Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
24. 4. 2020,
18.27

Osveženo pred

3 leta, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,28

Natisni članek

umetnost zaščitna maska Banksy

Petek, 24. 4. 2020, 18.27

3 leta, 12 mesecev

Tudi Banksyjevo Dekle s preluknjanim ušesom nosi zaščitno masko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,28
Banksy deklica | Tudi Banksyjevo dekle te dni nosi masko. | Foto Reuters

Tudi Banksyjevo dekle te dni nosi masko.

Foto: Reuters

Banksyjeva podoba Dekleta s preluknjanim ušesom na eni od stavb v Hannovru je v duhu časa dobila zaščitno masko. Umetnik, ki ostaja anonimen, še ni sporočil, če je bila to njegova zamisel. Dekle s preluknjanim ušesom je sicer parodija na Dekle z bisernim uhanom slikarja Jana Vermeerja, ki ji je Banksy namesto uhana namestil varnostni alarm.

Mural je kot parodijo na eno najslavnejših slik na svetu Dekle z bisernim uhanom nizozemskega slikarja Jana Vermeerja (1632-1675) Banksy ustvaril leta 2014 v svojem rojstnem kraju Bristol, pisanje britanskega BBC-ja povzema STA.

Sportal Maradonov kip opozarja na nošenje maske

Britanski ulični umetnik in aktivist Banksy, ki ostaja anonimen že od 90. let minulega stoletja, je najbolj znan po družbeno-politično kritičnih delih. Nazadnje je minuli teden predstavil svoje najnovejše umetniško delo, nastalo v samoizolaciji. Na svojem Instagram profilu je v sredo objavil pet fotografij, ki prikazujejo podgane, kako povzročajo nered v njegovi kopalnici, ter zraven zapisal: "Moja žena sovraži, ko delam od doma."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

. . My wife hates it when I work from home.

A post shared by Banksy (@banksy) on

Videti je mogoče več podgan, ki so znane že iz njegovih prejšnjih del. Dve sta nagnili stensko ogledalo, ena visi z vrvice za prižiganje luči, ena se ziba na obešalniku za brisačo, z eno nogo pa je stopila na tubo, iz katere je brizgnila zobna pasta. Še ena podgana teče na rolici toaletnega papirja, spet druga urinira v straniščno školjko, še ena pa na ogledalo z rdečo šminko riše črtice - te verjetno predstavljajo v samoizolaciji preživete dneve.

Trendi Pet najpogostejših napak, ki jih delamo pri nošenju zaščitnih mask #video

Umetnik rad šokira javnost. Lani so njegovo sliko z naslovom Devolved Parliament na dražbi v Londonu prodali za 9,9 milijona funtov. Delo prikazuje britanski parlament, v katerem na zelenih sedežih namesto poslancev razpravljajo opice. Dražba je potekala točno leto dni po razvpiti dražbi, ko je Banksy dal uničiti sliko deklice z rdečim balonom. Takoj zatem, ko so zanjo na dražbi v Londonu iztržili več kot milijon funtov, je slika spolzela skozi spodnji rob okvirja in se razrezala na trakove.

David Kvaterni, 3d maska, zaščitna maska
Novice Ameriške bolnišnice tiskajo slovenske 3D-maske #video
Ne spreglejte