Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
26. 10. 2018,
16.07

Osveženo pred

2 meseca, 3 tedne

Vsebino omogoča Pivka

Natisni članek

Pivka #najindvoboj advertorial pečen piščanec

Petek, 26. 10. 2018, 16.07

2 meseca, 3 tedne

Kakšna priloga se najbolj prileže hrustljavo pečenemu piščancu? #video

Vsebino omogoča Pivka
pivka

Zadnji dvoboj med Tejo in Janijem je potekal v velikem slogu: pod budnim očesom treh mladih pomočnikov, ki so že med samo pripravo uspešno preizkusili skoraj vse sestavine. Tokrat je bil glavna zvezda na krožniku pečen piščanec. Takoj je zadišalo po nedeljskem kosilu.

Pečen piščanec je nedvomno ena najbolj priljubljenih slovenskih jedi. V naših domovih se skriva nemalo receptov, ki se predajajo iz generacije v generacijo in vsebujejo ključni namig, kako pripraviti resnično hrustljavega piščanca.

Teja in Jani si pri pripravi pečenega piščanca nista belila glave s pravilno tehniko peke, saj je za to poskrbela Pivka. Izbrala sta namreč Pivkinega že začinjena piščanca, ki je pripravljen tako, da ga samo postavite v pečico.

Peka piščanca še nikoli ni bila tako preprosta …

… in čista. Pri Pivki namreč ponujajo že začinjene piščance, ki jih samo odvijete iz kartonske embalaže in preprosto postavite v pečico. Pri tem pa so poskrbeli predvsem za dvoje:

#Pripravili so različne vrste začinjenih piščancev – za različne okuse in priložnosti. To pomeni, da že takoj prihranite čas, saj se ne boste ukvarjali z iskanjem primernih začimb in čakanjem, da se bodo dobro utrle v meso.

#Pečica bo čista! Ker boste Pivkinega piščanca pekli kar v kupljeni embalaži, ne boste umazali domačega pekača, ker bo med peko meso zavito v folijo, pa bo tudi pečica ostala čista.

Ključ do zmage: najboljša priloga

Peka piščanca je bila mala malica, zato sta se Teja in Jani tokrat odločila, da bosta tekmovala v pripravi najboljše priloge, ki jo bosta postregla ob svojem pečenem piščancu. Jani je izbral Pivkinega nadevanega piščanca, Teja pa začinjenega. In da bi bila naloga tokrat malo bolj razgibana, sta na pomoč poklicala svoje tri otroke.

Teja se je odločila za pisano zelenjavo, ki jo je spekla v pečici in obogatila z mocarelo, Jani pa za precej nenavadno solato, ki jo je popestril z brstičnim ohrovtom in kremnim prelivom.

Pivka | Foto: Rezanje, mešanje in … okušanje

In medtem ko sta Teja in Jani zavihtela nože in prižgala mešalnik, so vsi trije kuharski pomočniki prevzeli drugačno vlogo. Čeprav je najmlajši član družine poprijel za kuhalnico in pomagal pri mešanju narezane zelenjave, pa sta si Sia in Taj izbrala malo drugačno zadolžitev – sprotno preizkušanje vseh sestavin, tudi z vonjanjem. In kakšne so bile končne ugotovitve? Najbolje dišita bazilika in drobnjak, mocarela je izredno mehka, avokado pa v sebi skriva neverjetno veliko peško!

Pivka | Foto: Okusni izdelki, ki resnično navdušujejo

Linijo izdelkov Pripravljeno za peko odlikujeta izbran okus in uporabna embalaža. Sveže pečeni pa okusno zadišijo iz domače pečice.

Pet zvezdic izdelkov Pripravljeno za peko:

- začinjeni so z naravnimi začimbami,

- pakirani so v foliji za peko, tako se pečica ne umaže,

- pečemo jih v priloženi posodi, zato dodatne posode ne potrebujemo,

- pečenje v lastnem soku ohrani vse okuse in omogoča, da meso ostane mehko in sočno,

- prihrani naš čas, saj ne potrebuje predpriprave.


Kakšna priloga je po vašem okusu?


Pivka | Foto: 1,2,3, piščanec se zgodi

Sestavine:

1 piščanec PIVKA, pripravljen za peko
3 sladki krompirji
500 g češnjevega paradižnika
250 g mocarele
250 g korenja
sveža bazilika
sol, olivno olje

Priprava:

Sladek krompir operemo in zrežemo na večje kose. Damo ga v večjo skledo ter mu dodamo še korenje in češnjev paradižnik. Prelijemo z olivnim oljem in izdatno posolimo. Vse skupaj premešamo in predenemo v ognjevarni pekač. Vrečko, v kateri je piščanec, z vilicami prebodemo in ga skupaj s posodo postavimo v pečico. Pekač z zelenjavo prav tako postavimo na spodnjo rešetko in začnemo peči. Pečemo na 190 stopinj Celzija dobro uro, nato pa v pekač z zelenjavo dodamo še mocarelo in baziliko. Pečemo še slabe pol ure, da se mocarela raztopi.

Pivka | Foto: Nadevan piščanec s cool solato

Sestavine:

1 nadevan piščanec PIVKA, pripravljen za peko
1 glava kitajskega zelja
1 glava radiča
1 korenje
10 brstičnih ohrovtov
3 stroki česna
1 avokado
150 g kisle smetane
1 čž olivnega olja
1 jž balzamičnega kisa
sol

Priprava:

Piščanca spečemo po navodilih z embalaže.

Zelje in radič očistimo in zrežemo na trakce. Korenje olupimo in skupaj z ohrovtom naribamo na mandolinci. Oboje primešamo zelju in radiču.

Avokado prerežemo na pol, odstranimo peško in sredico izdolbemo v blender. Dodamo vse preostale sestavine za preliv in zmiksamo. Prelijemo zelenjavo, dobro premešamo in postavimo v hladilnik za eno uro.

Solato postrežemo k piščancu.

Povzetek dvobojev: zmagovalka je samo ena

Teja in Jani | Foto:

Teja in Jani sta ste v zadnjih mesecih spustila v pravi domači dvoboj, v katerem sta skušala dokazati, kdo je v domači kuhinji najboljši. Od čevapčičev, nabodal, burgerjev do različnih gurmanskih kombinacij – nalogo sta vzela zelo resno in nista popustila vse do zadnjega. Pekla sta na travniku, v domači kuhinji in celo na počitnicah, rezultati dvobojev pa so bili vedno zelo testni. Nabralo se je kar nekaj zelo okusnih receptov, ki jih lahko poskusimo kadarkoli, saj sta pri pripravi imela v mislih vsakega izmed nas – tako tiste, ki nimajo časa, kot tudi tiste, ki se med kuhinjskimi lonci ne znajdejo najbolje.

Da je bila kuha res preprosta in tudi nadvse zabavna, pa so poskrbeli Pivkini izdelki, ki so pripravljeni tako, da z njimi nimate nič dela. So začinjeni, zelo okusni ter pripravljeni za pripravo in, zakaj pa ne, pravo gurmansko eksperimentiranje.

Zato odločitev sploh ni bila težka. Končna zmagovalka tega poletno-jesenskega dvoboja je nedvomno Pivka.

Preizkusite recepte dvobojev med Tejo in Janijem:

Pivka
Trendi Dva izvrstna jesenska recepta za piščančje meso z zelenjavo

Teja burger Pivka
Trendi Poletni žar dvoboj se je preselil na hrvaška tla

Pivka
Trendi Postaja vroče: Teja vodi, Jani se ne da

Teja in Jani
Trendi Dvoboj se je začel: čigavi čevapčiči so boljši?

 

 

Ne spreglejte