Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
20. 7. 2023,
14.35

Osveženo pred

9 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17

Natisni članek

kultura umetnost glasba dogodek Hafnerjev memorial

Četrtek, 20. 7. 2023, 14.35

9 mesecev, 1 teden

Letošnji Hafnerjev memorial v štirih mestih prinaša pestro dogajanje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17
Škofja Loka, mesto | Hafnerjev memorial, ki je posvečen profesorju matematike Petru Hafnerju, bo potekal štirinajstič, tokrat v štirih mestih, glavno prizorišče dogajanja pa bo v Škofji Loki. | Foto Shutterstock

Hafnerjev memorial, ki je posvečen profesorju matematike Petru Hafnerju, bo potekal štirinajstič, tokrat v štirih mestih, glavno prizorišče dogajanja pa bo v Škofji Loki.

Foto: Shutterstock

Letos se v Škofjo Loko vrača Festival In Memoriam prof. Peter Hafner oziroma krajše Hafnerjev memorial, ki bo potekal od četrtka, 27. julija, do petka, 4. avgusta. Odvijal se bo v štirih mestih, in sicer v Škofji Loki, Cerknem, Kranju in Železnikih, po besedah organizatorjev pa bo na voljo pester glasbeni in kulturni program.

Hafnerjev memorial tudi letos prinaša veliko koncertov, med drugim nastope zasedb in posameznikov. Nastopili bodo Still Corners, Patetico, Smoke Mardeljano & Ajs Nigrutin, freekind., Bojan Cvetrežnik & Barja Drnovšek, Igor Božanić, balans, Stadt in drugi. Poleg omenjenih koncertov se bo odvila tudi vrsta preostalih dogodkov, na sporedu bodo pogovorni in pripovedovalski večeri, delavnice, kulturni dogodki ter razstave, so zapisali organizatorji dogodka.

Festival je namenjen počastitvi spomina pokojnega profesorja Hafnerja

Festival je še zdaj tako v imenu kot tudi vsebini namenjen počastitvi spomina na pokojnega profesorja matematike Petra Hafnerja, ki je bil znan kot glasbeni entuziast, ljubitelj humanistične misli in dejaven aktivist na področju mladinskega kulturnega polja.

Letošnja 14. izvedba festivala prinaša tako glasbeno kot obglasbeno dogajanje v Škofji Loki in še treh drugih mestih po Sloveniji, nad katerim bdi organizator festivala Tine Hafner, sin pokojnega profesorja, ki je skupaj s tovarišema leta 2005 organiziral 1. Alter-Fest, pri čemer jim je na idejni ravni pomagal prav njegov oče Peter.

Organizatorji v devetih festivalskih dneh obljubljajo pester glasbeni in kulturni program. | Foto: Grafična podoba: Ana Bassin Organizatorji v devetih festivalskih dneh obljubljajo pester glasbeni in kulturni program. Foto: Grafična podoba: Ana Bassin

5. Alter-Fest je v letu, ko je Peter umrl, festivalska ekipa podnaslovila "In Memoriam prof. Peter Hafner", kar se še danes šteje kot prva izvedba Hafnerjevega memoriala.

Zadnji dan bo nastopila tudi angleška skupina Still Corners

Na zadnji dan festivala bo na koncertnem večeru na škofjeloškem gradu nastopila tudi britansko-ameriška skupina Still Corners, ki jo sestavljata tekstopisec in producent Greg Hughes in vokalistka Tessa Murray

Ne spreglejte