Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
25. 7. 2018,
13.42

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,11

5

Natisni članek

matične celice gube pomlajevanje vampirski lifting

Sreda, 25. 7. 2018, 13.42

5 let, 9 mesecev

Vampirski lifting – zvezdniški trend, ki je osvojil Slovenijo #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,11

5

Kim Kardashian vampirski lifting | Foto Instagram

Foto: Instagram

Kim Kardashian in Bar Refaeli sta le dve zvezdnici, ki lepoto in mladost ohranjata s pomočjo lastne krvi. Gre za postopek pomlajevanja obraza, ki mu pogovorno rečemo kar vampirski lifting in ki je vse bolj priljubljen in iskan tudi pri nas.

Oriana Girott
Trendi Oriana zgrožena: To je poseganje v mojo intimo

Dandanes obisk lepotnega kirurga ni več takšna tabu tema, kot je bila nekoč. V svetu zagotovo ne, pri nas pa morda ženska, ki prizna, da se je prepustila spretnim rokam lepotnega kirurga, da bi bila videti sveža in mladostna, tu in tam še vedno naleti na očitajoče poglede.

A tudi estetska kirurgija je tako napredovala, da za obraz brez gub ni treba več pod nož. Obstaja namreč ogromno tako imenovanih neinvazivnih postopkov, ki jih kirurgi opravijo hitro, ne zahtevajo posebnega okrevanja in niso boleči.

Ena od neinvazivnih tehnik pomlajevanja, ki so jo preizkusile tudi mnoge zvezdnice, je pomlajevanje z lastno krvjo. | Foto: Thinkstock Ena od neinvazivnih tehnik pomlajevanja, ki so jo preizkusile tudi mnoge zvezdnice, je pomlajevanje z lastno krvjo. Foto: Thinkstock

Eden takšnih je tudi tako imenovan vampirski lifting – postopek pomlajevanja obraza, pri katerem se uporabi kri tistega, ki hoče biti videti mlajši. Izkušeni strokovnjaki namreč pacientu odvzamejo kri, jo primerno obdelajo, iz nje izločijo matične celice, jim dodajo rastni faktor in nato ta koncentrat z injekcijami vbrizgajo pacientu nazaj v obraz.

V Sloveniji je povpraševanje po tej metodi pomlajevanja opazno poskočilo, potem ko so domači in tuji mediji poročali, da na vampirski lifting hodijo tudi razvpite sestre Kardashian, je povedal estetski kirurg dr. Igor Višnjar. "Vsekakor so sestre Kardashian ene izmed tistih zvezdnic, ki postavljajo trende, kar zadeva pomlajevalne metode. Tako tudi v Sloveniji, čeprav nekaj let za Ameriko, opažamo porast trenda predvsem nekirurških posegov, ki so minimalno invazivni in trajajo kratek čas. Stranke jih praktično lahko opravijo med odmorom za kosilo, ker lahko takoj po njih izvajajmo vsakodnevne aktivnosti in ni posebnega okrevanja."       

Nina Suvorov
Trendi "Slovenci s plastičnimi operacijami ne pretiravamo, ko nas nekaj moti, to popravimo in smo zadovoljni" #intervju

 

Ne spreglejte