Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Torek,
7. 8. 2018,
9.55

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,61

Natisni članek

Beyonce Vogue naslovnica pismo

Torek, 7. 8. 2018, 9.55

5 let, 8 mesecev

Beyonce odkrito za Vogue: Šla sem do pekla in nazaj #video

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,61

Popzvezdnica krasi septembrsko izdajo revije Vogue, za katero je odkrito spregovorila o zasebnem življenju, ki ga je do zdaj uspešno skrivala. Za revijo in njene bralce je napisala pismo, v katerem razkriva misli o svojem telesu, zadnji težki nosečnosti in težavah, ki jih je prestala v svoji karieri.

Beyonce Knowles je prva Afroameričanka, ki so ji posvetili septembrsko naslovnico revije Vogue, najpomembnejšo naslovnico v letu.

Že pretekli teden, preden je revija izšla, se je razvedelo, da je imela pevka popoln nadzor nad fotografiranjem, pa tudi nad vsebino. Napisala jo je kar sama, brez avtorizacije legendarne urednice Anne Wintour, sama pa je napisala tudi podpise pod fotografijami.

 

A post shared by Vogue (@voguemagazine) on

Iskreni zapisi o njenem življenju

Odkrita je bila glede nosečnosti in sprejemanja telesa, glede svojih korenin in zapuščine, pa tudi glede kariere, za katero je dejala, da ima vsaka pot različne odtenke. "Nič ni črno-belo. Šla sem do pekla in nazaj, a sem hvaležna za vsako brazgotino. Izkusila sem izdaje in razočaranja v vseh oblikah. Bila sem razočarana tako v poslovnih kot tudi zasebnih odnosih, ob katerih sem se počutila zanemarjeno, izgubljeno in ranljivo."

Omenila je tudi, da so ji pred 21 leti, na začetku kariere, govorili, da Afroameričanka ne bo pristala na naslovnici tako pomembne revije, saj se "črni ljudje ne prodajajo". Opomnila je, da se je to izkazalo za mit. Ne samo, da je ona prva Afroameričanka, ki krasi naslovnico najpomembnejšega meseca za Vogue, tudi fotograf, ki jo je posnel, je Afroameričan, 23-letni Tyler Mitchell. Tega si je izbrala sama.

Trendi Frizer, ki je friziral Beyonce: To se mi pri tednu mode v Ljubljani zdi čudno #intervju

"Pomembno je, da odpiram vrata mladim umetnikom," je pojasnila in dodala, da naj si predstavljamo, kako bi bilo, če ne bi dali priložnosti "čudovitim ženskam", ki so prišle pred njo.

"Josephine Baker, Nina Simone, Eartha Kitt, Aretha Franklin, Tina Turner, Diana Ross, Whitney Houston, seznam pa se nadaljuje. Odprle so mi vrata in molim, da počnem vse, kar je v moji moči, da tudi sama odpiram vrata naslednji generaciji talentov."

 

A post shared by Vogue (@voguemagazine) on

Spoznanje o suženjskih prednikih

Razkrila je tudi, da je pred kratkim bolje raziskala svoje korenine. Ugotovila je, da je potomka suženjskega lastnika, ki se je zaljubil v sužnjo in se z njo poročil.

"Da sem to predelala, sem potrebovala čas," je razložila in dodala, da verjame, da jo je "Bog zato blagoslovil z dvojčki. Moška in ženska energija sta lahko soobstajali in rasli v meni. Molim, da bom lahko prelomila generacijska prekletstva v svoji družini in da bodo moji otroci živeli manj zapleteno življenje."

Ko je rodila Blue Ivy, je čutila močan pritisk družbe, da čim prej shujša, je razkrila. | Foto: Getty Images Ko je rodila Blue Ivy, je čutila močan pritisk družbe, da čim prej shujša, je razkrila. Foto: Getty Images

O sprejemanju svojega telesa in težki nosečnosti

O svojih otrocih je spregovorila zelo odkrito: "Po rojstvu prvega otroka sem verjela družbi, ki mi je govorila, kako naj bo videti moje telo. Izvajala sem pritisk nad sabo, da bi v treh mesecih izgubila poporodno težo, in zaradi tega celo uredila manjšo turnejo, da bi se prisilila k temu. Ko zdaj pogledam nazaj, se mi to zdi noro," je zapisala.

V nadaljevanju je razkrila, da je dvojčka Rumi in Sir rodila s carskim rezom, saj so bila življenja vseh treh v nevarnosti. Zaradi tega je morala naslednji mesec povsem mirovati in ležati.

Kasneje je sprejela svoje telo, kakršno je bilo, je pojasnila, in "začela uživati v oblinah". "Danes so moje roke, ramena, prsi in stegna polnejša. Imam tudi nekaj trebuščka, a se mi ne mudi, da bi se ga znebila."

Celoten Beyoncejin zapis v septembrskem Voguu si lahko preberete tukaj.

Beyonce, Jay Z
Trendi Zaradi Beyonce in Jay Z-ja imajo v Louvru novo turo za obiskovalce
Ne spreglejte