SiolNET. Trendi Moda
1,48

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kaj morate vedeti, preden kupite drago dizajnersko torbico

1,48

termometer

torbica
Foto: Getty Images

To odločitev ste najbrž sprejeli s temeljitim premislekom, zdaj pa je čas za nakup. A preden zapravite nemalo evrov, si preberite še nekaj nasvetov.

Dizajnerska torbica ni samo še en modni dodatek, temveč je večni kos, ki ga boste lahko predali svoji hčerki in vnukinji. Zadnja leta torbica luksuzne znamke ali cenjenenega oblikovalca predstavlja že nakakšno naložbo, saj cena na trgu raste, še posebej, če je lepo ohranjena. Navsezadnje gre za nekakšno (modno) umetnino, ki je sploh med navdušenci in poznavalci zelo cenjena.

Raziskava: Dizajnerske torbice so morda boljša naložba kot nepremičnine

A kako se lotiti nakupa in katero znamko izbrati? Tukaj je nekaj nasvetov:

Določite znesek, ki ste ga pripravljeni odšteti. Če ste sprejeli odločitev za nakup dizajnerske torbice, že imate razdelano sliko o približnih cenah. Nekatere lahko stanejo tudi po več tisočakov, a krasno lahko dobite tudi že za bistveno manj. Ko ste določili proračun, preglejte znamke in preverite, kaj ponujajo za ta denar. Velikokrat pa je ravno obratno; občudovanje točno določene torbice privede do potrebnega varčevanja zanjo in nato je na vrsti zabavni korak - nakup.

torbica Foto: Getty Images

Po nakup v trgovino, kjer ponujajo plačevanje na obroke. Da bo denarnica malo manj trpela, se po torbico odpravite v katero izmed trgovin, kjer se da luksuzne kose kupiti z možnostjo odplačevanja po obrokih. Tega pri nas nismo vajeni, saj na obroke največkrat kupujemo gospodinjske pripomočke in pohištvo, a tudi v Sloveniji lahko na obroke kupite dober modni kos.

Vprašajte se, ob kakšnih priložnostih jo boste nosili. Zelo pomembno je, da točno veste, ob kakšnih priložnostih boste nosili bodoči nakup. Jo boste lahko v opravo vključili vsak dan? Bo pristajala tako dnevnemu kot večernemu videzu? Ali pa je tako specifična, da jo boste lahko nosili samo ob posebnih dogodkih. Pomembno je, da vam bo lahko redno služila in da jo boste radi nosili. Škoda bi namreč bilo, če bi nekaj tako vrednega samo tičalo v vaši omari.

Kupite jo prek preverjene spletne strani ali v trgovini. Dizajnerske torbice nikoli ne kupujte prek spletne trgovine, ki ji ne zaupate. Uradne strani luksuznih znamk so najbolj varne. Še prej si preberite, kako se naučiti prepoznati ponaredek. Najbolj varen pa bo seveda nakup v fizični trgovini, kjer bo tudi izkušnja veliko lepša.

torbica Foto: Getty Images

Preverite možnosti o popravilih. V trgovini povprašajte, kako je z naknadnimi popravili, saj si nekaj tako vrednega zasluži tudi luksuzno obravnavo. Chanel to storitev denimo ponuja tudi nekaj let po nakupu. Ob tem je opomba, da shranite račun, najbrž odveč, velja pa pripomniti, da shranite še certifikat torbice. Tega morate dobiti ob nakupu originala, v nasprotnem primeru gre očitno za dober ponaredek.

In ne nazadnje, uživajte ob svojem nakupu. Živimo v družbi, ki rada zviška gleda ženske, ki za svoje kose odštejejo več denarja. Dejstvo je, da si vsak sam postavlja prioritete in da je na koncu dneva pomembno to, kako se vi sami počutite ob tem. Če vas lepa, klasična in dizajnerska torbica osrečuje, zakaj si je ne bi privoščili? Nekoga pa osrečujejo avtomobili, druge luskuzno pohištvo, tretje pa nakit. Vsakemu svoje.

Dobro ohranjene, skoraj nove torbice lahko za bistveno manj denarja najdete tudi v trgovinah iz druge roke. Takšno imamo tudi pri nas, natančneje v Ljubljani.

Preberite še:

- Preprost način, kako podaljšati življenje svoji najljubši usnjeni torbici
- Pregrešno draga torbica, ki je obnorela modne blogerke

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 3
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin