SiolNET. Trendi Kultura
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Maraton Boba Dylana na Dunaju

0

termometer

Foto: STA

V poklon letošnjemu Nobelovemu nagrajencu za literaturo Bobu Dylanu bodo na Dunaju organizirali 30-urni bralni maraton.

Bralni maraton, posvečen glasbeniku in Nobelovemu nagrajencu za literaturo Bobu Dylanu, bo potekal na dunajski univerzi Hietzing med 11. in 12. novembrom. Na 30-urnem dogodku bodo prebirali tako avtorjeva besedila kot zapise o njem. Ob glasbenikovem prejemu književne nagrade so namreč za eno izmed tem letošnjega dunajskega knjižnega sejma Buch Wien izbrali prav njegovo ustvarjanje.

Od biografije do besedil pesmi

Za širšo zaokrožitev kantavtorjevega življenja in dela se bo bralni dogodek začel z branjem njegove biografije, ki je izšla tudi v nemščini. Nadaljevali bodo z njegovim opusom, ki zajema predvsem besedila njegovih pesmi. Prebirali jih bodo v angleščini in nemščini, pospremili pa tudi z interpretacijami.

Bob Dylan naj bi se po besedah organizatorjev dunajskega bralnega maratona udeležil, vendar anonimno. Bob Dylan naj bi se po besedah organizatorjev dunajskega bralnega maratona udeležil, vendar anonimno. Foto: STA

Na maraton je prijavljenih že 58 bralcev, a jih organizatorji pričakujejo še več, okoli 89. Branje bodo začeli v petek ob 9. uri, končali pa v soboto ob 15. uri. Vsak od udeležencev bo imel na voljo 20 minut.

Vsi naj postanejo Bob Dylan

Po besedah vodje univerze Roberta Streibla je Bob Dylan izrazil željo, da bi se dogodka udeležil, vendar anonimno. Organizatorji so zato udeležence pozvali, naj se preoblečejo v avtorja. Na ta način bi se, kot so prepričani, umetnik lahko skril med vsemi Bobi Dylani, ki bodo zapolnili prostor.

Dogodek bo mogoče spremljati tudi v živo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 11
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin