Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
17. 5. 2016,
10.42

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

Zagreb Uber dostava hrane

Torek, 17. 5. 2016, 10.42

6 let, 7 mesecev

Uber kot dostava hrane: Zagrebčanom dostavljajo jagnjetino

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45
Uber jagnjetina

Uber že nekaj časa ni le storitev za iskanje prevoza, ampak omogoča tudi dostavo hrane. Danes to funkcionalnost preizkušajo v Zagrebu.

Uber je dostavo hrane v Zagrebu prvič ponudil že na prvi april, a takrat le kot prvoaprilsko šalo. Danes pa so šalo uresničili in bodo med 12. ter 14. uro omogočali naročanje hrane prek svoje aplikacije. "Še posebej topla in izjemno okusna jagnjetina te čaka, če v aplikaciji Uber izbereš možnost uberMEEE in klikneš Naroči jagnjetino. Že čez nekaj minut bo Uberjev partner voznik z okusnim kosilom trkal na tvoja vrata," so zapisali pri Uberju. Kot storitev iskanja prevozov so sicer v Zagrebu prisotni od oktobra lani.

Samostojna aplikacija UberEats

Uberjeva dostava hrane ni novost, prvič so jo uporabnikom v Kaliforniji predstavili že leta 2014, lani pa so jo uvedli v Barceloni, v več ameriških mestih in Torontu. Marca letos so naredili še korak naprej in za izbrana mesta predstavili samostojno aplikacijo UberEats, namenjeno naročanju hrane.

"Če vam Uber lahko v petih minutah priskrbi avtomobil, vam lahko v petih minutah priskrbi karkoli," je ob predstavitvi aplikacije UberEats izjavil prvi mož Uberja Travis Kalanick. | Foto: Reuters "Če vam Uber lahko v petih minutah priskrbi avtomobil, vam lahko v petih minutah priskrbi karkoli," je ob predstavitvi aplikacije UberEats izjavil prvi mož Uberja Travis Kalanick. Foto: Reuters

Današnja dostava jagnjetine po Zagrebu je za zdaj enkratni poskus Uberja, da bi lastno dostavo hrane uveljavili tudi na hrvaškem trgu. Hrano bodo dovažali iz zagrebške restavracije Mali raj, cena porcije pa znaša 40 kun oziroma dobrih pet evrov.

Po le mesecu dni so ukinili možnost hitre dostave

Kako uspešna je Uberjeva dostava hrane, ni povsem jasno, saj podjetje podatkov o tem ne razkriva, zgovorno pa je dejstvo, da so aprila letos, le mesec dni po predstavitvi samostojne aplikacije UberEats, v New Yorku že ukinili možnost "instant delivery" oziroma takojšnjo dostavo. Pri tej sta bila na voljo dva vnaprej določena menija, uporabnikom pa so zagotavljali dostavo v desetih minutah. V ta namen so hrano vsako jutro dovažali v osrednje skladišče na Manhattnu, potem pa jo uporabnikom dostavljali od tam. A kot omenjeno, so to možnost kmalu ukinili in obdržali le osnovno - dostavo hrane iz izbranih restavracij.

 

Ne spreglejte