SiolNET. Trendi Kultura
0,63

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Spektakularna skulptura, ki se vzpenja nad beneško laguno #video

0,63

termometer

Umetnik Lorenzo Quinn, ki se je v času beneškega bienala leta 2017 podpisal pod veliko javno skulpturo, naslovljeno Support, se v mesto na vodi vrača tudi v času letošnjega velikega mednarodnega umetnostnega dogodka. Tokrat s šestimi pari stikajočih se rok.

Monumentalni kip Lorenza Quinna se tokrat razpenja v Arzenalih, nekdanji beneški ladjedelnici, orožarni in skladišču, ki je v današnjem času tudi eden od razstavnih prostorov beneškega bienala. Skoraj 15 metrov visoka in 20 metrov široka skulptura z naslovom Building Bridges slovi enotnost in predstavlja dodatek mestu, ki letos gosti 58. beneški umetnostni bienale.

Gre za enega od najbolj ambicioznih ustvarjalčevih projektov, ki po njegovem naslavljajo šest univerzalnih človeških vrednot, kot so prijateljstvo, vera, pomoč, ljubezen, upanje in modrost.

Poziv k povezovanju

Kot besede umetnika Quinna navajajo tuji mediji, se njegovo delo v Benetkah ni končalo s projektom Support, prav tako ne z letošnjim kipom rok, saj gre za trilogijo. S kipom Support, kot je izjavil umetnik sam, je želel spodbuditi k temu, da spregledamo, pri čemer pa s svojo zdajšnjo postavitvijo Building Bridges naslavlja pomen družbenega, kulturnega, nacionalnega, skupnostnega in individualnega povezovanja ter dejanj v smeri skupnega dobrega. Podobe rok, kot je jasen ustvarjalec, pa prinašajo jasno in neposredno sporočilo.

Tretji del trilogije pa bo na ogled čez dve leti, v času naslednjega velikega beneškega mednarodnega umetnostnega dogodka.

Preberite še:

krožišča Trendi Slovenska krožišča: pletenka, motor, harmonika in kopito #foto

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin