Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
6. 5. 2022,
20.00

Osveženo pred

1 leto, 11 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

Salon of Sparkling Wines degustacija vino PR članek

Petek, 6. 5. 2022, 20.00

1 leto, 11 mesecev

8. SALON PENEČIH VIN LJUBLJANA

Po Zagrebu bodo iskrivi mehurčki zavzeli tudi Ljubljano

Oglasno sporočilo

Predzadnji aprilski petek so najlepši zagrebški park, kjer se je v restavraciji Maksimir dogajal 5. Salon pjenušavih vina Zagreb, zavzeli iskrivi mehurčki, ki so privabili številne ljubitelje penečih vin od blizu in daleč. Zagrebškemu salonu bo tradicionalno, z dvotedenskim zamikom, sledil še ljubljanski salon. 8. Salon penečih vin Ljubljana po dveletnem premoru vabi v petek, 13. maja 2022, med 15. in 21. uro na najlepši ljubljanski vrt, vrt Lili Novy, in v restavracijo Pen kluba.  

Foto: Jana Jocif in Julio Frangen | Foto: Foto: Jana Jocif in Julio Frangen

Ob koncu lanskega leta je organizatorjem kljub neugodnim epidemiološkim razmeram uspelo organizirati ocenjevanje mreže Salon of Sparkling Wines za leto 2022. Upali so, da bodo oba salona lahko organizirali v tradicionalnih terminih – na začetku leta, ko bi spet skupaj, z ljubitelji penečih se vin, nazdravili "enotnosti v različnosti". Njihova želja se uresničuje z nekajmesečnim zamikom, a zato z nekoliko spremenjenim in nadgrajenim konceptom.

Foto: Jana Jocif in Julio Frangen | Foto: Foto: Jana Jocif in Julio Frangen

Sprememba se nanaša predvsem na novi lokaciji salonov, ki ponujata drugačne pogoje za predstavitev penečih vin. Novi lokaciji prinašata tudi nove partnerje, za katere organizatorji verjamejo, da bodo predvsem v kulinaričnem smislu bogato nadgradili oba salona.

Rado Stojanovič, direktor ljubljanskega salona, se posebno veseli kulinarične nadgradnje, za katero bo tokrat poskrbel renomirani chef Mojmir Šiftar iz restavracije Pen klub, ki spada pod okrilje Kaval group. Chef Mojmir Šiftar si je kulinarično nadgradnjo zamislil na dveh ravneh – na vrtu Lili Novy bodo za obiskovalce pripravili različne zalogaje, ki bodo odlična spremljava penečim se vinom, ta bo predstavljalo okoli 30 domačih in tujih pridelovalcev; v restavraciji Pen kluba pa bodo pripravili večhodno večerjo, katere rdeča nit bodo najvišje ocenjena peneča vina letošnjega ocenjevanja mreže Salon of Sparkling Wines.

Foto: Jana Jocif in Julio Frangen | Foto: Foto: Jana Jocif in Julio Frangen

Datum in delovni čas: petek, 13. maj 2022, med 15. in 21. uro

Lokacija: vrt Lili Novy in Pen klub, Ljubljana

Cena vstopnice: 25 evrov, 20 evrov za študente (omejena količina)

Prodaja vstopnic: Eventim (predprodaja), recepcija salona (na dan prireditve)

Več: salonofsparklingwines.eu  FB: Salon of Sparkling Wines  IG: Salon of Sparkling Wines

Salon bo tradicionalno imel tudi spremljevalni program v obliki delavnic oziroma vodenih degustacij. Letos sta obiskovalcem na voljo dve – ob 16. uri bodo lahko spoznali najvišje ocenjena peneča vina letošnjega ocenjevanja mreže.

Foto: Jana Jocif in Julio Frangen | Foto: Foto: Jana Jocif in Julio Frangen

Degustacijo z naslovom "Slovenija & Hrvaška: prijateljstvo v kozarcu penečega" bosta vodili prof. Marija Vukelić, direktorica zagrebškega salona, in dr. Nina Levičnik, ustanoviteljica mreže SSW.

Dve uri pozneje, ob 18. uri, pa bo Miha Istenič, Penine Istenič, na delavnici "Rare vs. Cuvee natura" predstavil dve penini brez dodanega žvepla.

Opomba: Udeležba na delavnicah je vključena v ceno vstopnice, obvezna pa je rezervacija mesta, ker so ta omejena.     

Naročnik oglasnega sporočila je RADOMIR STOJANOVIĆ, S. P.

Ne spreglejte