Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
17. 3. 2020,
8.06

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Vsebino omogoča Oljarna JERUZALEM SAT

Natisni članek

Jeruzalem SAT advertorial bučno olje recept

Torek, 17. 3. 2020, 8.06

2 meseca, 2 tedna

Pripravljen, da vas na novo očara

Vsebino omogoča Oljarna JERUZALEM SAT
kuhar

Izvrstnega kuharja poleg odličnega znanja odlikuje tudi šesti čut za kombiniranje jedi. Prihaja toplejši del leta, ko si boste tudi v kuhinji lahko dali malce več duška s preizkušanjem nenavadnih kombinacij. Mogoče bo tudi vas odličen okus kakšne nove sladice tako presenetil, da bi se z njo sladkali kar vso sezono.

Na oder vabimo starega znanca v novi preobleki, ki ga bomo spoznali tudi v čisto drugačni luči. Prihaja velika uspešnica Oljarne JERUZALEM SAT iz Središča ob Dravi – naravno Štajersko prekmursko bučno olje Slovenija, ki ga proizvaja že desetletja in slovi po prijetnem vonju in polnem okusu. Čas je bil, da si tudi bučno olje privošči malce stilske preobrazbe.

Zdaj ga bomo prepoznali po novi preobleki. Na grobem belem papirju so ročno naslikane buče, na etiketi pa se zelo obetavno blešči odtis zlate kapljice dragocenega olja. Izvrstna kulinarična izkušnja je zagotovljena.

Znajde se v vseh vlogah

bučno olje JERUZALEM SAT | Foto:

Spletni nakup

Oljarna JERUZALEM SAT iz Središča ob Dravi vas vabi k spletnemu nakupu njihovih izdelkov.

Bučno olje je izjemno bogato, tako da ga lahko uporabljamo kot začimbo v najrazličnejših jedeh – v solatah, glavnih jedeh, omakah, pa tudi v pecivih in slaščicah.

Sladoled, ki ga pokapljamo z bučnim oljem in posujemo s praženimi ali kandiranimi bučnimi semeni, je že klasika slovenskih pogrinjkov. Tokrat si pripravimo malce drugačen sladoled, ki nas bo k uživanju vabil že s svojo barvo.

Trendi Goveja juha in "esihflajš": dve jedi iz enega kosa mesa #video

Sladoled z bučnim oljem

sladoled | Foto:

Sestavine:
 
- 300 ml sladke smetane
- 300 ml mleka
- en strok vanilje
- 6 rumenjakov
- 180 g kristalnega sladkorja
- žlička vaniljevega ekstrakta
 

Priprava:

kuhar | Foto: V kozico zlijemo smetano in mleko. Postrgamo vaniljev strok in vse skupaj stresemo v kozico. Zavremo, ugasnemo in pustimo stati deset minut, da se tekočina prepoji z aromo. V posodi posebej zmešamo rumenjake, sladkor in vaniljev izvleček (ekstrakt). Mešamo, dokler zmes ne dobi bledo rumene barve. Previdno vmešamo mlečno mešanico in vse skupaj prelijemo v čisto kozico.

Kuhamo na rahlem ognju in mešamo približno pet minut, dokler se malce ne zgosti in se ne začne oprijemati kuhalnice. Vmešamo bučno olje in pustimo stati pol ure, da se ohladi.

Kremo preložimo v plastično posodo in postavimo v zamrzovalnik, kjer jo pustimo stati toliko časa, da robovi začnejo zmrzovati. Potem še enkrat premešamo z električnim mešalnikom.

Ponovno jo postavimo v zamrzovalnik in čez nekaj časa zopet premešamo. Postopek ponovimo dvakrat.

Sladoled lahko postrežemo z nekaj kapljicami bučnega olja ali čokoladnega preliva.

Kako pa vas razveseljuje Štajersko prekmursko bučno olje?

Glavni nagrajenec v veliki nagradni igri

Dušan Klobasa

bučno olje JERUZALEM SAT | Foto:

Drugi nagrajenci:

Aleksandra Ivančič, Aleš Grašič,  Alexei Alex, Alojzij Dremelj, Alojzij Pivk, Ana Šalamija, Andrej Gracar, Andrej Košič, Anica Jerič, Blaž Riemer, Boban Veljanoski, Bogdan Sreš, Boris Lorger, Branka Lamovšek, Daniel Donša, Danilo Zupančič, Darinka Sreš, Darko Zdovc Trebičnik, Dejan Marinič, Denis Slavic, Drago Ulčnik, Dušan Gornik, Eva Lopatič, Eva Slavič, Goran Radisavljević, Goran Rajačič, Gorazd Koderman Podboršek, Grega Kraševec, Helena Golobič, Irena Korošec, Irena Murgelj, Irena Povalej, Iztok Prislan, Janez Banevec, Janez Podboršek, Janja Koderman Podboršek, Kristina Medved, Ljubka Humar, Lucija Dolenc, Maja Fajfar, Maja Kajbič, Majda Fijavž, Manca Obad, Marica Jurkovšek, Marica Koderman, Marina Smerdelj, Marinka Feguš, Marinka Prosenik, Marko Jerič, Marta Obad Slavič, Marta Vilfan, Martina Šoba, Mateja Pačnik, Mihael Budja, Mihaela Pačnik, Milan Jerič, Mira Vaupot, Miran Furman, Nataša Lorger, Neva Lorger, Nevenka Bevc, Nika Murgelj, Radovan Stanišič, Roza Baklan, Slavica Zbičajnik, Sonja Erlač, Stanislav Kovačič, Stanislav Majerič, Stanka Šinkovc, Suzana  Gracar, Suzana Puksic, Suzana Pustinek, Tadej Kvaternik, Tadej Marinčič, Tatjana Medved, Tatjana Verbič, Tina Bunič, Tomaž Brajer, Tomaž Švagelj, Tone Murgelj, Tone Zbičajnik, Vera Faleš, Vladka Brajer, Vlasta Pisnik Majeric, Zdenka Režek, Zdravko Urbančič, Žana Slapšak


Vabimo vas, da všečkate in komentirate objave bučnega olja JERUZALEM SAT v novi podobi na FB-profilu Oljarne JERUZALEM SAT.

Vaše fotografije:

Fotogalerija
1 / 85

Kako prepoznati pravo bučno olje?

Jeruzalem SAT | Foto: Jan Lukanović Foto: Jan Lukanović

Dokaz za pravo bučno olje je oznaka na etiketi zaščitena geografska označba. Pomembno je, da izberemo bučno olje, ki je proizvedeno iz bučnic slovenskega porekla. Ima blag in prijeten okus po orehih, poleg tega pa ima nekatere zdravilne lastnosti. To olje slovi po prijetnem vonju, ki je rezultat izvrstne predelave.

kuhar hrana
Trendi Je to nov igralec v slovenski kuhinji?
Kuhajmo s Karolino Ješprenova juha
Trendi Pripravite okusno ješprenjevo juho z bučnim oljem #video
Trendi Takšne palačinke bodo navdušile vso družino #video
Ne spreglejte