SiolNET. Trendi Kultura
0,13

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Slovenskim šolarjem skušajo z lutkami razbiti rutino šole na daljavo

0,13

termometer

Zajčkova hiša
Zajčkova hišica, predstava Lutkovnega gledališča Ljubljana Foto: Jaka Varmuž

Med kulturnimi ustanovami, ki so svoje delovanje preselile na splet, je tudi Lutkovno gledališče Ljubljana, ki pri spletnih objavah posebno pozornost namenja šolarjem.

V času, ko so šole in gledališča zaprta, je na spletu prosto dostopnih devet predstav ljubljanskega lutkovnega gledališča, primernih za različne starostne skupine otrok in mladine: Živalska farma, Zajčkova hišica, Emil in detektivi, Martin Krpan, Groznovilca, Nebo nad menoj, Vihar v glavi, Virginija Volk in Mojca Pokrajculja.

Za k vsaki predstavi so pripravili tudi pedagoški program

Za vsako od njih je pripravljen spletni pedagoški program, ki vsebuje predloge, kako gledališko umetnost skozi refleksijo še bolj ustvarjalno preplesti z učnim programom, so ob tem pojasnili v Lutkovnem gledališču Ljubljana.

Predstava Vihar v glavi Predstava Vihar v glavi Foto: Matej Povše

Izjemno priljubljeni spletni pogovori igralcev in igralk s šolarji

"Že od sredine novembra se naši igralci in igralke vključujejo v šolske programe po Zoomu s pogovori o vsebinah in procesu nastajanja predstav, predstavitvi poklicev v gledališču in spoznavanju različnih lutkovnih tehnik. Ti pogovori, ki so za šole brezplačni, so izjemno priljubljeni, saj jih bomo do konca decembra izvedli skoraj osemdeset," so sporočili iz lutkovnega gledališča ter dodali, da kakovostne, raznolike in dostopne aktivnosti šolam omogočajo poglobljeno doživljanje gledališča, hkrati pa razbijajo vsakodnevno rutino šole na daljavo.

Oglejte si še:

Žogica Marogica Trendi Razkrito zakulisje predstave, ki jo pozna vsak Slovenec #foto

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin