Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
3. 6. 2013,
18.49

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

žar hrana dieta koruza jajčevci puran

Ponedeljek, 3. 6. 2013, 18.49

1 leto, 1 mesec

Najbolj priljubljena zdrava hrana z žara

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Ker se, verjemite nam, saj smo optimisti, sezona peke na žaru bliža, pa tudi vreme se bo ustalilo, smo izbrali nekaj jedi z žara, ki vam ne bodo škodovale.

Jedi z žara so lahko zelo primerne za tiste, ki pazite na prehrano, obenem pa številne jedi nutriciste in dietologe prav navdušujejo, saj so pripravljene brez dodatne maščobe in so zato tudi veliko bolj zdrave. Za vas smo zbrali nekaj idej za jedi z žara, ki jih lahko brez skrbi, da bi se zredili, uživate na pikniku ob vaših prijateljih. Jedi je predlagala Jennifer McDaniel z Inštituta za prehrano in varovanje zdravja v Združenih državah Amerike. Na žaru pečeni rakci Namesto mesa si privoščite okusne rakce. Hitro so pripravljeni, imajo zelo majhno vsebnost kalorij, skorajda nič maščobe, obenem pa so odlična priložnost, da tudi vaši prijatelji ulovijo kakšnega z žara, in morda jih tako prepričate, da bi se z vami podali na skupno pot izgube kilogramov.

Ribe Vsaka riba, pečena na žaru, v pečici ali kuhana, je zdrava. Če se boste odločili za peko rib na žaru, počakajte, da boste zadnji na vrsti, da se okus ribe ne bo mešal z mesom, obenem pa ne pozabite, da ribe ne smemo peči na prevelikem ognju, saj bo sicer zunaj zažgana, znotraj pa surova. Ribo za na žar lahko pred peko le solimo in že je pripravljena na okusno, dieti prijazno živilo. Če želite okus nekoliko popestriti, lahko v notranjost očiščene ribe položite nekaj kolesc sveže limone in rožmarin. Odlično, hranljivo in dietno kosilo, pripravljeno na žaru! Puranji burger s kozjim sirom V primerjavi z navadnim burgerjem ima burger s puranjim mesom za dve tretjini manj maščob in vsaj polovico manj kalorij kot običajen burger, pri tem pa je vsebnost beljakovin skoraj enaka burgerju, ki ste ga navajeni jesti sicer. Ker se puranje meso hitro lahko izsuši, lahko masi za burger dodate nekaj kozjega sira in limonino lupino, ki bosta meso ohranila sočno, obe sestavini pa bosta dopolnili tudi okus puranjega mesa. Namesto belega kruha uporabite polnozrnatega, namesto prelivov pa kar nemasten grški jogurt, burgerju pa lahko dodate pečeno čebulo in rezine pečene paprike. Nikar ne dodajajte majoneze, gorčice in kečapa.

Pečena koruza in jajčevci Koruza in jajčevci so za shujševalno dieto odlična izbira, ki si jo lahko pripravite na žaru. Jajčevci naj bodo narezani na pol centimetra debele rezine, pred peko pa jih potopite v olivno olje za približno pol ure. Olju dodajte nekaj vinskega kisa, malo limoninega soka in zelišča. Ko bodo jajčevci marinirani, jih vzemite iz olja in jih na žaru dobro specite. Priporočamo vam, da enkrat poskusite jajčevce speči tako, da bodo malo hrustali. Gurmani pravijo, da imajo še boljši okus. Gobe na žaru Sicer je sezona gob bolj kot ne jeseni, vendar tudi poleti najdemo kaj dobrega za pod zob, kar ne bo ogrozilo naše diete. Ne pozabite: vzemite aluminijasto folijo, jo narahlo poškropite z vodo, dodajte na rezine narezane sveže gobice, česen, sol in poper. Vse skupaj zgoraj zavijte v folijo in pecite približno 20 minut.

Ne spreglejte