Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Nedelja,
1. 10. 2017,
11.25

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

Natisni članek

gležnjarji visoke pete superge zima jesen obutev čevlji trendi zimska rekreacija

Nedelja, 1. 10. 2017, 11.25

5 let, 5 mesecev

Jesenski trendi obutve, ki bodo popestrili hladnejšo sezono

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58
čevlji, obutev, stil | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Svetovni trendi, ki jih videvamo v tujini, so pravočasno prišli tudi k nam. V trgovinah so že glažnjarji z žametom, superge z vezeninami in krznom ter bulerji z biseri.

Dokler jih lahko samo gledamo na Instagramu, ne pomenijo nič - šele ko pridejo na police slovenskih prodajaln, se lahko zaljubimo v nove jesenske trende obutve, ki bodo popestrili tudi nekoliko bolj sivo zimo.

Žamet, vezenine in bordo rdeča

Če bi lahko na kratko povzeli letošnji hit, so rdeča nit bordo rdeča barva, žamet in vezenine. Vse troje se odlično obnese tako na gležnjarjih, škornjih kot supergah, ki tako kot lani ostajajo na nogah od poletja.

Kako skrbeti za žametne gležnjarje, hit letošnje jeseni

"Mi sledimo rdeči barvi in žametu, prav tako pa je na škornjih opaziti veliko zakovic, na supergah pa vezenine. Superge so bile v trendu že lani in ostajajo v ospredju, vendar z nadgradnjo žameta," je trende opisala Urška Desnica, vodja družbenih omrežij pri Deichmannu.

Žamet je letos moden tudi na supergah. | Foto: Getty Images Žamet je letos moden tudi na supergah. Foto: Getty Images

Rdeča v vseh odtenkih in tudi na torbicah, kjer bodo vezenine prav tako zelo moderne. | Foto: Deichmann Rdeča v vseh odtenkih in tudi na torbicah, kjer bodo vezenine prav tako zelo moderne. Foto: Deichmann

Enake trende je naštela tudi Simona Kern, vodja modnega programa pri Massu, ki pravi, da so vezenine in žamet absolutni hit, od barv pa poleg bordo rdeče še srebrna. "Poleti sicer prevladuje zlata, a že letošnje poletje se je v ospredje prebijala srebrna in ta ostaja tudi pozimi."

Bulerje mehčajo biseri, superge otopli krzno

Simona dodaja, da od lanske hladnejše sezone ostajajo oksfordski čevlji in superge z veliko okraski, bleščicami ali kamni, najbolj pa izstopa krzno, ki je vidno na zunanjem delu čevlja.

Mrzlo ali ne, superge so zimski trend

V trendu: oksfordski čevlji in srebrna barva. | Foto: Getty Images V trendu: oksfordski čevlji in srebrna barva. Foto: Getty Images

Biseri na gležnjarjih, široke pete in srebrni bulerji. | Foto: Mass Biseri na gležnjarjih, široke pete in srebrni bulerji. Foto: Mass

Lea Pisani o letošnjih modnih trendih oblačil

"Nepogrešljivi so tudi bulerji z debelim podplatom, okrašeni z zakovicami in verigami, nekateri pa so jih celo malo omehčali z biseri, ki veljajo za malce bolj nežne. Zato ti bulerji ne delujejo tako robustno."

V trendu boste tako s široko kot tanko peto, ki so večna klasika. | Foto: Getty Images V trendu boste tako s široko kot tanko peto, ki so večna klasika. Foto: Getty Images

Pa visoke pete? "Pri petah bi lahko rekli, da se vračajo 70. leta prejšnjega stoletja, saj so pete široke in okrašene z zakovicami in biseri, seveda pa še vedno ostajajo tanke pete, ki so v omari vsake ženske obvezne in še vedno veljajo za edine pete, ki so seksi."

Save

Ne spreglejte