Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
17. 6. 2024,
12.49

Osveženo pred

1 teden, 2 dneva

Vsebino omogoča Podravka

Natisni članek

hrana Slovenija začimbe kulinarika okus Podravka Maestro advertorial

Ponedeljek, 17. 6. 2024, 12.49

1 teden, 2 dneva

Diši po skrivnostni uganki

Išče se slovenski okus. Ste ga kje videli?

Vsebino omogoča Podravka

Na policah slovenskih trgovin postopa 101 mešanica začimb. Logično. V domači kuhinji so začimbne mešanice odlične, saj nam pomagajo poustvariti edinstvene okuse svetovnih jedi. V raznoliki ponudbi tako najdemo mehiške, provansalske, italijanske, azijske in druge mešanice … Skratka, ni da ni! Toda med to bogato ponudbo zeva velika praznina. Nedavno so odkrili, da je na policah pogrešana tista mešanica začimb, ki bi nam morala biti najbližje.

Pomanjkljivost se je kazala prav pred našimi očmi. S pogledom, usmerjenim v svet, smo lahkomiselno pozabili, od kod prihajamo. Med začinjeno ponudbo namreč manjka predstavnik naše kuhinje, mešanica začimb za slovenske jedi. Kje se je zataknilo? Kje se skriva slovenski okus? Čas je, da zadevi končno pridemo do dna.

Išče se slovenski okus. Oddajte namig in se potegujte za nagrade na https://scepec-navdiha.com/slovenski-okus. | Foto: Arhiv ponudnika Išče se slovenski okus. Oddajte namig in se potegujte za nagrade na https://scepec-navdiha.com/slovenski-okus. Foto: Arhiv ponudnika Znamka Maestro, znana po svojem strokovnem poznavanju začimb, se je odločila, da mešanico, ki bi nam morala biti najbolj domača, spravi v domove vseh Slovencev. Maestro zato zdaj išče pravi slovenski okus, ki bo navdahnil edinstveno mešanico začimb za slovenske jedi.

Kje se skriva slovenski okus?

Slovenski okus se skriva v vseh nas. No, predvsem na naših kuhinjskih policah. Še bolj natančno, tam nekje med težkimi kuharskimi knjigami, zatlačen med bolj imenitnimi, modernimi recepti, čaka, da uvidi luč sveta. Govorimo seveda o tistih posebnih, na roko napisanih receptih, ki se prenašajo iz roda v rod in z vsakim letom, z vsako uporabo, z vsako novo packo vedno bolj bledijo.

Maestro | Foto: Arhiv ponudnika Foto: Arhiv ponudnika

Prav ti dragoceni recepti bodo pomagali pri vseslovenski iskalni akciji slovenskega okusa. Maestro zato vabi vse, ki med svojimi kuharskimi policami skrivajo namige, da sodelujejo v tej akciji tako, da oddajo svoj recept s pravim slovenskim okusom. Na spletni strani scepec-navdiha.si digitalizirajte svoje recepte, sodelujte v nagradni igri in bodite priča zgodovinskemu trenutku, ko bomo s skupnimi močmi našli in poustvarili pravi slovenski okus.

Pridružite se iskanju na scepec-navdiha.com/slovenski-okus!

Ne spreglejte