Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
31. 8. 2022,
8.00

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogočajo Celjske mesnine

Natisni članek

Gremo na tek Gremo na tek gibanje tek prigrizek rekreacija šunka Celjske mesnine advertorial

Sreda, 31. 8. 2022, 8.00

2 meseca, 1 teden

Kako najti čas za rekreacijo v prenatrpanem urniku?

Vsebino omogočajo Celjske mesnine
utrujenost | Foto Shutterstock

Foto: Shutterstock

S koncem poletja in začetkom novega šolskega leta ponovno vstopamo v obdobje, ko naši urniki, še posebej med tednom, pokajo po šivih. Ob žongliranju s službenimi obveznostmi, popoldanskimi aktivnostmi otrok in drugimi opravki se zdi nemogoče najti čas še za športne aktivnosti, ki bi poleg za telo priporočljive rekreacije prinesle še kako dobrodošlo sprostitev notranjih napetosti in na splošno izboljšale naše počutje. Kako torej najti čas za rekreacijo, kadar ga nimate dovolj niti za globlji pogovor s partnerjem?

tek | Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock

Ravno takrat, ko vam primanjkuje časa, je pomembno, da svojemu telesu privoščite redno rekreacijo. Čeprav se zdi, da to v prenatrpanem urniku nikakor ni izvedljivo, obstaja nekaj trikov, s pomočjo katerih boste lahko našli primeren trenutek tudi za razgibavanje. Izberite tistega, ki najbolj ustreza vašemu vsakdanu.

1. Tudi pot v službo je lahko priložnost za rekreacijo. Če vaš dom ni preveč oddaljen od vaše službe, pustite avtomobil doma. Pot raje izkoristite za tek ali kolesarjenje. Ob tem le ne pozabite, da boste po rekreaciji morda potrebovali prhanje in seveda sveža oblačila. Večina podjetij sicer nima na voljo prhe in garderobe, a morda lahko za ta namen uporabite tudi bližnji fitnes.

2. Imejte športna oblačila vedno pri roki. Tako boste, ko se bo pojavila nepričakovana priložnost za polurni tek, pripravljeni.

tek | Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock

3. Izkoristite čas, ko so otroci na popoldanskih aktivnostih. Prevažanje otrok na popoldanske športne dejavnosti lahko vzame veliko časa. Zakaj ne bi na primer med otroškim nogometnim treningom tudi sami odtekli nekaj krogov okoli igrišča?

4. Vstanite zgodaj. Izkoristite svežino jutranjega zraka in se odpravite na krajši tek, še preden se zbudijo otroci. S partnerjem se lahko dogovorita, katera jutra bodo vaša in katera od vaše boljše polovice.

5. Tudi zmenek je lahko v znamenju športa. Že dogovorjen termin za zmenek, v času katerega bo za otroke poskrbela varuška, obarvajta v športne odtenke. Skupaj se odpravita na plesne vaje ali pa športni zmenek izkoristita za tek, končajta pa ga ob osvežilni pijači in prigrizku.  

kolesarjenje, čelada, rekreacija
Trendi Kako se prehranjevati ob športnih aktivnostih? #nagradna igra
Nagradna igra je zaključena. 

Okusen prigrizek za vse, ki vam ni vseeno, kaj jeste

celjske mesenine | Foto:

Redna športna vadba je zagotovo pomemben korak k zdravemu življenjskemu slogu, a še zdaleč ni dovolj. Pomembno je tudi, kaj jeste. Privoščite svojemu telesu zdravo in hkrati okusno prehrano. Ob tem ne pozabite na prigrizke. Tako za rekreativne kot profesionalne športnike so pri Celjskih mesninah pripravili Fit šunke s puranjo, govejo in piščančjo šunko Z'dežele, ki si jih lahko privoščite brez slabe vesti.

Fit šunke lahko uporabite na različne načine. Odlične so kot narezek ali za sendviče. Uporabite jih lahko tudi kot sestavni del odličnih, krepkih enolončnic. Za obogatitev jedi drobno narezano ali sesekljano šunko dodajte ob koncu kuhanja. Fit šunka je kot nalašč za vse, ki ne sklepate kompromisov pri kakovosti in vsakodnevni prehrani. Da bi zadostili tudi najzahtevnejšim brbončicam, so pri Celjskih mesninah ponudili tudi Premium šunke s pršutom in tartufi.

celjske mesnine | Foto:

sendvič
Trendi Ko sendvič postane čisti gurmanski užitek #nagradna igra

Šunka s pršutom

Šunka dveh okusov ali šunka s pridihom Krasa je produkt izjemnega truda tehnologov Celjskih mesnin, ki so želeli ponuditi gurmansko specialiteto. Z združitvijo dveh priljubljenih okusov jim je to tudi uspelo.

Šunka s tartufi

Ob bolj posebnih priložnostih, ko si zaželite nekaj drugačnega, prefinjenega in s poudarjenim okusom, posezite po Fini šunki s tartufi. Narežite zelenjavo na trakce in jo ovijte s šunko. Ob tako okusnem prigrizku, ki si ga lahko privoščite tudi brez kruha, boste uživali brez slabe vesti.

celjske mesnine | Foto:

Afrodiziak, ki ga je užival že Napoleon

Že stari Rimljani in Grki so imeli tartufe za afrodiziak, ob čemer naj bi še posebej črni tartufi veljali za afrodiziak za ženske. Ta sloves, ki ga mora moderna znanost še potrditi, izvora iz njihovega specifičnega vonja, ki naj bi bil podoben moškemu feromonu androstenonu. Prav zato jih je pogosto užival tudi Napoleon Bonaparte.

tortilja | Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock

Lahka in okusna jed za gurmane: zavitek s Premium šunko Z’dežele

celjske mesnine | Foto: Sestavine:

  • polnozrnata tortilja,
  • žlica omake iz gorčice in medu,
  • rezina Premium šunke Z’dežele,
  • 3 žlice naribanega sira,
  • ½ skodelice narezanih češnjevih paradižnikov,
  • skodelica kalčkov in
  • skodelica solate po izbiri.

Tortiljo namažite z omako iz gorčice in medu, ki jo pripravite pred tem. Na vrh položite Premium šunko Z’dežele, sir, paradižnik in kalčke. Zvijte v zavitek in postrezite s solato.

Ne spreglejte