SiolNET. Trendi Moda
Vsebino omogoča Ilirija
  • Messenger
  • Messenger

Kakšne pričeske bomo nosile to jesen?

Vsebino omogoča Ilirija

Retro ali futuristično, s trajno, na "pixie", morda valovito ali preprosto samosvojo? Kakšni so pravzaprav trendi v svetu pričesk? Povprašali smo Sanjo Karasman, kreativno vodjo pri Subrini Professional.

Sanja Karasman Foto: Klemen Razinger  

Sanja Karasman je po izobrazbi frizerka, njeno delo pri Subrini Professional pa zajema veliko več. Največ časa posveča izobraževanju frizerjev - tako pri nas kot v tujini. "Deliti znanje, ki je sprejeto odprtih rok, je stvar, na katero sem najbolj ponosna," nam je povedala že na začetku pogovora, v katerem smo največ pozornosti namenili trenutnim trendom v svetu pričesk.

Današnji stil je bolj eklektičen

Če smo včasih modne trende lahko uvrščali v različne dekade, je danes vse drugače. Današnji slog na področju striženja in oblikovanja pričesk ni tako izrazito enosmeren, ampak je pravzaprav mešanica različnih slogov, pove Sanja in pri te doda: "Vedno trdim, da je moderno tisto, kar človeku najbolj ustreza. Sem zagovornica osebnega, individualnega stila."

Takšna mešanica slogov se kaže tudi pri izbiri barv, to pomeni, da trenutni trendi ne narekujejo samo določenih barvnih tonov. Edino vodilo pri barvanju je naravni videz.

"Pri barvanju že nekaj let prevladujejo različne tehnike, kot so ombre, balayage in babylights, pravzaprav posnemajo naravno barvo las," pove Sanja, takšen trend pa se bo po njenem mnenju nadaljeval tudi v prihodnje. Razlog je preprost: vzdrževanje takšne barve je bolj preprosto.

Iščete barvni nadih? Rdeča nit: naj bo naravno!

Maroccanoil Maroccanoil Maroccanoil

 

Ženske iščejo praktičnost

Zaradi sodobnega življenjskega tempa ženske iščejo praktične rešitve na vseh področjih, tudi pri svojih pričeskah. Ni nenavadno torej, pravi Sanja, da se odločajo za srednjo dolžino las, ki ne zahteva veliko časa za urejanje in hkrati omogoča preproste rešitve v kriznih primerih - spenjanje v čop ali figo.

Ko razmišljamo o novi pričeski, pa Sanja predvsem priporoča: "Ženske bi morale pričesko prilagajati počutju in slogu, ne glede na starost." Šele z leti in izkušnjami dobijo pravo predstavo o tem, kaj bi želele nositi. "Zrele ženske namreč bolj poznajo sebe in ne nosijo nekaj, kar jim drugi rečejo. Mlajša dekleta so pod vplivom družbenih omrežji in se preveč trudijo, da bi bile videti kot drugi."

Obožujem krajše pričeske, bolj znane pod imenom »pixie«. Takšna frizura je primerna za vsako dobo, jo je možno prilagoditi vsaki strukturi las in vsakemu obrazu. Lahka je za vzdrževanje in ko las začne rasti, frizura postaja še boljša. Obožujem krajše pričeske, bolj znane pod imenom »pixie«. Takšna frizura je primerna za vsako dobo, jo je možno prilagoditi vsaki strukturi las in vsakemu obrazu. Lahka je za vzdrževanje in ko las začne rasti, frizura postaja še boljša.

Nasvet, ki naj velja kot pravilo: uporabljajte kakovostne izdelke

Vsaka ženska v kakšni življenjski fazi podleže takšnemu ali drugačnemu eksperimentiranju, kar zadeva različne dolžine ali barve. S tem ni nič narobe, vendar moramo paziti, da ne izberemo hitre in nekakovostne rešitve. To še posebej velja za pobarvane lase, ki potrebujejo dodatno nego.

Sanja zato priporoča uporabo mask za obarvane ali poškodovane lase, ki bodo lase negovale in jim hkrati vrnile sijaj.

Obarvani lasje namreč potrebujejo celovito nego, zato je pomembno, da izberemo tudi primeren šampon, ki preprečuje prehitro razbarvanje in jim hkrati ponuja prepotrebno nego.

Frizerji priporočajo Moroccanoil Color Complete

Lasje so vsak dan izpostavljeni agresivnim dejavnikom, ki ogrožajo njihovo zdravje in zmanjšujejo vitalnost barve.

Maroccanoil

Revolucionarna kolekcija Moroccanoil Color Complete je prva na svetu, ki uporablja napredno lastniško tehnologijo za boj proti vsakodnevnim povzročiteljem bledenja barve, kot so kemične in mehanske poškodbe, oksidacija in toplotno oblikovanje las.

Zasnovana je tako, da nego začnete že takoj, kar pri frizerju.


Blagodejna in osvežujoča nega Moroccanoil poteka v dveh fazah:


#V SALONU

V salonu se začne s posebno storitvijo ChromaTech. To je profesionalni tretma v dveh korakih.

Prvi korak: izdelek ChromaTech PRIME poskrbi za močnejšo barvno oblogo, tako da so rezultati barvanja enakomernejši.

Drugi korak: po barvanju sledi ključni korak s ChromaTech POST, ki barvo utrdi in zagotovi dolgoročno zadrževanje.

#DOMA

Doma lahko z enostavnim postopkom poskrbite, da bo učinek tretmaja ChromaTech daljši. S tem boste ohranili, vzdrževali in zaščitili barvo.

Dva ključna izdelka za nego pobarvanih las sta šampon in balzam Moroccanoil Color Continue. Lase bosta nežno oprala in jih hkrati intenzivno nahranila in izboljšala njihovo kakovost. Barva se zato ohrani dlje.

Nasvet strokovnjakinje za Moroccanoil

"Oksidacija je reakcija, ki vpliva na pigment v barvi las, kadar so ti izpostavljeni UV-žarkom. Zaradi nje barva izgubi živost in dobi oranžne podtone," pravi Lorri Goddard, ki pri Moroccanoilu skrbi za barvanje las zvezdnic in zvezdnikov.

"Če vsak dan uporabite razpršilo Moroccanoil Protect & Prevent brez izpiranja, bodo lasje zaščiteni pred oksidacijo, saj bo izdelek prestregel škodljive UV-žarke ter preprečil bledenje barve in oranžne podtone."

 

 

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin