SiolNET. Trendi Kulinarika
1,20

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Tomaž Kavčič z dvorca Zemono v ljubljanski ljudski kuhinji

1,20

termometer

 | Foto: Zavod Pod strehco
Foto: Zavod Pod strehco

V ljudski kuhinji Pod strehco na Zaloški v Ljubljani želijo razbliniti predsodke, da so ljudske kuhinje le za ljudi s socialnega roba, postrežena hrana pa nižje kakovosti.

Da bi podkrepili svoje trditve, so k sodelovanju povabili kuharskega mojstra Tomaža Kavčiča iz Gostilne pri Lojzetu na dvorcu Zemono, ki je kuhal v njihovi kuhinji. Obiske znanih Slovencev pa načrtujejo tudi v prihodnje, sodelovanje so med drugim že potrdili TV-voditelja Jože Robežnik in Bernarda Žarn, standup komika Andrej Težak Tešky in Eva Virc ter pevka Alenka Godec.

Ko si privoščite obrok pri njih, pomagate socialno ogroženim

Tomaž Kavčič, ki je ljudsko kuhinjo obiskal že pred dobrim letom dni, je gostom tokrat postregel s krušno skodelico presenečenja, za sladico pa je pripravil hrustljavo kavo. S podporo gostilnice je želel dokazati, da je Pod strehco kuhinja za vse. V njej se srečujejo tako tisti, ki potrebujejo pomoč, kot tisti, ki jo dajejo. Ljudska kuhinja Pod strehco je namreč neprofitna organizacija, ki ponuja okusne malice in kosila, s čimer financira tople obroke za socialno ogrožene.

Manj kakovostna hrana v ljudskih kuhinjah? Ravno nasprotno!

V ljudski kuhinji Pod strehco so proti predsodkom, da je hrana v ljudskih kuhinjah nižje kakovosti. Res je prav nasprotno, opozarjajo. Posebno skrb namenjajo zdravim, polnovrednim in raznolikim obrokom. Kmalu bodo tudi razširili ponudbo, do poletja pa želijo prenoviti prostoren poletni vrt.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 221
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin