SiolNET. Trendi Kultura
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Vizualni spektakel velikega slikarja Van Gogha #video

0

termometer

Mojstrovine postimpresionističnega umetnika Vincenta Van Gogha so oživele v osupljivi razstavi, imenovani "Immersive Van Gogh" (Poglobljeni Van Gogh).

Neverjetna razstava se je odvila na Pomolu 36, 70 tisoč kvadratnih metrov velikem objektu na vzhodni strani Manhattna.

Novinarji so bili na novinarski turneji v New Yorku deležni vizualnega spektakla, v katerem so dela Vincenta Van Gogha, največjega nizozemskega slikarja, lebdela, se vrtela in preoblikovala. Nekatera dela, kot sta "Irisi" in "Zvezdnata noč nad Rono", pa so cvetela in valovala pred očmi gledalcev.

Razstava je močno ganila obiskovalce. Razstava je močno ganila obiskovalce. Foto: Reuters

Razstava, ki jo je ustvaril Massimiliano Siccardi, režiral David Korins, uglasbil pa Luca Longobardi, uporablja najsodobnejšo tehnologijo za združitev umetnosti in glasbe v izjemno izkušnjo.

"Vidim celo, da se ljudem solzijo oči, ker so tako zelo ganjeni zaradi celotne glasbene in vizualne kombinacije," je povedala koproducentka oddaje Maria Shclover. "To je čarovnija. Resnično gre za življenje Van Gogha, kako je doživljal umetnost in okolico okoli sebe."

Spektakel se za javnost odpira junija. Spektakel se za javnost odpira junija. Foto: Reuters

Potem ko je New York odpravil večino ukrepov in omejitev, povezanih s koronavirusom, je bil Van Gogh popoln umetnik, ki je obiskovalce pripeljal iz temnih časov pandemije v normalno stanje, je prepričana koproducentka.

"Umetnik je bil osamljen, živel je resnično težko življenje," je dejala Shcloverjeva. "Van Gogh je bil za razstavo izbran, da pokaže svoje občutke osamljenosti, hkrati pa očara s svojo svetlo okolico in toploto sončnic," še dodaja.  

Razstava se bo za javnost odprla 10. junija.

Preberite tudi:

Picasso Trendi Picassova umetnina prodana za vrtoglavo ceno v le nekaj minutah #video animacija sončnega vzhoda Trendi Nova stvaritev slavnega umetnika: Zapomni si, sonca ali smrti ne moreš dolgo gledati #video Klimtova delovna soba Trendi Na ogled postavili sliko, ki s seboj nosi obilo skrivnosti

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin