Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
26. 9. 2018,
15.02

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Pivka

Natisni članek

#najboljša izbira #najindvoboj Pivka advertorial

Sreda, 26. 9. 2018, 15.02

2 meseca, 1 teden

Dva izvrstna jesenska recepta za piščančje meso z zelenjavo

Vsebino omogoča Pivka

Po krajšem poletnem premoru sta se Teja in Jani spustila v kuharski ring in uprizorila novi dvoboj. Teja se je spet podala v bolj orientalske vode, Jani pa se je prepustil domačnosti. Čigava priprava piščančjega mesa se vam zdi bolj slastna in bi jo pripravili že ob naslednjem kosilu s prijatelji?

Pivka | Foto: Srditi dvoboj med Tejo in Janijem se nadaljuje, in to brez popuščanja in bližnjic. V četrtem delu sta se odločila, da bosta prijateljema pripravila posebno kosilo s piščančjim mesom z zelenjavo Pivka. Dela s pripravo mesa nista imela, saj je za vse poskrbela Pivka – meso je narezano, začinjeno in obogateno s svežo zelenjavo. Teja in Jani sta morala razmisliti samo o izvirni nadgradnji.

Kdo se je bolje znašel, poglejte v spodnjem videu:

Pica? Burek? Morda "štrudelj"? Kaj je pravzaprav spekel Jani?

Jani je želel svoji jedi dodati kanček domačnosti, zato je izbral takšne sestavine, ki jih naše brbončice že zelo dobro poznajo – polenta na mlečni osnovi, kisla smetana in kvašeno testo. Vse to je zelo dobro povezal s piščancem in zelenjavo Pivka in tako ustvaril prav posebno vrsto pite, ki bi jo lahko z lahkoto postregli v kakšni planinski koči ali pa v domači kuhinji naše babice.

Pivka | Foto:

In čeprav je na prvi pogled njegov recept malo bolj kompleksen, je za pripravo potreboval dobrih pet minut, postavil v pečico in … "voila": odično kosilo je bilo pečeno v manj kot eni uri.

Jed je tako preprosta, da jo lahko pripravijo tudi malo manj izkušeni domači kuharji, predvsem zahvaljujoč Pivki, ki je s svojim začinjenim piščancem z zelenjavo poskrbela za pravo kombinacijo okusov in hkrati še močno olajšala delo vsem, ki želite dober, zdrav in hitro pripravljen domači obrok.

Najboljši okusi so skrbno načrtovani in negovani že 60 let

Pivka perutninarstvo prinaša na mize potrošnikov samo najboljše okuse, saj upošteva najvišje standarde živilske proizvodnje ter zagotavlja nadzor nad celotno proizvodno verigo, od reje, krme, mesa, mesnih izdelkov, do prodajne police. S tem zagotavlja varnost, sledljivost in visoko kakovost mesnih izdelkov. Usmerja se v razvoj in ponudbo piščančjih izdelkov višje kakovosti, kar dokazujejo tudi številna priznanja in medalje.

Hitro, vendar unikatno: Teja se je spogledala z azijskimi okusi

Od Slovenskih pristnih okusov do azijskih arom, ki vam bodo prebudile željo po potovanju v daljne dežele. Teja se je odločila za sočno rižoto, za katero je pravzaprav potrebovala zelo malo svojih sestavin: "Vse, kar imam od zelenjave, je mlada čebulica za svežino, druge zelenjave ne potrebujem," saj ima Pivkin piščanec vso zelenjavo, s katero bo pričarala vrhunsko azijsko specialiteto.

Pivka | Foto:

Teja v kuhinji na splošno stremi k temu, da izbira sestavine, ki so hranljive, vendar hkrati tudi omogočajo hitro pripravo. Zato zadnje čase vedno bolj prisega na Pivkine piščančje izdelke, ki zagotavljajo odlične kulinarične mojstrovine tudi sodobnim ženskam, ki nimajo veliko prostega časa in so razpete med družino in službo.

In kdo je na koncu zmagal?

Čeprav sta se oba zelo trudila in pričakovala končno zmago, sta bila gosta na kosilu previdno diplomatska. Vsak izmed njiju je izbral enega zmagovalca. Na ta način sta se spretno izognila morebitnim konfliktom in tako nekako omilila naelektreno ozračje, ki je ves čas vladalo med pripravo obeh jedi.

Bolj za šalo, kot zares: dvoboj se nadaljuje tudi z glasovanjem na Instagramu (coolfotr, coolmamacitaa). Pomagajte zmagati svojemu favoritu in tako poskrbite za dodatno napetost tudi v naslednjem dvoboju.

Teja in Jani bosta svojo strast do kuharskega ustvarjanja nadaljevala v novi preizkušnji, ki jo bomo spet spremljali tudi na SIol.net.

Pivka | Foto: Vedno pri roki, vedno največja zvezda vaših obrokov

Pivkini pripravljeni piščančji izdelki so popolna rešitev za popestritev v naših kuhinjah. Od začinjenega piščanca, ki ga samo postavite v vročo pečico in je pripravljen za slastno pojedino, do piščančjega mesa z zelenjavo, s katerim lahko vsak dan poskusite drugačno kombinacijo, ter do sočnih nadevanih bedrc ali izvrstne pečenke z bučnimi semeni, ki je nedvomno najboljša izbira v naslednjih hladnejših mesecih.

Na kakšen način pa boste vi postregli Pivkine pripravljene izdelke?

Pivka | Foto: Shi shi piščanec

Sestavine:

250 g kuhanega riža basmati

1 paket začinjenega piščančjega mesa z zelenjavo Pivka
3 mlade čebule
3 dl jušne osnove
3 JŽ rjavega sladkorja
3 JŽ kisa
1 dl sojine omake
1 JŽ koruznega škroba
4 JŽ vode
pest arašidov

Postopek:

Riž skuhamo (12 min.) in ga precedimo ter ohladimo.Piščanca na vročem olju prepražimo in proti koncu dodamo še mlado čebulo, ki smo jo narezali na kolobarje. Premešamo in dodamo riž ter vse skupaj zalijemo z omako, ki smo jo pripravili tako, da smo v vrelo jušno osnovo umešali sladkor, kis in sojino omako. Na koncu smo dodali še škrob, raztopljen v vodi. Vse skupaj zavremo, premešamo in proti koncu dodamo še arašide.

Pivka | Foto: Pita/burek/zavitek s piščancem

Sestavine:

1 paket začinjenega piščančjega mesa z zelenjavo Pivka
1 paket kvašenega testa v roli
200 g kisle smetane
3 dl mleka
100 g polente
olivno olje in sol

Postopek:

Mleko solimo, dodamo olivno olje in zavremo. V njem zakuhamo polento. Testo razgrnemo na pekač, namažemo s kislo smetano in vlijemo polento. Piščančje meso z zelenjavo prepražimo na olivnem olju in ga potresemo čez polento. Vse skupaj pečemo 25 minut na 165 stopinjah.

Ne spreglejte