SiolNET. Trendi Kulinarika
0,19

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Pandemične težave: v ZDA vlada pomanjkanje kečapa v vrečkah

0,19

termometer

kečap
Foto: Getty Images

Povpraševanje po kečapu, pakiranem v vrečke, je med pandemijo koronavirusa v ZDA tako naraslo, da ga v restavracijah zdaj le stežka nabavijo.

Medtem ko je v prvem valu pandemije koronavirusa v ZDA in tudi drugod po svetu v trgovinah primanjkovalo toaletnega papirja, je tokrat povpraševanje preseglo ponudbo nekega drugega artikla – kečapa, pakiranega v vrečke.

kečap Foto: Getty Images

Povpraševanje po kečapu v vrečkah je v zadnjem letu močno naraslo, ta oblika embalaže je veliko bolj zaželena od stekleničk in plastenk, ker je velik del gostincev prešel na dostavo hrane, pri tej pa so vrečke najbolj uporabna in smiselna oblika embalaže.

Ameriško podjetje Heinz, ki proizvaja najbolj priljubljen kečap na svetu, preprosto ne more dohajati povpraševanja po njihovem kečapu v vrečkah, poroča BBC, in v mnogih ameriških restavracijah imajo težave z nabavo tega prehrambnega dodatka.

Stekleničke in plastenke, ki se jih dotika nešteto rok, v času pandemije niso več zaželena oblika embalaže. Stekleničke in plastenke, ki se jih dotika nešteto rok, v času pandemije niso več zaželena oblika embalaže. Foto: Reuters

V podjetju Heinz so za tiskovno agencijo AFP pojasnili, da so proizvodnjo kečapa v vrečkah že okrepili, a še vedno ne morejo zadostiti povpraševanju.

Lotili pa so se tudi razvoja novih oblik embalaže, ki bi jih po koncu pandemije lahko uporabljali v ponovno odprtih restavracijah – takšne, ki bodo kečap brizgale s pomočjo senzorjev in se jih ne bo treba dotikati.

Oglejte si še:

Peter Luger Trendi Spet odprli restavracije, a je obisk v njih precej drugačen #video Feigang Fei Trendi Iskreni lastnik restavracije postal senzacija: "Govedina ni tako dobra"

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin