Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 6. 2018,
8.41

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Vsebino omogoča Pivka

Natisni članek

advertorial Pivka #najindvoboj #najboljša izbira piščančja nabodala

Četrtek, 21. 6. 2018, 8.41

2 meseca, 2 tedna

Postaja vroče: Teja vodi, Jani se ne da

Vsebino omogoča Pivka

Po prvem dvoboju se je najbolj izkazala Teja, saj je zanjo glasovalo največ ljudi. V drugega se je Jani podal še z večjim tekmovalnim žarom. Kdo je predstavil boljšo idejo za jed s piščančjimi nabodali?

Teja in Jani sta tokrat pričarala pristno žar vzdušje, seveda s kančkom tekmovalnosti, predvsem pa z idejami, ki bodo nedvomno popestrile vaše letošnje jedilnike.

Glavna zvezda v tokratnem dvoboju so piščančja nabodala Pivka. Ne glede na to, za čigavo idejo boste na koncu glasovali, eno dejstvo ostaja neizpodbitno: Že med gledanjem se nam je zdelo, da lahko vonjamo dobrote, ki sta jih tako strastno pripravljala.

Kdo je vaš zmagovalec? Glasujte in se potegujte za nagrade!

Rižota na žaru? Da, in zraven osvežujoča solata

Čeprav sta imela enako glavno sestavino, sta Teja in Jani izbrala popolnoma drugačno kulinarično pot - Jani je presenetil z rižoto na žaru, Teja pa z malo drugačno različico cesarjeve solate, ki deluje nadvse osvežujoče.

Pivka | Foto:

In medtem ko nam je Jani dokazal, da z dobrim žarom in izvrstnim mesom pravzaprav ni omejitev za pripravo okusnega obroka - da, rižoto lahko pripravite tudi na žar plošči, je Teja po drugi strani dokazala, da lahko pripravi izvrstno kosilo in se hkrati ukvarja tudi z najmlajšim družinskim članom Inajem.

Jani je tisti, ki je prvi prevzel vajeti žara in nanj postavil kar kuhinjski lonec, v katerem je skuhal riž. Vse druge sestavine je popekel kar na plošči in jih na koncu primešal v sočno rižoto z zelenjavo in piščančjimi nabodali.

Pivka | Foto:

Teja si je po drugi strani pripravo solate zelo poenostavila – iz dveh nabodal, ki jih je na hitro samo popekla, je sestavila pravo cesarsko solato, v katero je dodala še jajček ter slastno omako iz majoneze in kisle smetane. Eno nabodalo je na koncu razdrla in ga primešala med domačo solato z vrta, drugo pa je povaljala v skorjico parmezana in sezama ter tako pričarala malo drugačno panado.

Brez simpatičnega prerekanja seveda ni šlo, vendar je njun dvoboj vseeno potekal s kančkom sporazumne harmonije, tudi pri deljenju žara – hkrati sta pekla in kuhala ter si podajala Inaja.

In nekaj sprave je bilo začutiti tudi na koncu, ko je Teja zelo športno ugotovila, da njuni jedi pravzaprav tvorita eno zelo dobro celoto.

Recept za uspešno kosilo – nore ideje in prava izbira sestavin

Pivka | Foto:

S piščančjim mesom žar Pivka je priprava vaših obrokov bolj preprosta, saj so pripravljeni, da jih položite na žar in jih takoj pojeste. Lahko pa si daste duška in se prepustite pravemu kulinaričnemu potovanju, tako kot sta se Teja in Jani, ki sta tudi tokrat pokazala pravo ustvarjalno strast.

Najboljša izbira za žar je lahka

Ljubitelji lahkega piščančjega mesa prisegajo na nabodala Pivka, kjer je piščančje meso z dodatki paprike rahlo soljeno in tako že pripravljeno za pečenje. Po okusu jih lahko še dodatno mariniramo.

Odlična popestritev jedi na žaru na jasi ali v objemu doma so tudi piščančji čevapčiči in pleskavice Pivka. Narejeni so 100% iz piščančjega mesa in začinjeni z izbranimi začimbami. So odličnega okusa ter BREZ umetnih barvil, BREZ ojačevalcev okusa ter BREZ fosfatov. Priprava piščančjih čevapčičev je tudi hitra. Iz embalaže jih vzamemo skupaj s priloženim papirjem, jih položimo na žar ter šele nato odstranimo papir. Popečemo jih z obeh strani in nato čevapčiče ločimo.


Piščančja nabodala na dva načina

V solati ali rižoti? Čigava različica nabodal vas je najbolj navdušila? Pripravite jih še sami na svoji naslednji žar pojedini in se prepričajte, kako preprosta in okusna je lahko vsaka nova žar pustolovščina v družbi Pivke.

Ražnjiči za cesarja Pivka | Foto:

Sestavine:

2 piščančji nabodali PIVKA

zelena solata

5 češnjevih paradižnikov

5 jušnih žlic kuhane koruze

2 trdo kuhani jajci (jajca damo v mrzlo vodo in jih kuhamo 8 minut od takrat, ko zavre)

parmezan

PANADA:

50 g mandljev v lističih

50 g parmezana

PRELIV:

3 jušne žlice majoneze

mleko po potrebi

kisla smetana 3 JŽ

sol, olivno olje, kis, črni poper

Priprava:

Nabodala popečemo na žaru in z enega odstranimo meso s palčke. Drugega povaljamo v mešanici mandljev in parmezana ter ga še malenkost popečemo. Zeleno solato očistimo, ji dodamo koruzo, paradižnike in narezana trdo kuhana jajca. Prelijemo s prelivom, ki smo ga dobili tako, da smo skupaj zmešali vse sestavine, in po vrhu naribamo še parmezan. Solato serviramo, tako da na njo položimo še celo nabodalo. V takih ražnjičih bi užival še cesar😂. Pa dober tek.

Pivka | Foto: Rižota z žara

Sestavine:

100 g riža Arborio

2 piščančji nabodali PIVKA

2 šalotki

2 stroka česna

1 korenje

1 bučka

3 šparglji

olivno olje

sol

Priprava:

Ponev postavimo na vroč žar in počakamo, da se segreje. Dodamo malo olivnega olja in na njem prepražimo riž, vmes na žaru popečemo celo šalotko in stroke česna ter dodamo rižu. Solimo in zalijemo z dvema decilitroma vrele vode.

Povremo in odstavimo.

Vmes na žaru popečemo nabodala in na kocke narezano zelenjavo. Pečena nabodala povlečemo s palčke in dodamo rižu, enako naredimo s pečeno zelenjavo.

Čebulo in česen odstranimo, zalijemo še z decilitrom vrele vode in postavimo nazaj na žar. Kuhamo do mehkega in dosolimo po potrebi.


Kdo je vaš zmagovalec?

Uganite končnega zmagovalca in se potegujte za tedenske nagrade, ki vam jih podarja Pivka. Stavite na svojega favorita in z malo sreče bo nagrada vaša.

Nagradna igra je končana. Nagrajenci so:

Danijela Tivadar
Gorazd Ojsteršek
Franc Andoljšek
Anja Kenk

Ne spreglejte