Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
17. 7. 2013,
13.53

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

recept sladica riž puding

Sreda, 17. 7. 2013, 13.53

1 leto, 2 meseca

Sladki konec tedna: Mlečni riž kot poletna sladica

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Z nekaj preprostimi dodatki lahko mlečni riž nadgradimo v slasten osvežilen puding, ki bo odličen spremljevalec poletnih dni.

Mlečni riž, potresen s kakavom, je preprosta rešitev iznajdljivih mam, ko si otroci zaželijo kaj sladkega. Rešil pa bo tudi vas, ko si za družino ali goste zaželite malce bolj impresivne sladice, kot je instant puding.

Gost mlečni riž, pravzaprav že kar puding, obogaten s cimetom in pomarančo ter prijetno ohlajen, bo pika na i po poletnem kosilu ali večerji.

Sicer pa je rižev puding hvaležna podlaga za eksperimentiranje, izumite lahko povsem svojo različico, namesto pomaranč izberete svoje najljubše sadje oziroma namesto pomarančne lupinice za aromo uporabite limonino ali limetino.

Rižev puding s pomarančo in cimetom 1 skodelica kratkozrnatega riža (na primer arborio) 8 skodelic vode ščepec soli 4 skodelice mleka 3 jedilne žlice rjavega sladkorja 3 jedilne žlice belega sladkorja 1 čajna žlička vaniljevega ekstrakta 1 pomaranča četrt čajne žličke mletega cimeta

Nastrgajte približno polovico pomarančne lupine, potem pomarančo olupite in razdelite na krhlje.

Riž sperite pod curkom hladne vode in ga ob tem nekajkrat premešajte. Dajte ga v posodo z vodo in soljo in zavrite, potem pa ga na zmernem ognju kuhajte okoli sedem minut oziroma dokler se ne zmehča. Riž odcedite in vrnite v posodo. Prilijte mleko, dodajte rjavi in beli sladkor in spet zavrite. Ogenj zmanjšajte in riževo mešanico počasi kuhajte okoli 25 minut. Vmes jo večkrat premešajte, ko se začne gostiti, pa jo mešajte neprestano. Ko je riž že zelo mehak, mleko pa gosto in kremasto, odstavite z ognja, prelijte v drugo posodo, primešajte vaniljev ekstrakt, pomarančno lupinico in cimet. Posodo prekrijte s folijo za živila, ko se puding nekoliko ohladi, pa ga postavite v hladilnik za okoli štiri ure.

Puding servirajte tako, da v skodelice naložite plasti pudinga, mednje pa pomarančne krhlje. Po vrhu potresite čokolado v prahu.

Ne spreglejte