SiolNET. Trendi Kulinarika
0,83

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Trumpu so poslali pivo, ki opominja na okoljske spremembe

0,83

termometer

Pivo, ki želi ozaveščati o okoljskih vprašanjih, nosi ime Make Earth Great Again oz. Naredite Zemljo spet veliko, kar je seveda ironična referenca na slogan kampanje ameriškega predsednika.

Britansko craft pivo, ki opozarja na podnebne razmere, je nastalo v sodelovanju med škotskimi mikropivovarji BrewDog in londonskim ilustratorskim duetom The Red Dress. Britansko craft pivo, ki opozarja na podnebne razmere, je nastalo v sodelovanju med škotskimi mikropivovarji BrewDog in londonskim ilustratorskim duetom The Red Dress. Foto: www.brewdog.com

Na sporočilo hmeljnega napitka opozarja tudi embalaža z etiketo, na kateri se Donald Trump bori s polarnim medvedom. Ta se pogosto pojavlja v kampanjah, ki opozarjajo na podnebne spremembe, za pivo pa so uporabili sestavine z območij, prizadetih zaradi globalnega segrevanja.

Gre za pale ale, vrsto oziroma slog piva, za katerega je potrebna fermentacija pri višji temperaturi. S tem so okoljska vprašanja neposredno nagovorili tudi na tej ravni.

BrewDog Foto: www.brewdog.com

Avtorji craft piva, škotski craft pivovarji BrewDog, poudarjajo, da je pijača nastala kot protest ob letošnji odločitvi ZDA, da izstopijo iz pariškega podnebnega sporazuma. Z namenom, da svet "pocukajo za rokav, voditelje pa opozorijo na prednostni pomen obravnave vprašanj, povezanih s podnebnimi spremembami".

Pivo, ki ga je prejel tudi Trump

"Pivo je nastalo, da bi postavili ogledalo esteblišmentu. Ta bi se lahko in bi se moral bolj posvetiti zadevam, ki vplivajo na vse na planetu," je pojasnil soustanovitelj BrewDoga James Watt. "Upamo, da bo vsak, ki lahko pozitivno vpliva na podnebne spremembe na zakonodajni ravni, upošteval to, kar predstavlja pivo."

Da sporočilo piva ne bi bilo spregledano, so hmeljni napitek Make Earth Great Again poslali tudi v Belo hišo.

Prihodek od prodaje piva bodo namenili britanski organizaciji 10:10, ki se z vprašanjem podnebnih sprememb ukvarja na ravni skupnosti, s ciljem, da bi lokalne akcije dobile širši odziv.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin