Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
25. 10. 2018,
15.00

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Ilirija

Natisni članek

barvanje las nega las Moroccanoil advertorial

Četrtek, 25. 10. 2018, 15.00

2 meseca, 1 teden

Kako podaljšati obstojnost barve na vaših laseh?

Vsebino omogoča Ilirija
Maroccanoil

Na obstojnost pobarvanih las vpliva vrsta dejavnikov. Ne glede na to, ali se barvate sami ali v frizerskem salonu, je pomembno, da poznate osnove pravilne nege las, ki so po barvanju še bolj dovzetni za poškodbe.

Oranžna, rdeča, morda rožnata ali svetlo modra? Ni pomembno, kateri je vaš najljubši barvni navdih, ključno je, da izbrano barvo ustrezno negujete. Zato, da bo obstojnejša in da bodo vaši lasje tudi po barvanju zdravi in mehki na dotik.

Na srečo lahko veliko storite sami: z novo lepotno rutino, ki bo vašim lasem vrnila lesk in voljnost.

#Počakajte s prvim umivanjem

Ne hitite z umivanjem las. Če želite, da bo barva obstojnejša, ji morate pustiti dovolj časa, da ostane na vaših laseh. Zato počakajte vsaj 48 ur pred prvim umivanjem.

lasje prhlja nega | Foto:

#Pogosto umivanje ni prava rešitev

Ena večjih napak pri negi las je prepogosto umivanje, ki na sploh ni priporočljivo, saj lahko na ta način poškodujemo lasišče. Tega pravila se morate še bolj strogo držati, če imate pobarvane lase. Med enim umivanjem in drugim naj mine vsaj 48 ur.

#Uporabljajte izdelke za nego las, ki bodo ohranili, vzdrževali in zaščitili barvo

 Dva ključna izdelka za nego pobarvanih las sta šampon in balzam Moroccanoil Color Continue. Lase bosta nežno oprala in jih hkrati intenzivno nahranila in izboljšala njihovo kakovost. Barva se zato ohrani dlje.

Balzam je bistvenega pomena predvsem pri suhih in skodranih oziroma beljenih ali drugače posvetljenih laseh, saj jih navlaži in pomaga ščititi pred poškodbami barvanja, česanja in oblikovanja.

#Lasem privoščite negovalni wellness

Vsaj enkrat na teden na lase nanesite negovalno masko, ki bo vaše lase nahranila in jih zaščitila pred vsakodnevnimi zunanjimi dejavniki.

lasje, nega las | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

#Ubranite jih pred dodatnimi poškodbami

Pobarvanim lasem moramo prihraniti dodatne obremenitve. Zato se izogibajte prepogostemu likanju ali kodranju las. Če pa že ne morete brez tega, poskrbite za dodatno zaščito s posebnimi izdelki in hkrati na kodralniku ali likalniku znižajte temperaturo.

#Frizerji priporočajo: začeti je treba že pred barvanjem

Da bo nega pobarvanih las res učinkovita, se mora začeti že pred samim nanosom barve, in sicer z nego Moroccanoil ChromaTech. To je profesionalni tretma v dveh korakih. Frizer vam bo najprej nanesel izdelek ChromaTech PRIME, ki bo poskrbel za močnejšo barvno podlago, tako da bodo rezultati barvanja enakomernejši.

Po barvanju sledi ključni korak, in sicer z izdelkom ChromaTech POST, ki barvo utrdi in zagotovi dolgoročno zadrževanje.

Barvanje las prepustite strokovnjakom, saj lahko z nepravilnim barvanjem poškodujete lase. Če pa bi se kljub vsemu radi preizkusili tudi sami, to lahko storite z natančnim upoštevanjem navodil. Pri tem ne pozabite na ustrezno zaščito prostora, oblačil in rok.

lasje, česanje, krtača | Foto: Zmagovitih pet: poskrbite za dodatno nego

Predstavljamo vam pet korakov, s katerimi boste poskrbeli še za dodatno nego svojih las:

1. Lase samo nežno ovijte v brisačo, izogibajte se agresivnim brisanjem. Pustite, naj se lasje posušijo kar na zraku.

2. Ne krtačite mokrih las: če imate ravne lase, jih počešite šele, ko bodo skoraj suhi, če pa imate skodrane in goste lase, jih skrtačite, ko so še vlažni.

3. Izogibajte se sušilniku za lase: Lak lahko pusti sledi na laseh in lahko naredi nekakšen film, zaradi katerega lahko barva slabše pobarva lase. Pomembno je, da pred barvanjem ne uporabljamo laka za lase,

4. Izogibajte se laku za lase, ki povzroča dodatno lomljenje in tudi odpadanje las.

5 . Izberite barvo za lase, ki se samo za tri odtenke razlikuje od vaše naravne barve. Barvanje s temnejšo barvo naredi manj škode kot svetlenje las.

Frizerji priporočajo Moroccanoil Color Complete

Lasje so vsak dan izpostavljeni agresivnim dejavnikom, ki ogrožajo njihovo zdravje in zmanjšujejo vitalnost barve.

Moroccanoil | Foto:

Revolucionarna kolekcija Moroccanoil Color Complete je prva na svetu, ki uporablja napredno lastniško tehnologijo za boj proti vsakodnevnim povzročiteljem bledenja barve, kot so kemične in mehanske poškodbe, oksidacija in toplotno oblikovanje las.

Zasnovana je tako, da nego začnete že takoj, kar pri frizerju.

pričeska frizura
Trendi Kakšne pričeske bomo nosile to jesen?
Ne spreglejte