Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
25. 10. 2018,
13.02

Osveženo pred

2 meseca

Vsebino omogoča MESO KAMNIK D.D

Natisni članek

recept Anton advertorial meso Meso Kamnik Mehika Mesar Anton iz Kamnika farme Ihan Slovensko meso slovensko poreklo tradicionalni recepti Kamnik svinjsko meso

Četrtek, 25. 10. 2018, 13.02

2 meseca

Naj med jesenskimi počitnicami zadiši po mehiški kuhinji

Vsebino omogoča MESO KAMNIK D.D

Med prazniki, prostimi dnevi in počitnicami se z družino in prijatelji poveselimo okoli bogato obložene mize. Po čem bo tokrat dišalo v vaši kuhinji? Kdor išče nekaj novega in se ne ustraši nekoliko pikantnejših jedi, z mehiško kuhinjo ne more zgrešiti, pa naj bodo njegove najljubše tortilje sladke, mesne, zelenjavne ali polnjene z omako. Večina Mehičanov vam bo dejala, da ni pravega obroka brez fižola in tortilje.

Meso Kamnik tortilje | Foto:

In res. Tortilje so lahko hiter, okusen in zdrav obrok, ki si ga doma lahko pripravimo tudi vnaprej. Poleg tega jih danes uporabljamo tudi kot eno od sestavin za pripravo nekaterih jedi.

Dandanes poznamo veliko različnih vrst tortilj in načinov njihove priprave. Na primer tudi s svinjsko ribico, mehkim mesom, ki vsebuje malo maščob.


Recept za tortilje s svinjsko ribico Anton

Sestavine:

-svinjski file
-začimbe (rdeča dimljena paprika, česen v prahu, poper, timijan, koriander, ingver v prahu ipd.)
-tortilje
-rdeče zelje
-avokado
-limeta
-sol
-olje
-majoneza
-čebula
-peteršilj
 

Priprava:

Svinjski file natremo z mešanico začimb, kot so rdeča dimljena paprika, česen v prahu, poper, timijan, koriander in ingver v prahu. Nežno popečemo na olju.

Medtem pripravimo nadev za tortilje. Na tanko zrežemo rdeče zelje in ga za pest položimo v vsako tortiljo. Nato gre v vsako rezina avokada, stisnemo malo limete in rahlo posolimo. Dodamo popečeno svinjino, majonezo, nekaj rezin čebule in peteršilj. Po želji lahko začinimo s čilijem ali tabascom.

Meso Kamnik | Foto:


Spoznajte zgodbo, ki stoji za blagovno znamko Anton

Blagovna znamka Anton izvira iz bogate zapuščine kamniške mesarske obrti s skoraj 700-letno tradicijo. S predanostjo prenašajo zapuščino preteklih generacij ter jo ohranjajo in bogatijo za prihodnje generacije.

Blagovno znamko Anton ustvarjajo pod skrbnim nadzorom ter s transparentnim delovanjem v celotnem procesu od rojstva in reje do prodaje. Izdelki iz slovenskega mesa nosijo pečat kakovosti 100 % slovensko poreklo - iz lastne reje.

V partnerstvu z več kot 60 skrbno izbranimi kmetijami redijo tradicionalno slovensko pasmo veliki beli prašič ter skrbijo za ohranjanje slovenske prašičereje in oskrbo slovenskih kupcev s prvovrstno svinjino Anton zanesljive kakovosti.

Tradicionalni okusi

Ljubiteljem dobrega želijo ponuditi najboljši odgovor na njihov prefinjen okus. Recepture izdelkov Anton zato sledijo klasičnim okusom lokalne kuhinje in temeljijo na uporabi prvovrstnih kosov mesa.

Anton vztraja pri preverjenem poreklu in sledljivosti. Njihovo meso izvira s slovenskih kmetij, kjer za dobrobit živali poskrbijo z zagotavljanjem nadstandardnih pogojev, veterinarskim nadzorom in skrbno pripravljeno krmo. Nadzorovana pot od rejca do mize je zagotovilo, da je meso sveže in varno, izdelki pa so pripravljeni po klasičnih recepturah in okusu lokalne kuhinje. | Foto: Anton vztraja pri preverjenem poreklu in sledljivosti. Njihovo meso izvira s slovenskih kmetij, kjer za dobrobit živali poskrbijo z zagotavljanjem nadstandardnih pogojev, veterinarskim nadzorom in skrbno pripravljeno krmo. Nadzorovana pot od rejca do mize je zagotovilo, da je meso sveže in varno, izdelki pa so pripravljeni po klasičnih recepturah in okusu lokalne kuhinje.

Spoznajte recepte za druge jedi z mesom Anton

Recept za praženo zelje s krvavicami in krompirjem

Sestavine:

-kislo zelje
-čebula
-slanina
-krompir
-krvavice
-kumina, sol, poper
-olje

Priprava:

Najprej na olju prepražimo pol sesekljane čebule, po nekaj minutah dodamo še na koščke narezano slanino, premešamo in po nekaj minutah, ko se lepo prepraži, dodamo oprano kislo zelje. Začinimo s kumino, soljo in poprom. Premešamo in pražimo nekaj minut, potem pa dodamo vodo. Vodo dodajamo postopoma in pražimo, dokler ni zelje lepo mehko, približno 45 minut.

Medtem pripravimo pladenj, na katerem bomo pekli krvavice. Preden gredo v pečico, jih malo premažemo z oljem. Pečejo naj se na 175 stopinjah Celzija približno 25 minut. Po tem času v pekač dodamo še na kolute narezan krompir. Pečemo še približno 20 minut oz. dokler se krompir ne zmehča. Po tem času krompir in krvavice naložimo na zelje in postrežemo.

Meso Kamnik | Foto:

Mlečna enolončnica s kranjsko klobaso Anton

Sestavine:

-čebula
-korenje
-česen
-poljubna jušna zelenjava
-dolgolistnati brokoli
-kranjska klobasa
-jušna osnova
-mleko

Priprava:

V posodi stopimo žlico masla in žlico olja. Na tem prepražimo na večje kose narezano čebulo, korenje, česen in preostalo poljubno jušno zelenjavo, dodamo na kolobarje narezano kranjsko klobaso, dobro prepražimo. Na kocu dodamo še dolgolistnati brokoli in zalijemo z 0,5 litra zelenjavne jušne osnove. Lahko dodamo še en cel par kranjske klobase. Juho začinimo. Posodo pokrijemo in pustimo, da zavre, nato zmanjšamo jakost na nežno brbotanje, pokrov odstranimo in zalijemo še z dvema decilitroma mleka. Premešamo in pustimo še nekaj minut.

Meso Kamnik | Foto:

Recept za pečenice na leči

Sestavine:

-leča
-korenje
-česen
-brstični ohrovt
-rdeča čebula
-pečenice
-olivno olje in začimbe

Priprava:

V glinen pekač stresemo skuhano lečo, dodamo na koščke narezano korenje, česen, brstični ohrovt in rdečo čebulo. Začinimo in prelijemo z žlico olivnega olja. Premešamo. Na zelenjavo položimo pečenice. Posodo pokrijemo s pokrovom ali tesno zapremo z aluminijasto folijo. Pečemo na 180 stopinjah Celzija 25 minut, nato pa odkrijemo in pečemo še 15 minut. Postrežemo kot glavno jed. Zraven se prileže solata.

Meso Kamnik | Foto:

Rogljiček z mortadelo Anton

Sestavine:

-francoski rogljiček
-mlada špinača
-mortadela Anton
-jajce

Priprava:

Francoski rogljiček prerežemo na polovico. Na spodnjo stran položimo mlado špinačo, na to dve ali tri rezine mortadele Anton, na vrh pa še na oko pečeno jajce. Jajce po okusu začinimo. Tako bogato obložen sendvič se prileže za zajtrk ali brunch.

Meso Kamnik | Foto:

Ržen sendvič s kajžarsko klobaso Anton

Sestavine:

-ržen kruh
-avokado
-bučke
-kalčki
-kozji sir
-kajžarska klobasa
-začimbe

Priprava:

Najprej skuhamo kajžarsko klobaso, tako da jo položimo v mrzlo vodo, pustimo, da zavre, nato pa jo odstavimo z ognja in pustimo pokrito v vodi še približno deset minut.

Hlebec rženega kruha narežemo na tanke rezine. Nato prepolovimo avokado, ga izdolbemo z žlico in z vilicami pretlačimo skupaj s poljubnimi začimbami (sol, poper, česen v prahu, dimljena paprika …).

S pretlačenim avokadom obložimo rezino kruha, nanjo položimo eno ali dve rezini kozjega sira, na tega zložimo narezano klobaso, nanjo gredo kalčki in nato še na tanke rezine narezana bučka.

Meso Kamnik | Foto:

Preverite še preostale recepte za sendviče iz Antonove delikatese

Meso Kamnik | Foto:

Ne spreglejte