SiolNET. Trendi Kulinarika
0,24

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Najboljši v mešanju koktajlov je 24-letni Ljubljančan #foto

0,24

termometer

Tekmovanje v mešanju koktajlov | Zmagovalec Jan Križaj je prejel naziv "plantation master of mojito". | Foto: ARC-Kranj
Zmagovalec Jan Križaj je prejel naziv "plantation master of mojito". Foto: ARC-Kranj

Pretekli teden so se v Kranju zbrali najboljši slovenski barmani, ki so tekmovali v mešanju koktajlov. Zmagovalec Jan Križaj, ki je svoj mojito koktajl poimenoval "Why is the mint gone", je prejel naziv "plantation master of mojito" in potovanje v Francijo za dve osebi z vključenim vodenim ogledom podjetja Maison Ferrand.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jan Križaj (@jan_krizaj)

Zmagovalec je na svojem profilu na Instagramu zapisal, da je bilo tekmovanje izjemno sproščeno in zabavno. "V prvem krogu smo morali narediti klasiko ruma, nato pa naš značilni mojito twist, kjer smo lahko šli popolnoma iz okvirjev. Zelo sem vesel, da sem osvojil to tekmovanje, še posebej, ker grem v Francijo in bom obiskal Maison Ferrand," je zapisal. In dodal: "Rad bi čestital tudi svojima dobrima prijateljema Janu Demariu in Andriiu Obetsu za drugo in tretje mesto."

Tekmovalci so lahko prejeli kazenske točke

Strokovna komisija, ki so jo sestavljali trije člani – Luka Vončina, Kevin Kos in Adam Beno – je ocenjevala tehnične sposobnosti in prezentacijo ter okus, podobo in kreativnost. V finalnem delu tekmovanja so ocenjevali tudi vtis, trajnostne prakse in objavo na družbenih omrežjih. Tekmovalec je lahko prejel kazenske točke, če je prekoračil dogovorjeni čas, če je bil kozarec prepoln oziroma preprazen ali če ni upošteval receptur.

Strokovna komisija je ocenjevala tehnične sposobnosti in prezentacijo ter okus, izgled in kreativnost. | Foto: ARC-Kranj Strokovna komisija je ocenjevala tehnične sposobnosti in prezentacijo ter okus, izgled in kreativnost. Foto: ARC-Kranj

Zmagovalec je uporabil tri vrste mete

Štiriindvajsetletni Jan Križaj iz Ljubljane je po zmagi povedal, da vsi poznamo že mnogo različic te pijače. Njegova zamisel je bila, da se čim bolj drži osnovnih sestavin mojita, te so rum, sladkor, meta, citrus in soda. Da bi bilo čim več okusa mete, se je odločil, da uporabi tri vrste: klasično, citronsko in poprovo. Namesto citrusa je uporabil sezonsko rabarbaro, za vse preostalo pa pravi, da "naj ostane skrivnost".

Tekmovanja sta se udeležili tudi Carole Duplaine, predstavnica podjetja Maison Ferrand, in Majda Debevc, ustanoviteljica akademije za žgane pijače Spirit academy.

1 / 4
2 / 4
3 / 4
4 / 4

Preberite še:

World Class Bartender Trendi Svetovno prvenstvo za točilnim pultom: prvič je zmagala ženska rum Trendi Vrhunski rum še zdaleč ni tisto, kar zlivamo v potico Majda Debevc Trendi Slovenska žganja bi lahko bila uspešna, a je treba najprej vzgojiti pivce

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin