Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
17. 4. 2013,
9.41

Osveženo pred

6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

modna revija kopalke Emporium

Sreda, 17. 4. 2013, 9.41

6 mesecev

Foto: Kaj se dogaja v zakulisju modnih revij?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Pričakovali smo kaos, egoistične poglede in kritično presojanje teles, doživeli pa sproščeno atmosfero v ležernem tonu in spremstvu elektronskih pripomočkov. Predstavljamo zakulisje modne revije.

Priprave na takšno modno revijo – na njej je sodelovalo osem predstavnic nežnejšega in pet predstavnikov mišičastega spola ter petčlanska ekipa slovenske plavalne reprezentance – niso mačji kašelj. Glavnina priprav je končana že precej pred dnevom D, stajlingi dodelani in fotografirani že nekaj dni pred revijo, včerajšnji dan je zahteval le še piko na i: pričeske, mejkap in sproščeno koketen sprehod po modni brvi.

Da telo dobi sijaj! Nad ličenjem cvetobera slovenskih modelov, ki so včeraj v ljubljanskem Emporiumu predstavili najnovejše smernice iz sveta kopalne mode, sta bedeli Tina Fabjan, vodja umetnikov ličenja pri Max Factorju in Nataša Križman, pod voluminozne pričeska sta se podpisala Matej Komar in Nejc Lovšin. "Ustvarili bomo sodobni videz pin up, s poudarkom na eye linerju, močno poudarjeni zgornji liniji veke, bogatim nanosom maskare, nohti v odtenku kovinsko rjave in – za spremembo od klasičnih deklet pin-up, ki jih krasijo močno poudarjene rdeče ustnice – nežnimi ustnicami, ki jih prilagajamo glede na polt posameznega modela," je dejala Fabjanova, ki je na ki seznam obveznih opravil uvrstila tudi pudranje nog in poudarjanje zgornjega dela telesa. "Da telo dobi sijaj."

Korzeti v slogu pin up in hlačke z visokim pasom Dovršeni kopalni stajlingi so delo dveh stilistk, Sanele Šlivar in Svetlane Cvijanovič ."Pri kopalkah težko govorimo o trendih, ker je vsako leto prisotno bolj ali manj vse. Letos so v ospredju korzeti in hlačke z visokim pasom v slogu deklet pin-up. Tako kot vedno so prisotne žive barve, cvetlični vzorci, črte, letos opazimo še več neona, ki se nadaljuje še iz prejšnje sezone … skratka, za vsakogar nekaj," ugotavlja Sanela Šlivar, ki so ji pri oblikovanju stajlingov največ časa vzeli prav modni dodatki, kot so klobuki, zapestnice, verižice in torbice. "Če spremljate Fashion TV, je tam zelo malo dodatkov, pri nas jih je precej več," pravi in doda: "Ljudem se zdi prazno brez dodatkov." In ja, tudi čevlji (zagotovo morajo imeti visoko peto, pravi Sanela) so obvezna oprema modne revije kopalk, pa tudi podloge za modrčke pridejo še kako prav. "Nekatere dekleta potrebujejo malce pomoči, da vse skupaj pride bolj do izraza," še namigne ob koncu pogovora.

Na dan D ostaneta le še pričeska in mejkap Nina Vipotnik Mavrič, predstavnica za stike z javnostmi pri Emporiumu, je bila na včerajšnji modni reviji najbrž ena najbolj zaposlenih. Sprejem modelov, plavalcev, gostov, fotografiranja, rokovanje in podobno pač terjajo svoj davek. "Fitinge izvedemo nekaj dni pred revijo. Izberejo se kopalke, pripravi celoten outfit, vse mora biti dodelano do te mere, da nam na dan modne revije ostaneta le še frizura in mejkap," pravi. In kaj se zgodi, če se izkaže, da model, ki naj bi na reviji predstavljal kopalke ali spodnje perilo, ne ustreza visokim standardom takšnih revij? (Smeh). Postopek izbiranja je že tako preizkušen, da točno vem, katera dekleta moramo povabiti, in do zdaj se še ni zgodilo, da bi bil kateri od modelov neprimeren za revijo. Točno vem, katera ja in katera ne," še namigne in našo ekipo preda vodji Emporiuma Lejli Lezič, ki pojasni, da so letošnji trendi v svetu kopalk precej razpršeni. "Od cvetličnih vzorcev, retro videza, geometrije, neon barve, stil deklet pin up iz 50. in 60. let, skratka, cel kup trendov. Izbrali smo zelo močne blagovne znamke Armani, Lisca, Calvin Klein, Seafolly, Etam, Palmers, Speedo, ki ponujajo zelo pester izbor." Ok, si mislim, to so kopalke za manekenke, kaj pa za večino, ki smo bolj kot ne nemanekenskih mer? "Vsaka ženska lahko najde prave kopalke zase," trdi Lejla in je v tem precej prepričljiva, saj ima zaradi preteklega dela na oddelku z notranjim perilom več kot zadovoljivo bero izkušenj. "Stranke so čedalje manj sramežljive in rade prisluhnejo nasvetom," še doda.

Miha in Nadiya: Med revijo elegantnih oblek in kopalk ne sme biti razlik Preverili smo tudi, kakšen pogled imajo manekeni na revije, kjer pogled obiskovalcev nehote uhaja tudi na gol del kože, ki na takšnih revijah predstavlja večinski del. Miha Dragoš, rdečelasi maneken, nekdanji mister Universe in drugi najlepši Zemljan, večje razlike pri modni reviji elegantnih oblek ali kopalk ne vidi. "Za model to ne bi smela biti neka huda razlika, čeprav priznam, da je vseeno malce drugače. Ko predstavljaš zimsko kolekcijo, se na tihem zavedaš, da imaš v telesu lahko malce več tekočine, kot bi jo moralo biti, no, ne pa seveda maščobe," pravi in prizna, da pred odhodom na modno brv "postori, kar je treba postoriti. Morda kakšno skleco ali trebušnjak, da mišice izstopijo, pa še to ni nujno, saj nismo na tekmovanju fitnesa ali tekmovanju bodybuilderjev. Biti moraš kar se da naraven, ampak s športnim telesom," doda. /Več o manekenski karieri Mihe Dragoša si boste na Planet Siol.net lahko prebrali v ponedeljek./

Tudi Nadiya Bychkova, ena najbolj uspešnih, pa roko na srce, tudi najbolj seksapilnih slovenskih plesalk in manekenk, na revijo kopalk ali spodnjega perila gleda tako kot na vsako drugo. "Moje telo je zaradi plesa tako ali tako ves čas v formi. Treniram dvakrat dnevno, ob koncih tedna me čakajo tekmovanja, in to, da sem fit, je moja edina izbira. Povabilo na takšno modno revijo je zame popolnoma enako, kot je povabilo na modno revijo elegantnih oblek, in tudi priprave so podobne. Morda le bolj poskrbim za barvo polti, obiščem solarij ali uporabim samoporjavitveno kremo, kar pa občasno storim tudi pred drugimi revijami," pravi plesalka, ki je te dni izredno zaposlena tudi s sodelovanjem na regionalni turneji pevke Severine. /Več o tem si boste na Planet Siol.net lahko prebrali v ponedeljek./

Rookiji na brvi … … je naziv, ki so si ga novopečeni manekeni – člani slovenske plavalne reprezentance v sestavi Anja Čarman, Anja Klinar, Matjaž Markič, Robert Žbogar in Emil Tahirovič – nadeli kar sami. Na vprašanje, kakšen je bil prvi odziv, ko jih je zadela novica, da bodo nastopili na pravi modni reviji, pa čeprav v njihovem najbolj ustaljenem oblačilu, kopalkah, je Tahirović odgovoril: "Pa nič takšnega, to počnemo trikrat tedensko." Hudomušno in ironično ga je dopolnil Markič: "Za konec tedna imamo običajno še več dela,". In kdo je bil najbolj navdušen nad laskavim povabilom? "Z Anjo in Matjažem smo ravno prejšnji teden posneli par fotografij za plakat, ki bo visel v Emporiumu, tako da danes zgolj nadaljujejo naše gostovanje v manekenskih vodah," pravi Anja Čarman, vsi skupaj pa sklenejo, da so bili izbrani zgolj zato, ker so ali najlepši, najstarejši, ker drugi še nimajo 18 let ali ker predstavljajo tim najbolj uspešnih slovenskih plavalcev, ki se svojemu opremljevalcu Speedu lahko oddolži tudi na manekenski način. Zadovoljni so bili, da se bodo po modni brvi sprehodili v natikačih, brez modnih dodatkov in visokih petk, saj, kot so bili enotni: "Kdo pa se sprehaja po plaži v štiklah?"

Ne spreglejte