SiolNET. Trendi Kulinarika
6,90

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Priznanje iz Italije: ljubljansko picerijo uvrstili med najboljše v Evropi

6,90

termometer

Verace, neapeljska pica |  | Foto: Vid Ponikvar
Foto: Vid Ponikvar

Na prvo mesto najboljših picerij zunaj Italije se je zavihtela pariška, med najboljših 50 pa so uvrstili tudi slovensko.

Pred kratkim so v Italiji razkrili aktualno lestvico najboljših picerij v Evropi zunaj Italije - Top 50 Pizza. Na lestvici, letos so jo objavili peto leto zapored, se je v primerjavi z lansko zgodilo nekaj sprememb, najpomembnejša na vrhu – na prvo mesto so ocenjevalci postavili pariško picerijo Peppe, ki se je od lani po lestvici povzpela za kar 30 mest.

Tako je bila videti lanska lestvica najboljših picerij v Evropi:

pica Trendi Najboljše picerije v Evropi, ki niso v Italiji: med njimi tudi ena z Balkana #video

Na drugem mestu je tako kot lani dunajska picerija Via Toledo, na tretjem pa Fratelli Figurato iz Madrida. Lani prvouvrščena 50 Kalò di Ciro Salvo v Londonu je medtem zdrsnila na četrto mesto.

Med najboljšimi tudi prva neapeljska pica v Ljubljani

Letos pa se je na lestvico 50 najboljših prvič uvrstila tudi slovenska picerija. To je ljubljanska picerija Verace, ki velja za eno od prvih, ki je v Sloveniji začela peči prave neapeljske pice, za kar so pridobili tudi certifikat avtentičnosti.

Fabio Caruso, glavni picopek v ljubljanski piceriji Verace | Foto: Ana Kovač Fabio Caruso, glavni picopek v ljubljanski piceriji Verace Foto: Ana Kovač

Picerija Verace se je uvrstila na 35. mesto, o njej pa so organizatorji izbora zapisali, da uporablja vrhunske sestavine in da pripravlja odlično testo, zaradi česar njihove pice še posebej izstopajo. "Njihova margerita z bivoljo mocarelo je preprosto odlična."

Preberite še:

picerija Verace, neapeljska pica Trendi V Neaplju so "požegnali" slovensko pico #foto picerija Verace, neapeljska pica Trendi Poplava picerij v Ljubljani: so burgerji že preteklost?

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin