SiolNET. Trendi Kulinarika
4,17

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Na seznamu najboljših restavracij na svetu tudi osem slovenskih

4,17

termometer

Guy Savoy
Foto: Reuters

V izboru tisoč najboljših restavracij na svetu je tudi osem slovenskih imen, najvišje med njimi so postavili mariborsko restavracijo Mak.

V Parizu so objavili svež izbor najboljših restavracij na svetu La Liste. Izbor, ki je nastal na pobudo francoskega zunanjega ministrstva, so prvič objavili leta 2015, za razliko od preostalih podobnih lestvic in vodnikov po restavracijah pa ga ne sestavljajo ocenjevalci, temveč računalniški algoritem. Ta lestvico sestavi s pomočjo podatkov iz več kot 550 kulinaričnih vodnikov ter drugih kulinaričnih publikacij.

Slovenska imena na francoskem seznamu

Na La Liste oziroma Seznam se že od samega začetka uvrščajo tudi slovenske restavracije, letos jih je na spisku osem. Najvišje med njimi je mariborska restavracija Mak, sledijo Gostilna pri Lojzetu, Hiša Franko, Cubo, JB, Dam, Danilo in Grič.

Na samem vrhu seznama pa so z enako oceno kar tri restavracije - Guy Savoy v Parizu, Le Bernardin v New Yorku in Ryugin v Tokiu.

Preberite še:

Michelin vodnik Trendi Tudi v Sloveniji bomo dobili Michelinov vodnik po restavracijah #video

Komentarji

3

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • MarkJurko / 06.12.2019. ob 10:31 +1 0

  Raje v gostilno, ki je bolj domača in preproste jedi z zmerno ceno. Te gostilne z Michelinovo zvezdico so nekako uboge, ker ne smejo narediti nič po svoje, ampak le strogo po Michelinovimi pogoji. Zato je tudi Ana Roš nekoč dejala, da je vesela, ker jo nima, da lahko ustvarja po svojem okusu in svojih receptih. In kako je imela prav. Pač za tiste, ki pa si lahko privoščijo take gostilne, pa sam nimam nič proti, imajo dovolj denarja, da si lahko privoščijo.

  +1 0
 • Ana / 06.12.2019. ob 10:07 0 0

  Pri Lojzetu pred veliko leti: okusna hrana, na krožniku minimalistično, cena astronomska. Večna zamera: natakar ni hotel dati ne menuja ne računa, sam je povedal, kaj imajo, sam je postavil ceno. Dve žlički sladice 1.000 tolarjev, predjed v višini glavne jedi - ker naj bi rekel kuharju, naj da na krožnik malo več (?!). Zneske je napisal na listek, in to je bilo to. Danes bi se uprla in pritožila, takrat sem bila pa mlada, naivna in si nisem upala.

  0 0
 • mihagapiha / 06.12.2019. ob 07:48 0 0

  Šteje le Michelinova zvezdica. Te pa v domačih logih ni in ni ... 😎

  0 0
delitve: 52
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin