SiolNET. Trendi Kultura
0,80

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kaj ima France Prešeren skupnega s slavnim hollywoodskim zvezdnikom? #video

0,80

termometer

France Prešeren | France Prešeren je umrl 8. februarja 1849, star komaj 48 let. | Foto: Siol.net
France Prešeren je umrl 8. februarja 1849, star komaj 48 let. Foto: Siol.net

Numerologinja Lili Sorum je pod drobnogled vzela številke enega najslavnejših Slovencev, Franceta Prešerna. Njegova osebna števila povedo veliko o njem kot o osebi, poetu in umetniku.

"Francetova osebna števila opisujejo osebo, ki je bila zelo ustvarjalna in obenem bolj ranljiva, kot bi mu bilo ljubo priznati. Na kratko bi ga lahko opisali kot zasanjanega poeta," pravi numerologinja Lili Sorum, ki jo številke navdušujejo že skoraj 18 let.

Ob kulturnem prazniku, na dan smrti našega največjega pesnika Franceta Prešerna, se je podrobneje poglobila v številke, ki so zaznamovale njegovo življenje. Osebne številke namreč povedo marsikaj, v kar ne verjame le numerologinja, ampak tudi številni ljudje. Nekateri jim pripisujejo tako velik pomen, da si na podlagi Lilijinih izračunov spremenijo priimek in/ali ime.

ljubezen, par, valentinovo Trendi Numerologinja Lili Sorum: Napačen priimek lahko pripelje tudi do ločitve

Če je tudi Prešeren verjel v numerologijo, ni znano, nam je pa na podlagi njegovih osebnih števil po Lilijinem mnenju lahko znanega nekaj več o enem najslavnejših Slovencev, ki je umrl na današnji dan pred 171 leti.

Numerologija je veda o številih, ki prek razlage osebnih števil pokaže poglobljen osebni opis osebe. Ta izračunamo iz imena, priimka in rojstnega datuma.

Lilijina podrobnejša razlaga Prešernovih osebnih števil:

Lahko bi ga primerjali z Robinom Williamsom

Lili na podlagi Prešernovih osebnih števil predvideva, da je življenje dojemal zelo slikovito ter izjemno intenzivno.

"Močno je prisotno hrepenenje po prepoznavanju njegovih čustev. Predvidevati je, da ga okolica ni razumela, ali so mu celo očitali, da doživlja siv vsakdanjik preveč dramatično."

Pravzaprav njemu najbližji niso razumeli njegove globine, kar je nanj lahko vplivalo zelo uničujoče, saj si je v določenih obdobjih ravno te potrditve najbolj želel.

A nihanje iz ene skrajnosti v drugo ni nič nenavadnega pri njegovi kombinaciji, ugotavlja numerologinja. "Lahko bi ga primerjali z igralcem Robinom Williamsom, saj sta oba življenje doživljala na podoben način: ko je bilo dobro, je bilo res dobro, ko je bilo slabo, pa je bilo katastrofalno. Proti koncu življenja sta se oba bojevala z depresijo in negativnimi občutki."

Prešernova nesojena ljubezen Julija Primic danes strmi vanj na Prešernovem trgu. | Foto: Matej Leskovšek Prešernova nesojena ljubezen Julija Primic danes strmi vanj na Prešernovem trgu. Foto: Matej Leskovšek

Zaradi rahločutnosti je imel izjemen smisel za umetnost

Verjel je v čudeže, zato je bilo življenje v realnosti lahko naporno, še dodaja: "Njegova števila opisujejo čustveno osebo, ki hrepeni po čudežni ljubezni. In naj se nam v današnjem času to zdi še tako nenavadno, števila pravijo, da je zaljubljenost v neznanko zelo možna, ali jo je celo kar napovedati."

Nemogoča ljubezen je nemalokdaj ključna ali skorajda glavna sestavina življenja oseb s tovrstno kombinacijo. Naš največji pesnik je svojo naklonjenost do Primičeve Julije doživljal kot globoko, realno ljubezen.

Prav zaradi te rahločutnosti je imel izjemen smisel tudi za umetnost, še ugotavlja Sorumova. "No, imel je tudi izjemno bujno domišljijo, s pomočjo katere se je soočal z izzivi življenja, saj je v njej lahko zajadral tako močno, da je za hip (ali dva) izgubil stik z realnostjo. Seveda pa je poznal obe plati močnih čustev, tudi trenutke obupa in osamljenosti."

Z gotovostjo pa lahko trdi, da dolgčasa ni poznal.

Prešernova osebna numerološka števila:

- Število življenjske poti: 6
- Število usode: 3
- Število duše: 3
- Število osebnosti: 9
- Število zrelosti: 9

Preberite tudi:

ljubezen, par, valentinovo Trendi Zakaj bi valentinovo moralo biti danes, ne pa 14. februarja?

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 14
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin