Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
10. 11. 2017,
13.21

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča OMV Slovenija

Foto: OMV

Natisni članek

advertorial OMV OMV Slovenija sendvič potep

Petek, 10. 11. 2017, 13.21

2 meseca, 1 teden

Ko se pomerijo Štajerci, Primorci in Gorenjci

Vsebino omogoča OMV Slovenija

Foto: OMV

Le v čem, se najbrž sprašujete. V športu, glasbi, petju, humorističnih vložkih? Nič od tega, temveč v kulinaričnem navdihu, okusu, regionalnih sestavinah ter "žmohtu". Priznani slovenski kuharski mojster je namreč ustvaril tri nove VIVA sendviče, ki so gostom na voljo na bencinskih servisih OMV VIVA. Primorski, Alpski in Štajerski sendvič ponujajo značilne okuse in odražajo tradicijo posamezne regije.

»Oživljanje zaprašenih slovenskih sestavin in jedi, njihovo posodabljanje, spoznavanje in predajanje njihovih življenjskih zgodb, predstavljanje bogastva naše dežele preko jedi, s ciljem ozavestiti Slovence o lepotah, bogastvih, tradiciji, življenjskih navadah Slovencev in njihovem spoštovanju narave. Moja želja je, da tudi zaradi novih zgodb, ki jih govorijo naše jedi, Slovenci postajamo bolj ponosni in samozavestni,« lastno kuharsko filozofijo opisuje Uroš Štefelin.  | Foto: »Oživljanje zaprašenih slovenskih sestavin in jedi, njihovo posodabljanje, spoznavanje in predajanje njihovih življenjskih zgodb, predstavljanje bogastva naše dežele preko jedi, s ciljem ozavestiti Slovence o lepotah, bogastvih, tradiciji, življenjskih navadah Slovencev in njihovem spoštovanju narave. Moja želja je, da tudi zaradi novih zgodb, ki jih govorijo naše jedi, Slovenci postajamo bolj ponosni in samozavestni,« lastno kuharsko filozofijo opisuje Uroš Štefelin.

Pravijo, da nobena jed ne napolni lačnega želodca tako hitro kot spretno sestavljen sendvič. Sendviči so priročen način za potešitev lakote tudi na poti - pa naj gre za izlet ali vožnjo v službo. V zadnjem primeru ponavadi zavijemo na bencinski servis in tega se zaveda tudi OMV Slovenija. Na svojih bencinskih servisih OMV VIVA gostom že vrsto leto ponujajo široko izbiro svežih VIVA sendvičev, skrbno pripravljenih iz sestavin visoke kakovosti lokalnega porekla.

Regionalne značilnosti

Priznani kuharski chef Uroš Štefelin je znan po svoji želji predstaviti tradicionalne slovenske okuse ter jih obogatiti s sodobnimi pristopi k pripravi hrane. Lokalne sestavine, ki predstavljajo posamezne slovenske regije, so v središču pozornosti tudi pri Štefelinovi zadnji ekskluzivni mojstrovini. V sodelovanju z OMV Slovenija je mojster sodobne slovenske kuhinje ustvaril tri ekskluzivne sendviče, ki predstavljajo tri slovenske regije. Vsak sendvič pa prinaša edinstveno kombinacijo najznačilnejših okusov regije, po kateri nosijo ime.

Na poti okusov

Na bencinskih servisih OMV VIVA lahko tako gostje odslej uživajo na poti novih okusov Slovenije. Ekskluzivni VIVA sendviči, ustvarjeni po receptu chefa Uroša Štefelina, so poimenovani po treh slovenskih regijah. Pri ustvarjanju Štajerskega, Alpskega in Primorskega sendviča so chefa Štefelina navdihnile značilnosti in tradicionalni okusi vsake regije, od koder bogate slovenske okuse prinaša na vsak bencinski servis OMV VIVA v Sloveniji.

Zmagovalni sendvič je - PRIMORSKI

Na bencinskem servisu OMV Ljubljana Šentvid so lahko OMV-jeve stranke v četrtek, 9.11.2017 od 10. ure naprej, z zavezanimi očmi ugibali sestavine prvovrstnih mojstrovin Uroša Štefelina ter obenem sodelovali v nagradni igri.

Svoje brbončice so razvajali ljudje iz različnih koncev Slovenije - Štajerske, Gorenjske, Dolenjske, Primorske, Koroške in osrednjega dela Slovenije. Udeležencem je bil najbolj po godu PRIMORSKI sendvič, za katerega je glasovalo 56 odstotkov vseh zbranih na degustaciji. Sledil mu je ŠTAJERSKI sendvič (24 odstotkov) in ALPSKI (20 odstotkov).

Z obilo kulinaričnega znanja in nekaj sreče pri ugibanju sestavin v sendvičih so nagrajenci in s tem imetniki OMV-jevega kupona postali:

  1. Ales Zupančič
  2. Mirna Banovšek-Tul
  3. Anita Vidmajer
  4. Sandi Sotošek
  5. Isak Fajić
  6. Miro Jontez
  7. Tina Sunarič
  8. Primož Kregar
  9. Milan Golub
  10. Miloš Drušković
  11. Peter Pavšič
  12. Miram Matajić

Vsem nagrajencem izražamo iskrene čestitke.

Videoreportaža iz dogodka bo nastala v začetku naslednjega tedna.

Legenda pravi, da imajo sendviči dolgo tradicijo, saj so ga izumili v 17. stoletju, da bi siru Johnu Montagu iz rodbine Sandwich med kvartopirskim dvobojem omogočili malico, ne da bi moral prekiniti igro. Ta priročen obrok so navdušeno sprejeli in ga posvojili Američani, kasneje pa je postal nepogrešljiv prigrizek v neštetih kreativnih različicah po vsem svetu.

Uroševa kuhinja je tradicija, ljubezen do doma, kvaliteta, svežina, skrb za zdravo in polno prihodnost. Uroš se po navdih se obrača v čas svojega otroštva, ko je v domači kuhinji dišalo po slovenskih jedeh. Jedi in sestavine, ki ga spominjajo na otroštvo, pripravlja na sodoben, zdrav način, jih začini s filozofijo francoske in mediteranske kuhinje. Takšni pa so tudi novi sendviči linije OMV VIVA.  | Foto: Uroševa kuhinja je tradicija, ljubezen do doma, kvaliteta, svežina, skrb za zdravo in polno prihodnost. Uroš se po navdih se obrača v čas svojega otroštva, ko je v domači kuhinji dišalo po slovenskih jedeh. Jedi in sestavine, ki ga spominjajo na otroštvo, pripravlja na sodoben, zdrav način, jih začini s filozofijo francoske in mediteranske kuhinje. Takšni pa so tudi novi sendviči linije OMV VIVA.

Gorenjec, Štajerec ali Primorec?

Gostoljuben in širokosrčen - VIVA Štajerska

Štajerski sendvič najboljše ponazorimo kar z značilnostmi domačinov: "Gostoljuben in širokosrčen, vedno rad v družbi domačih dobrot, Štajer'c te od mize nikoli lačnega ne pusti."

Robat in samosvoj - VIVA Alpski

Sendvič, ki ponosno predstavlja Gorenjsko, lahko na preprost način predstavimo kot: "Robat in samosvoj, varčen pri naboru sestavin, a gvišn n'kol pri okusu."

Morje po žilah - VIVA Primorski

"Morje mu teče po žilah, ko pluje med okusi, ma dobrimi kot pri noni," so besede, s katerimi povzamemo glavne značilnosti Primorskega sendviča.

Menite, da je na fotografiji Primorski, Štajerski ali Alpski? | Foto: Menite, da je na fotografiji Primorski, Štajerski ali Alpski?

 

Ekskluzivni VIVA sendviči po receptu chefa Uroša Štefelina – Štajerski, Alpski in Primorski – so gostom na poti okusov Slovenije na voljo na bencinskih servisih OMV s ponudbo VIVA sendvičev. | Foto: Ekskluzivni VIVA sendviči po receptu chefa Uroša Štefelina – Štajerski, Alpski in Primorski – so gostom na poti okusov Slovenije na voljo na bencinskih servisih OMV s ponudbo VIVA sendvičev. Le kaj se skriva v njih?

Toplo ozračje, domačnost in gostoljubje primorske regije, ki nas vedno znova spomni na poletne dni, chef Štefelin povezuje z devetimi sestavinami v sendviču VIVA Primorski. Bogat sendvič s primorskim navdihom sestoji iz filejev sardonov, mocarele, belih belušev, češnjevih paradižnikov, bakalarja z oljčnim oljem, pesto bazilike in suhih paradižnikov, ki dopolnjujejo dišečo capreze štručko.

Sendvič VIVA Štajerski, ki med tremi ekskluzivnimi sendviči vsebuje največ posameznih okusov, goste bencinskih servisov prevzema s tradicionalno sočnimi sestavinami. Sendvič odlikujejo tradicionalne sočne sestavine, kot so čebulna štručka, goveji rostbif, prepeličje jajce, kisle kumarice, vložena paprika, mlada čebula, mladi sir kajmak, zeliščno maslo in nepogrešljivo bučno olje.

Bogate okuse gorenjske regije je chef Štefelin združil v Alpskem sendviču, ki v objemu robate pletenice s semeni ponuja značilne gorenjske okuse. Sendvič je obložen z značilnimi gorenjskimi okusi, kot so gorenjski želodec s kašo, sir ementaler, kisla repa, kumara, hrenov namaz in zeliščni namaz, ki so skrbno zaviti v robatem kruhu pletenici s semeni.

S ponudbo ekskluzivnih VIVA sendvičev OMV Slovenija izpolnjuje tudi zaobljubo blagovne znamke We Care More, s katero zasleduje prvo mesto v mislih in srcih svojih gostov. V osrčje svojega poslovanja postavljajo skrb za goste bencinskih servisov in izpolnjevanje njihovih želja, z okusi Slovenije pa dopolnjujejo VIVA ponudbo, sestavljeno iz vrste dišečih kavnih napitkov, svežih sendvičev in pekovskih izdelkov. Edinstvena domačnost na bencinskih servisih OMV VIVA še nikoli ni bila tako posebna.

 

Ne spreglejte