SiolNET. Trendi Kultura
0,08

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Z umetnostjo v podporo Ukrajini

0,08

termometer

Ustvarjalci z vseh koncev sveta, tudi Slovenije, skozi svoje umetniške izdelke med rusko invazijo izražajo podporo Ukrajincem.

Med umetniki, ki so svojo podporo Ukrajini prelili v vizualno sporočilo, je mariborska grafična oblikovalka in ilustratorka Barbara Borko, ki s svojo ilustracijo opozarja na nevarnost vojne propagande.

Gre za različico znane podobe treh opic, ki "ne vidijo, ne slišijo in ne govorijo ničesar slabega", le da so v tej ilustraciji namesto opic medvedi, ki veljajo za simbol Rusije, je pojasnila ilustratorka. "Cenzura in ruska propaganda sta velika težava, ruski mediji ne poročajo o invaziji na Ukrajino in celo ruski vojaki dobivajo popolnoma drugačne informacije," je pojasnila Barbara Borko.

"Imam veliko ukrajinskih prijateljev in ob poslušanju njihovih zgodb o begu sem se počutila nemočno in zlomljeno," je povedala, "nato pa sem ugotovila, da lahko pomagam na svoj način." Ilustracijo je v ločljivosti, primerni za tisk, objavila tudi na svoji spletni strani in ljudi poziva, da jo lahko uporabijo, kakorkoli hočejo.

Družbeno omrežje Instagram medtem preplavljajo podobe ustvarjalcev z vsega sveta, ki na ta način protestirajo proti vojni in izražajo podporo Ukrajini.

Dinara Mirtalipova, Uzbekistan/ZDA

Katja Uccusic-Indra, Avstrija

Alissa Levy, Nemčija

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alissa Levy (@levysfriends)

Alice Hoffman, Švica

Dima Peršin, Ukrajina

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DIMA PERSHIN (@nynenada)

Daniela Herodesova

Tatjana Berdjugina, Rusija

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin