SiolNET. Trendi Kultura
0,19

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Mladenka je zaradi selfija poškodovala delo znamenitega slikarja

0,19

termometer

Galerija Dali Goya
Fotografija je simbolična. Foto: Getty Images

V galeriji v Jekaterinburgu v Rusiji je mlada obiskovalka med ukvarjanjem s selfijem s stene zbila risbo španskega nadrealista Salvadorja Dalija. To pa ni bila edina umetnina, ki jo je med fotografiranjem poškodovala.

Mladenka, ki si je za Dalijevo risbo iz serije Los Caprichos (Domislice) zaželela, da bi bila vidna v ozadju njenega selfija in jo ob tem podrla s stene, pa je med tem početjem zadela tudi v tudi okvir slike prav tako priznanega umetnika Francisca de Goye, ki je visela v bližini.

Predstavnik galerije je po navedbah ruske tiskovne agencije Tass dejal, da so se mladenka in še tri prijateljice v galeriji vedle "zelo neprimerno". Kljub vsemu se lokalne oblasti proti mladenki niso odločile sprožiti kazenskega postopka, saj njeno dejanje ni bilo namerno. So pa umetnini poslali v pregled strokovnjakom, ki bodo ocenili nastalo škodo.

selfi Novice Italijane šokiral moški, ki je pred tragedijo delal selfi

Bakroreze, ki jih poustvaril Dali

Serijo bakrorezov Los Caprichos (Domislice) je v letih 1797 in 1798 ustvaril španski umetnik Francisco de Goya, ki jih je nato Dali ob vsesplošnem zgražanju v svojem slogu poustvaril v 70. letih minulega stoletja. Poškodovani deli španskih umetnikov sta bili tudi v ruski galeriji predstavljeni skupaj, v sklopu postavitve z naslovom Caprichos.

Preberite še:

selfie Trendi V Mariboru bodo posneli "največji selfi v Sloveniji" selfie, Kardashian Trendi Obsedenost s selfiji je lahko bolezen, imenovana selfitis

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 6
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin