Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
18. 6. 2021,
6.54

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča FAVN d.o.o.

Natisni članek

morje poletje lepa koža celulit FAVN advertorial

Petek, 18. 6. 2021, 6.54

2 meseca, 1 teden

Samozavesten skok v poletje

Kako kavo uporabiti v boju s celulitom?

Vsebino omogoča FAVN d.o.o.

Poletni sončni žarki so nas že dodobra ogreli in temperature so vsak dan višje. Čas je, da iz omar privlečemo najljubše kratke hlače. Da boste še bolj samozavestno pokazale svoje noge, vam predstavljamo dva popolnoma naravna tretmaja, zaradi katerih se boste v poletnih oblačilih počutile še bolj sproščeno in samozavestno.

Celulit se najpogosteje pojavi na bokih, stegnih in zadnjici. | Foto: Getty Images Celulit se najpogosteje pojavi na bokih, stegnih in zadnjici. Foto: Getty Images

Najprej je treba vedeti: celulit je povsem normalen

Imate težave z videzom pomarančaste kože na stegnih in zadnjici? Celulit je le lepotna težava, ki prizadene skorajda vsako žensko, ne glede na njeno postavo ali način življenja.

Resnica je, da se celulita ni moč rešiti na hitro. Videz pomarančaste kože je pri nekaterih videti že s prostim očesom, pri drugih le, če kožo s prsti stisnejo skupaj. Razlogov za njegov nastanek je več, od povečanja telesne teže, staranja, načina življenja, genetike ... Če želite zmanjšati videz celulita in ste hkrati tudi okoljsko ozaveščene ter vam ni vseeno, iz kakšnih sestavin je izdelek, ki ga nanašate na svoje telo, potem posezite po naravnih izdelkih, ki pomagajo k bolj gladkemu videzu. Zakaj bi se sprijaznile z umetnimi snovmi, če v naravi najdete surovine za vse svoje potrebe?

Mleta kavna zrna na stegna namesto v skodelico?

Ja, prav ste prebrali. Mleta kavna zrna imajo učinek, da je videz kože bolj gladek na predelih, kjer je ta videti pomarančasta. Kofein namreč spodbuja cirkulacijo in kožo napne, posledično pa je tudi manj viden. Kofein vsebuje tudi antioksidante, ki pomagajo pri nastajanju kolagena v koži. Boste tudi vi odslej na kavo gledali drugače?

Kavni pilingi pomagajo pri zdravljenju celulita na različne načine. Kava je bogata tudi z antioksidanti, ki pripomorejo k bolj zdravemu tonu kože. | Foto: Getty Images Kavni pilingi pomagajo pri zdravljenju celulita na različne načine. Kava je bogata tudi z antioksidanti, ki pripomorejo k bolj zdravemu tonu kože. Foto: Getty Images

Z masažo v boj proti celulitu kar v domači kopalnici

Masaža učinkovito izboljšuje limfni in krvni obtok ter pomaga učvrstiti tkivo, in naj postane del vsakodnevne rutine, ki jo opravite takoj po tuširanju. A ni vseeno, katere izdelke uporabite pri masaži. Priporočamo Oljni piling proti celulitu Figurina, ki ga je izredno enostavno nanesti − potrebno količino pilinga nanesete na vse predele, ki potrebujejo več pozornosti. Masirate nežno, vedno proti dimljam oz. najbližjemu limfnemu vozliču, po 10 minutah masaže piling sperite s toplo vodo in kožo nežno osušite.

Po tem nanesite učinkovito Kremo proti celulitu Figurina, namažite jo na stegna, boke in zadnjico. Grelni, ščemeči občutek je znak, da krema deluje, in bo kmalu po nanosu izginil.

Da bo masaža učinkovitejša, si pomagajte s pripomočki. | Foto: Getty Images Da bo masaža učinkovitejša, si pomagajte s pripomočki. Foto: Getty Images

Zakaj je Oljni piling proti celulitu Figurina tako poseben?

FAVN | Foto:

Ker vsebuje kavna zrna, ki so mleta v dveh velikostih in zato omogočajo intenzivno masažo. Njihovo abrazivno delovanje pomaga pri odstranjevanju odmrlih celic na površini kože in pospešuje mikrocirkulacijo. Koža postane bolj gladka in napeta. Vitamin E bo poskrbel za obnovo celic ter s svojim antioksidativnim delovanjem poskrbel za vlaženje in glajenje kože.

Piling proti celulitu je bogat z oljem grozdnih pešk, ki ima protivnetne in regenerativne lastnosti, hkrati pa bo poskrbelo za obnovo lipidov. Glicerol, eden najbolj priljubljenih vlažilcev, bo kožo izdatno navlažil.

Oljni piling proti celulitu Figurina vsebuje popolnoma naravne sestavine. Vsebuje 100-odstotno sledljiva, zdrava in sezonsko mleta kavna zrna iz vrhniške pražarne Escobar. Ta so pridelana neindustrijsko na posestvu Fazenda Passeio v regiji Minas Gerais v Braziliji in so ročno obrana. V pražarni Escobar na Vrhniki so jih spražili in zmleli posebej za ta oljni piling.

Zahvaljujoč božanski aromi sveže mletih kavnih zrn in dodanemu naravnemu eteričnemu olju pomaranče iz linije Eteris, bo masaža s tem pilingom omamno dišeča. 

Preizkusite oljni piling proti celulitu. S kodo FIGURINA15 dobite tokrat še 15-odstotni popust pri nakupu tega izdelka.

FAVN KUPI | Foto:

 

Ali obstaja krema, ki popolnoma odpravi celulit?

Na trgu je neomenjena izbira krem, ki obljubljajo zmanjšanje napihnjenosti kože ter bolj gladko njeno zunanjo plast. Obstajajo sestavine, ki pojav celulita občutno zmanjšajo, kožo zgladijo in učvrstijo. Ena izmed njih je kofein, zato uporabljajte kreme proti celulitu, ki so bogate z njim, saj kofein pomaga pri krčenju maščobnih celic.

FAVN | Foto:

Krema proti celulitu Figurina vsebuje aktivne sestavine, ki pospešujejo prekrvavitev in odvajanje vode ter izboljšujejo elastičnost kože. 

Vsebuje gliciretinsko kislino, ki ima moč, da prodre do zgornjega sloja maščobe pod kožo in spodbuja raztapljanje maščob. Kofein, znan po anticelulitnem delovanju, bo poskrbel za izboljšanje videza tvoje kože. Makova semena pa za razgradnjo maščob in hkrati preprečila njihov ponovni nastanek.

V kremi je skrbno izbrana mešanica eterična olja, ki prispeva k lepšemu videzu problematičnih predelov. Denimo eterično olje ciprese poskrbi za boljšo cirkulacijo in spodbuja odvajanje vode. Eterično olje lesa kafrovca kožo obnavlja in poživlja. Rožmarin bo poskrbel za boljšo prekrvavitev in učvrstitev povešene kože. Cedra bo tonizirala tkivo, grenivka pa prispevala k pospešenemu izločanju vode in strupov. Vitamin E bo poskrbel za dodatno glajenje kože. 
 

Preizkusite kremo in se prepričajte o njenem učinku. Koda FIGURINA15 vam bo prinesla 15-odstotni popust pri nakupu Kreme proti celulitu Figurina.

FAVN KUPI | Foto:

Ženske imajo različne razloge, da se želijo znebiti celulita

Najpogosteje gre za samopodobo in željo, da bi se v poletnih oblačilih in kopalkah počutile bolj samozavestno. Poleg nege problematičnih predelov se vsekakor lotite tudi vadbe, ki učvrsti in napne mišice. Pa seveda ne pozabite na uravnoteženo in zdravo prehrano ter zadosten vnos dnevne tekočine.

>>> V kombinaciji z redno uporabo oljnega pilinga in kreme proti celulitu je rezultat zagotovljen. Poiščite svoj tretma in poskrbite, da bo skok v poletje samozavestnejši! Izdelka sta skupaj na voljo ceneje. >>>

FAVN | Foto:

Ne spreglejte