Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
21. 4. 2015,
13.15

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Rio Mare recept tuna tunina

Torek, 21. 4. 2015, 13.15

8 let, 3 mesece

Valerio Lutman: Zelenjavni krožnik s kuskusom in Rio Mare tunino v oljčnem olju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Valerio Lutman, prepoznavni primorski kuhar, nam skupaj z Rio Mare tokrat predlaga recept za pripravo zelenjavnega krožnika s kuskusom in Rio Mare tunino v oljčnem olju!

Strokovnjaki opozarjajo, da je ribe priporočljivo jesti vsaj dvakrat tedensko. Odlična izbira je tunina v pločevinki, s katero boste prihranili dragoceni čas in si zagotovili uravnotežen obrok s kakovostnimi hranili. Tunina Rio Mare v oljčnem olju je idealna za vse vrste receptov; od slastnih predjedi do svežih in okusnih solat. Edinstven in nezamenljiv okus s svojo prepoznavno roza barvo in vrhunsko kakovostjo!

Valerio Lutman se je pri pripravi jedi odločil, da kot prilogo izbere kuskus, zrnato vrsto testenin, ki izhaja iz Severne Afrike. Kuskus lahko jeste hladen ali topel, sama priprava pa je izjemno enostavna – le namočite ga v vročo vodo in v desetih minutah boste imeli odlično prilogo za meso, ribe ali kuhano zelenjavo.

Zelenjavni krožnik s kuskusom in Rio Mare tunino v oljčnem olju

Sestavine za 4 osebe:

- 2 dl vode - 100 g kuskusa - 30 g rdeče paprike - 30 g rumene paprike - 50 g kumare - 40 g rdeče čebule - 50 g avokada - oljčno olje, limonin sok, sol - 3 pločevinke Rio Mare tunine v oljčnem olju 80 g

Priprava:

1. Vodo zavremo s soljo in žlico oljčnega olja. Vsujemo kuskus, pokrijemo in pustimo kuhati približno 3 do 5 minut. Ko je kuskus kuhan, ga pustimo, da se ohladi. Vso zelenjavo olupimo, narežemo na zelo majhne kockice in vmešamo h kuskusu.

2. Prilijemo oljčno olje in malo limoninega soka ter zraven nadrobimo 1,5 pločevinke Rio Mare tunine v oljčnem olju.

3. Kuskus pred serviranjem namestimo v modelček, saj tako obdrži obliko. Preostalo Rio Mare tunino v oljčnem olju položimo na vrh kuskusa.

Še nasvet!

V kuskus lahko vmešamo tudi malo omake Teriaki, namesto limoninega soka pa lahko uporabimo kis. K solatnemu krožniku z Rio Mare se lahko doda tudi doma pripravljeno majonezo z raznimi dodatki, kot je npr. čemaž.

Dober tek!

Ne spreglejte