SiolNET. Trendi Kulinarika
2,67

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Najnevarnejši sladoled na svetu: poskusijo ga lahko le polnoletni

2,67

termometer

čilijev sladoled, Respiro del Diavolo
Foto: Cover Images

Sladoledar iz Glasgowa se je odločil, da bo svojim someščanom letos privoščil še posebej vroče valentinovo. V ponudbo je namreč uvrstil čilijev sladoled, ki je 500-krat bolj pekoč kot tabasko.

Martin Bandoni, lastnik kavarne in slaščičarne Aldwych Cafe v Glasgowu, je začel te dni prodajati sladoled z zloveščim imenom Hudičev dih. Gre za čilijev sladoled, ki ima po Scovillovi lestvici pikantnosti več kot 1,5 milijona enot, toliko kot Carolina Reaper, ena najbolj pekočih papričic na svetu. Oziroma, za lažjo predstavo: sladoled je 500-krat bolj pekoč kot tabasko.

Po pripovedovanju Škota italijanskih korenin je recept za ta sladoled dobil v Italiji, kjer velja za strogo varovano skrivnost, ki se prenaša iz generacije v generacijo, z njim pa menda sladoledarji preizkušajo svoj pogum in možatost.

Stranke morajo pred nakupom podpisati izjavo, da same sprejemajo odgovornost za morebitne nevšečnosti, ki bi jih lahko povzročil pekoči sladoled. Stranke morajo pred nakupom podpisati izjavo, da same sprejemajo odgovornost za morebitne nevšečnosti, ki bi jih lahko povzročil pekoči sladoled. Foto: Cover Images

Bandoni sladoleda ne dovoli poskusiti vsakomur, stranke morajo biti stare vsaj 18 let, ob tem pa morajo podpisati tudi izjavo, da sladoledar ni odgovoren za morebitne neprijetne posledice, ki bi jih lahko povzročilo uživanje te specialitete - med te prištevajo razjede v ustih in celo srčni infarkt.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 67
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin