju, pravi, da bodo letos bleščice na obrazu najlepše zasijale okrog oči, kot nujen pripomoček pa priporoča tekoče črtalo.

"Običajnega črnega zamenjajmo z blešečim, ki ga nanesemo ob trepalnicah, na zunanjem delu očesa, lahko tudi v notranjem. Če smo dovolj drzne, pa lahko celo senčilo zamenjamo z bleščicami v enaki barvi. V takem primeru naj bo ličenje z bleščicami zelo preprosto, saj so bleščice zelo močan detajl."

Tina tako potrjuje trend, o katerem smo že pisali; da je zlato črtalo za oči letošnji trend številka ena prazničnega ličenja.

Ob tem damam z nemirno roko svetuje, naj si nanos olajšajo z mehko barvico, s katero utrejo pot črtalu. "Kot nanašanja naj bo 45 stopinj ali manj, da črtalo skorajda leži na veki. Tako boste lažje začrtale lepo linijo."

Vizažistka Tina Fabjan o dveh pripomočkih, ki ju mora v torbici imeti vsaka ženska #MojaTorba

Zlato črtalo je letošnji hit. | Foto: Max Factor Zlato črtalo je letošnji hit. Foto: Max Factor

Drznost tudi pri šminkah

Poleg bleščečih in sijočih oči si lahko v decembru privoščite še izrazite ustnice, dodaja vizažistka, ki poleg klasične rdeče šminke priporoča še rjave, a z obveznim mat učinkom, ki je letošnji hit. Prvi kriterij pa je, da je šminka obstojna in nanos natančen.

Novoletne zabave so razlog za večjo kreativnost in igranje z barvami kot sicer, svetuje. "Seveda si lahko v tem času privoščite tudi uporabo umetnih trepalnic, ki bodo vaš mejkap dvignile na višjo raven."

Poskusite z drznejšim odtenkom šminke; rdečo naj zamenja rjava ali temno vijolična. | Foto: Thinkstock Poskusite z drznejšim odtenkom šminke; rdečo naj zamenja rjava ali temno vijolična. Foto: Thinkstock

Za čim boljšo obstojnost

Da trud ne bo šel v nič in se bo mejkap obdržal vso noč, Tina priporoča takšno predpripravo:

Kožo na nanos ličil dobro pripravite. Najprej uporabite piling, nato izbrani tonik za čiščenje kože in nanos vlažilne kreme. Sledi nanos osnove (primerja), ki podaljša obstojnost, nato izberite primeren tekoči puder in ga utrdite s pudrom v kamnu.

Utrjevalci mejkapa v razpršilu so sicer dobra izbira, a mojstrica ličenja pravi, da niso nujni, če pravilno pripravimo osnovo, tekočo podlago in puder v kamnu. "Pozneje je vse odvisno od kože posameznice."

Kožo na malce močnejše praznično ličenje dobro pripravite. | Foto: Thinkstock Kožo na malce močnejše praznično ličenje dobro pripravite. Foto: Thinkstock

Za hitre sprotne popravke

Ob odhodu od doma poleg šminke v torbico ne pozabite pospraviti še tekočega korektorja ali osvetljevalca, ki v trenutku osveži predel pod očmi, ter rdečila, s katerim po nekaj urah spet poskrbite za lep lesk in barvo lic.

In še Tinini zadnji napotki, da boste še bolj zasijali: "Bodite nasmejane in mejkap vedno prilagodite sebi. Namesto klasične maskare uporabite vodoodporno. In če izhajam iz sebe; piko na i mi da posebna moja dišava, parfum, ki zaključi ves videz in privzdigne 'novoletno' samozavest."


Praznično ličenje s pričesko so prikazali tudi v oddaji Dan.:


Še več napotkov za prihajajoče praznike:


Ne spreglejte