Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
6. 2. 2014,
15.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

čokolada festival Zagreb

Četrtek, 6. 2. 2014, 15.49

8 let

V Zagrebu odprli festival kave in čokolade

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Poslopje hrvaškega združenja likovnih umetnikov v Zagrebu bo do nedelje središče ljubiteljev kave in čokolade, saj so tam danes odprli Coffee & ChockoFest.

Poleg uživanja v sladicah in kavi so organizatorji pripravili bogat spremljevalni program, v katerem bodo sodelovali tudi zanimivi umetniki iz tujine.

"Letošnji festival bo potekal brez slovenskih udeležencev, ki so se opravičili zaradi recesije," je za STA povedala direktorica festivala Sanja Bančević Medenica. Omenila je, da bo sicer na voljo najbolj znana znamka slovenske kave Barcaffe, ki je v ponudbi hrvaške družbe Atlantic.

Na festivalu bo poudarek na 25 hrvaških manjših in srednje velikih proizvajalcih kav in čokolad, ki bodo predstavili nekatere nove trende v industriji.

Obiskovalcem bodo ponudili tudi nenavadne čokoladne kombinacije, kot so pralineji z ocvirki ali čokolada z olivami in pršutom. Predstavili bodo tudi dosežke pri okraševanju kave in kavnih koktajlov.

V spremljevalnem programu bodo organizirali številne delavnice in predavanja. Tako se bodo obiskovalci lahko naučili priprave različnih čokoladnih sladic, tudi s konopljino moko.

V zabavnem program bo nastopila celo vedeževalka, ki bo zainteresiranim prerokovala prihodnost. Za soboto je predviden tudi koncert senegalskega glasbenika Ismaila Baldeja - Commija, ki bo vabil na ples ob zahodnoafriških ritmih.

Kot posebno atrakcijo festivala je Bančević Medeničeva napovedala dnevne nastope ameriške umetnice Karen Eland, ki namesto barv uporablja kavo in čokolado. Tako je narisala Mona Lizo s skodelico kave ali znano Michelangelovo fresko Stvarjenje Adama, na kateri prvi biblijski človek svojemu stvarniku naliva kavo v skodelico.

V živo bo svoje umetnine ustvarjal tudi mednarodni priznani avtor Saimir Strati iz Albanije. Znan je po mozaikih iz različnih kavnih zrn. Za svoje velikanske mozaike je bil večkrat uvrščen med Guinnessove rekorderje.

Letošnji festival so sicer pripravili, potem ko so združili dosedanja velika festivala, Zagreb CoffeeArt in Zagreb Chocofest.

Ne spreglejte