Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
27. 7. 2018,
13.21

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Pivka

Natisni članek

#najindvoboj #najboljša izbira Pivka advertorial burger

Petek, 27. 7. 2018, 13.21

2 meseca, 1 teden

Poletni žar dvoboj se je preselil na hrvaška tla

Vsebino omogoča Pivka

Poletni žar dvoboj med Tejo in Janijem se nadaljuje, čeprav sta se z družino odpravila na počitnice na Hrvaško. Nadaljujeta ga z odličnimi burgerji, tokrat s piščančjimi pleskavicami v glavni vlogi. Kot ocenjevalec se je izkazal tudi njun starejši sin Taj, ki je zmago namenil … Oglejte si v videu.

Če želite popestriti svoje poletne jedi z žara, so piščančje pleskavice popolna izbira, saj jih lahko pripravite kot samostojno jed ali pa v slastnem burgerju. Tudi Teja in Jani sta tokratni poletni izziv namenila pripravi dveh različnih burgerjev.

Jani Teja Pivka | Foto:

Seveda sta se ju lotila vsak po svoje, s tem da se je Teja morala znajti z Inajem v naročju. Ko je že kazalo, da bo Jani moral pripravljati njen burger po njenih navodilih, je raje prevzela krmilo barke v svoje roke. Kdo bolje obvlada "enoročno" brkljanje po kuhinji kot mame?

Taj je medtem že pridno čakal na kuharske mojstrovine, saj se je znašel pred težko nalogo: oceniti bo moral končne izdelke. To bo vsekakor težka naloga, saj sta se tako Teja kot Jani z vsem srcem lotila dela. Kot vsak pravi mojster sta se oborožila z vsemi mogočimi triki.

Burger: vedno razburljiva zgodba

Jani Teja Pivka | Foto:

Pri burgerjih je že tako, da jih je mogoče pripraviti na sto in en način. Omejitev ni bilo. Edino pravilo je bilo, da oba uporabita vrhunske piščančje pleskavice Pivka.

Oba sta začela s popečenimi polovicami bombetk, ki sta ju namazala z maslom, medtem ko sta potem ubrala vsak svojo pot. Janiju se je zdelo, da je Teja že na začetku naredila hudo napako, ko je slanino popekla neposredno na rešetki. On se je odločil, da jo bo raje položil na alufolijo. Kaj se bolje obnese, katera je bolj hrustljava? Rezultat je v videu.

Ustvarjanje brez meja

Jani Teja Pivka | Foto:

Tudi pri omakah sta izkazala vsak svojo ustvarjalno žilico. Jani se je odločil za malce eksotike in je pripravil dve omaki: eno iz enakih delov kisle smetane in majoneze ter drugo iz figove marmelade, ki ji je primešal kečap in nekaj kapljic tabaska. Teja pa je za omako uporabila kečap in majonezo.

Priloge so nepogrešljiv del burgerjev. Jani se je odločil za rezine sira ter papriko in češnjev paradižnik, ki ju je prej na žaru popekel. Teja pa prisega na nasekljano svežo mlado čebulo, rezine kisle kumarice, solato in obilo naribanega sira.

Jani Teja Pivka | Foto:

Sledilo je sklepno dejanje pred napetim pričakovanjem. Sestavljanje burgerja je užitek in vsi so komaj čakali, da se pokaže, kaj je nastalo. Brez dvoma sta oba vrhunska, vsak po svoje. Vi se odločite in podelite zmago Teji ali Janiju.

Burger je odlična izbira za malico ali samostojen obrok, s katerim popestrite poletni jedilnik. Naredite ga lahko po svojem okusu ali pa sledite Tejinemu oziroma Janijevemu receptu. S piščančjo pleskavico, pečeno na žaru, boste vsekakor očarali goste svojega poletnega omizja.

Jani Teja Pivka | Foto:

Ali ste vedeli:

Piščančje pleskavice Pivka so primerne za vse, ki želijo popestriti ponudbo jedi na žaru. Njihova priprava je hitra in enostavna. Pečemo jih lahko lahko nad ognjem ali v ponvi, kjer jih med peko lahko tudi zalijemo in kratko pokuhamo. Ponudimo jih kot prilogo krompirju ali v lepinji z ajvarjem in narezano čebulo.

Pleskavice so narejene 100% iz piščančjega mesa in začinjene z izbranimi začimbami. Ponašajo se kar z dvema certifikatoma kakovosti. So vir antioksidanta selen. Imajo certifikat Višja kakovost ter certifikat Izbrana kakovost.

So odličnega okusa ter BREZ umetnih barvil, BREZ ojačevalcev okusa ter BREZ fosfatov.

Recepta tedna: dva odlična piščančja burgerja

CooL Mamacita Burger

Sestavine:

1 bombetka Teja burger Pivka | Foto:
maslo
majoneza
kečap
ribani sir edamec
kisla kumarica
čebula
slanina
zelena solata

Priprava:

Bombetko prerežemo, da dobimo dve polovici. Notranji strani premažemo z maslom in ju popečemo na žaru. Pleskavico opečemo z obeh strani. Prav tako na žaru prepražimo rezino slanine, da postane hrustljava. Na vroč kruh izdatno potresemo riban sir in nanj položimo vročo pleskavico. Namažemo majonezo in gor položimo list zelene solate, ki ga okrasimo s kečapom in drobno nasekljano čebulo. Ne pozabimo še na kislo kumarico in slanino. Pokrijemo z drugo polovico kruha.

CooL Fotr Burger

Sestavine:

1 bombetka Jani burger Pivka | Foto:
pol rumene paprike
3 češnjevi paradižniki
1 JŽ kečapa
1 ČŽ figove marmelade
1 JŽ kisle smetane
1 JŽ majoneze
1 rezina dimljenega sira
4 rezine slanine
maslo
alufolija

Priprava:

Papriko in češnjev paradižnik zavijemo v folijo in vržemo v žareče oglje za 10 minut. Odvijemo iz folije in nasekljamo. Kečap in figovo marmelado zmešamo ter postavimo v hladilnik. Majonezo in kislo smetano zmešamo in postavimo v hladilnik. Slanino položimo na alufolijo in popečemo na rešetki nad ogljem. Ko je pečena, jo ohladimo.

Bombetko prerežemo, namažemo z maslom in opečemo na rešetki nad ogljem. Pleskavico na hitro opečemo z obeh strani nad žarečim ogljem ter na vrh položimo rezino sira. Spodnjo stran bombetke namažemo s figovo omako, nanjo položimo zelenjavo, meso in slanino. Vrhnjo stran kruha namažemo z omako iz kisle smetane, pokrijemo in postrežemo.

Stroga komisija je odločila …

Jani Teja Pivka | Foto:

Taj v vlogi strokovne komisije je po temeljitem preizkušanju in upoštevanju številnih dejavnikov zmago podelil obema. "Izenačenje!" sta olajšana vzkliknila oba tekmovalca, zato morate za končni rezultat mnenje povedati vi! Svoj glas oddaj v komentar.

Kdo je vaš zmagovalec?

Uganite končnega zmagovalca in se potegujte za tedenske nagrade, ki vam jih podarja Pivka. Stavite na svojega favorita in z malo sreče bo nagrada vaša.

Ne spreglejte