Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
9. 7. 2015,
13.37

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

knjige branje poletno branje

Četrtek, 9. 7. 2015, 13.37

6 let, 7 mesecev

Že veste, kaj boste brali to poletje?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Ideje za počitniško branje z vami delimo mlada raziskovalca Klemen Ducman in Miha Gulič, knjižna poznavalka Tilka Jamnik, prevajalec in komik Pižama, TV-voditeljica Jerca Zajc Šušteršič in naša ekipa.

Robert Galbraith – Sviloprejka

Če ste mislili, da J. K. Rowling piše samo za najstnike, ki jih zanimajo čarovniške vragolije, ste se zmotili. In če niste prebrali Nadomestnih volitev in Klica kukavice, je čas, da se lotite njenega čtiva za odrasle. Sviloprejka je druga knjiga o zasebnem detektivu in njegovi pomočnici, ki razrešujeta umore. Odlično branje!

Barbara Pavčnik, lektorica

Kjung Suk Šin – Prosim, pazi na mamo

Knjiga govori o skrivnostnem izginotju in neuspešnem iskanju ostarele matere. Navdušila me je zato, ker sem skozi literaturo spoznavala korejsko življenje, ki je od našega drugačno samo po zgodovini, a popolnoma enako v razkoraku med življenjem na podeželju in življenjem v mestu, enake so materinska ljubezen in družinske vrednote. Poleg tega me je knjiga opomnila, da prepogosto pozabljam na dragocene osebe v svojem življenju.

Barbara Gradič Oset, novinarka

Margaret Mazzantini – Novorojen

Dobra fotka je dobra zgodba, zgodba so ljudje in ljudje imajo vsak svojo usodo. V knjigi Margaret Mazzantini preberemo, kako se usoda in življenje lahko poigrata s posameznikom, tako da ga ponese v višave ljubezni in hedonizma, že naslednji trenutek pa ga strmoglavi v brezno trpljenja in brezčutnosti. Nič ni tako, kot se zazdi na prvi pogled … Nepredvidljivost življenja, čari Balkana, tragika balkanske vojne v Bosni in vihravost mladega fotografa ter čutnost italijanske novinarke, s katero se zaplete, ustvarijo neverjetno zgodbo življenja, neverjetno fotografijo, torej … Res presunljiva knjiga.

Matej Leskovšek, fotograf

Muriel Barbey – Eleganca ježa

Knjiga, ki jo lahko berete s svinčnikom v rokah – pripravljeni na strani, na podčrtavanje zapisov o umetnosti, filozofiji, ljubezni … Je knjiga, ki jo boste pogoltnili, ona pa bo pogoltnila vas. Z globino, nežnostjo, rahločutnostjo in absurdnostjo. Z željo, da odkrijete, kaj se odvija za vrati stanovanj pariške stavbe, za družbenimi vzorci in vlogami. Za navidezno povprečnostjo in neopaznostjo, molčečnostjo, za bliščem in bogastvom ter za skrivnostnostjo … Je roman, ki vas bo pripravil, da z obračanjem strani luščite površine.

Neža Mrevlje, novinarka

Brad Stone – Amazon

Sprehod skozi zgodovino največjega spletnega trgovca na svetu, ki v teh dneh praznuje svojo 20-letnico. Branje ponuja periskop v življenje in poslovni vzpon genialnega Jeffa Bezosa, stvarnika največje digitalne zgodbe našega časa. Ko se boste v visoki starosti ozirali po svojem življenju, se boste spominjali le svojih odločitev, zapiše Bezos. Zanimiva in poučna knjiga.

Jan Tomše, urednik

David Epstein – Športni gen

Kaj loči športnega prvaka od povprečneža? Zgolj talent, telesne (genske) predispozicije ali le kakšna ura garanja več na dan? V knjigi Športni gen ameriški športni novinar David Epstein raziskuje prav to, pri tem pa prepleta medicino, psihologijo in šport. Čeprav je čtivo od prve do zadnje strani prežeto s primeri in osebnostmi športnega sveta, bo v njem užival tudi bralec, ki se s športom ukvarja rekreativno ali šampionske zgodbe spremlja le prek televizijskih prenosov. Konec koncev, koliko smo za karierni uspeh pripravljeni delati (= trenirati) navadni smrtniki? Kaj uspešnega poslovneža, študenta, sodelavca loči od povprečnih?

Katja Nared, novinarka

Ne spreglejte