SiolNET. Trendi Kultura
1,13

termometer

 • Messenger
 • Messenger
Komu se najraje in najbolj smejimo

Kdo so naši najboljši stand up komiki

1,13

termometer

 | Foto: Marko Delbello Ocepek
Foto: Marko Delbello Ocepek

Čeprav smo majhni, se lahko Slovenci pohvalimo s kar nekaj odličnimi stand up komiki, ki nas znajo nasmejati v skoraj vsaki situaciji.

Danes se na Ljubljanskem gradu začenja tradicionalni festival stand up komikov Panč. Za smeh bo skrbelo 26 komikov iz osmih držav, vrača se Črni torek, na spored pa premierno prihaja še Angleški petek, na katerem bodo gostovali angleško govoreči komiki – prišli bodo iz Rusije, Nove Zelandije in Velike Britanije. Angleški petek se festivalu priključuje predvsem zaradi turistov in vse večje želje občinstva po tudi angleških šalah.

Naj gre za predstave, festivale ali "peko na žaru", naši stand up komiki znajo še tako strogo slovensko občinstvo spraviti v dobro voljo. Kateri so najboljši, je sicer odvisno od okusa posameznika, a lahko se strinjamo, da ob naslednjih desetih stand up komikih težko ostanete resni.

Vid Valič

Vid Valič je eden prvih stand up komikov, ki se je pred dobrim letom pustil "speči na žaru". Privoščili so si ga tako slovenski kot hrvaški komiki, pri čemer ni manjkalo niti žaljivk, ki jih je Vid dobro prenesel. Poleg komedije je Vid tudi uspešen televizijski voditelj in igralec.

Boštjan Gorenc - Pižama

Pižama je eden ostrejših komikov, je brez dlake na jeziku in zna tudi najostrejše kritike zapakirati v šalo. Poleg tega je še odličen voditelj, improvizator, prevajalec (prevedel je tudi štiri izjemno priljubljene knjige iz zbirke Pesem ledu in ognja) in tudi raper.

Martina Ipša

Ne le komičarka, temveč tudi igralka, ki smo jo lahko videli v komičnem muzikalu Prava dekleta, gledališki predstavi s Tino Gorenjak, Muca Maca 2 in televizijskem šovu Brez dlake na jeziku. Tako kot se zna Pižama šaliti na račun svojih odvečnih kilogramov, se Martina rada pošali na račun svoje istospolne usmerjenosti.

Tin Vodopivec

Mladi Tin zna z občinstvom in se lahko pohvali že s kar nekaj nastopi: od tega, da je v Hali Tivoli ogreval oboževalce Julia Iglesiasa, do nastopov na poslovnih dogodkih, modnih revijah, porokah, študentskih zabavah ali brucovanjih. Tako kot Vid tudi on redno gostuje na Hrvaškem.

Tadej Toš

Igralec, voditelj, stand up komik ... Tadej je na vseh naštetih področjih več kot zabaven, da je res dober, pa pričajo tudi številne nagrade na domačih in tujih tleh. Svoje komične sposobnosti kaže tudi v reklamnih oglasih, širšemu slovenskemu občinstvu pa se je morda najbolje predstavil pred šestimi leti z vodenjem Viktorjev.

Lucija Ćirović

Od Fate naprej je Lucija prva dama slovenske stand up komedije, ki se v družbi moških kolegov odlično znajde in jim velikokrat predstavlja tudi pravi izziv.

Matjaž Javšnik

Igralec, komik in prvak impro lige. Matjaž Javšnik ima najboljše sestavine za dober smeh.

Perica Jerković

Perica velja za enega najizkušenejših stand up komikov pri nas, gledalcem pa se je v spomnim prvič vtisnil z avtobiografsko točko Rojen v Jugi. Znan je po tem, da obožuje sarkazem in samoironijo.

Ana Marija Mitić

Igralka, komičarka, improvizatorka, voditeljica in še lutkarka. Poleg Martine in Lucije še ena dama, ki skrbi za pestro slovensko stand up sceno.

Jonas Žnidaršič

Igralec, bloger, vloger in eden boljših voditeljev. Jonas se je pred nekaj leti preizkusil še kot stand up komik in po pričakovanjih očaral občinstvo.

Kdo pa vas najbolj nasmeje?

 • Vid Valič 54 glasov
  8,52%
 • Boštjan Gorenc - Pižama 123 glasov
  19,40%
 • Martina Ipša 18 glasov
  2,84%
 • Tin Vodopivec 68 glasov
  10,73%
 • Tadej Toš 124 glasov
  19,56%
 • Lucija Ćirović 18 glasov
  2,84%
 • Matjaž Javšnik 38 glasov
  5,99%
 • Perica Jerković 131 glasov
  20,66%
 • Ana Marija Mitić 28 glasov
  4,42%
 • Jonas Žnidaršič 32 glasov
  5,05%
Oddanih 634 glasov

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin