Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 10. 2015,
14.42

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

advertorial Ljubljanske mlekarne sladice recepti

Sreda, 28. 10. 2015, 14.42

2 meseca, 2 tedna

Nenapovedani obiski? Hitri recepti, ki bodo rešili zadrego!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Kot nalašč se pogosto zgodi, da nas prijatelji obiščejo točno takrat, ko smo ravno izpraznili vse zaloge prigrizkov. Kaj postreči takrat?

Le malo iznajdljivosti in še opazili ne bodo, da ste nepripravljeni

Z malo iznajdljivosti boste imeli popoln nadzor nad nepričakovano situacijo. Goste sprejmite brez panike, jih udobno namestite in jim namignite, da jim boste postregli s posladkom za prste obliznit.

Še ne veste, kako? Pripravite jim sladek prigrizek s priljubljenim grškim jogurtom. Tega imejte vedno v hladilniku, saj je dober, okusen in zdrav, prav tako pa dobrodošla prva pomoč pri nenapovedanih obiskih.

Pripravite hitre in trendi prigrizke

Grški jogurt z malo ustvarjalnosti in domišljije v trenutku lahko postane izvrstna sladica. Odličen je že sam po sebi, je pa tudi takšnega okusa, da se lepo dopolni z vsemi mogočimi dodatki, na primer oreščki, sadjem, čokolado, kokosom, medom in še in še. Našli smo nekaj receptov, s pomočjo katerih boste lahko pripravili najrazličnejše prigrizke.

Grški jogurt z medom

Za to odlično sladico boste potrebovali zgolj nekaj minut.

Sestavine za štiri osebe: 600 gramov grškega jogurta MU Athentikos, osem žlic medu, pest orehovih jedrc.

Priprava: Grški jogurt enakomerno porazdelite v skodelice (toliko kot imate pač gostov). Po jogurtu prelijte med in na vrh dajte nekaj orehovih jedrc. Sladica je pripravljena!

Sadni lonček

Sestavine za štiri osebe: tri jabolka, tri breskve, pest grozdja, pest borovnic, štiri žlice grškega jogurta MU Athentikos, orehova jedrca.

Priprava: Pripravite sadje tako, da ga operete, osušite z brisačo in odstranite morebitne koščice. Jabolka in breskve narežite na manjše krhlje. Vse sadje, tudi grozdje in borovnice (seveda lahko izberete tudi drugo sadje), stresite v večjo skledo in dobro premešajte. Pripravite kozarce in v vsakega dajte nekoliko sadne mešanice. Obližite z žlico ali dvema grškega jogurta. Posujte z orehi (lahko izberete tudi kaj drugega) in postrezite.

Grški jogurt s piškoti

Sestavine za štiri osebe: štiri banane, pomaranča, žlica medu, malo cimeta, 500 gramov grškega jogurta MU Athentikos (ali več manjših), 70 gramov piškotov (priporočamo polnozrnate za bolj poln okus).

Priprava: Iz pomaranče iztisnite sok. Dve banani olupite in narežite na kolobarje, te pa stresite v skledo in dobro pretlačite z vilico. Nato dodajte pomarančni sok, cimet in med. Nato narežite še preostali banani ter ju dodajte k preostalim sestavinam. Vse skupaj še enkrat dobro premešajte. Nato mešanico razporedite v kozarčke (odvisno, za koliko oseb pripravljate) in prekrijte z jogurtom. Na koncu zdrobite piškote in jih potresite po vrhu sladice.

Kokosove palačinke z grškim jogurtom

Sestavine za štiri osebe: žlica kokosove vode, dve žlici kokosovega olja (masla), dve jajci, žlička tekočega medu, pol žličke soli, vrečka vaniljevega sladkorja, dve žlici kokosove moke, 60 mililitrov mleka, 200 gramov grškega jogurta MU Athentikos, skodelica borovnic, skodelica ribeza, žlica kokosovega olja, da namastite ponev.

Priprava: V manjši kozici segrejte kokosovo olje oz. maslo ter kokosovo vodo. Ko se to raztopi, kozico odstavite. V skledi stepite jajci in med mešanjem prilijte kokosovo mešanico. Dodajte med, vaniljev sladkor, sol ter premešajte. V jajčno zmes vmešajte kokosovo moko in na koncu dodajte še mleko. Nato na kuhalnik pristavite ponev in jo namastite s kokosovim oljem. Iz dobljene mase specite palačinke. Ko ste porabili vso maso in spekli vse palačinke, jih položite na krožnike in premažite z zvrhano žlico grškega jogurta. Potresite s svežim sadjem in pokrijte z drugo palačinko. Nato to spet premažite z jogurtom, potresite s sadjem in prekrijte s tretjo palačinko. Postopek še enkrat ponovite in postrezite!

Ne spreglejte