Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
27. 4. 2020,
7.02

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Podravka

Natisni članek

Korona nasvet Vegeta Natur recept advertorial

Ponedeljek, 27. 4. 2020, 7.02

2 meseca, 1 teden

Ideja za hitro in okusno kosilo: enolončnica z mesnimi kroglicami #video

Vsebino omogoča Podravka

Ostanite doma in izkoristite ta čas za prave kulinarične užitke. Brez velikega predznanja in zapletenih sestavin lahko tudi sami pričarate vrhunske jedi. Potrebujete samo dobra navodila s preprostim receptom in skrivno sestavino, ki bo vsako vašo jed povzdignila na čisto drugo raven.

kuhanje | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

To je jed, ki vam bo takoj zlezla pod kožo – najprej zaradi preproste priprave, potem pa še zaradi neverjetne mešanice vrhunskih okusov. Lahka in pisana enolončnica vas bo pozimi pogrela, poleti pa vam bo ponudila novo svežino, ki jo boste zlahka osvojili.

Ali ste vedeli?

Ohrovt je ena najbolj zanemarjenih vrtnin v domači kulinariki. V resnici pa lahko z njo pričaramo nešteto okusnih in raznolikih jedi.

Bogat z vitamini C, A in K, vsebuje tudi veliko magnezija, železa, kalija in kalcija. Poleg tega deluje tudi protivnetno in antioksidativno. Je lahka zelenjava, ki jo lahko uvrščamo v jedilnik tudi pri bolj dietnem prehranjevanju.

Vmešamo ga lahko v solate, različne omake, iz njega lahko naredimo sarme, odlično se znajde v različnih juhah in bogatih enolončnicah.

Vegeta Natur | Foto: Enolončnica z mesnimi kroglicami

Sestavine:

Za mesne kroglice:
400 g mletega piščančjega mesa
50 g kruha
1 rumenjak
črni poper Maestro
sol
peteršilj

Za enolončnico:
olivno olje
50 g čebule
2 korenčka
1 l vode
1 kokošja kocka Vegeta
400 g ohrovta
50 g špinače
skodelica kuhane ječmenove kaše
sol
črni poper Maestro

Priprava:

Najprej pripravimo mesne kroglice. V meso vmešamo narezan kruh, rumenjak, poper Maestro, sol in na drobno nasekljan peteršilj. Dobro premešamo in oblikujemo kroglice.

V večjo kozico vlijemo olje, prepražimo nasekljano čebulo in dodamo korenje. Zalijemo z vodo in dodamo sestavino, ki bo juho popestrila s pravo svežino – kokošjo kocko Vegeta. Juho premešamo, dodamo ohrovt, mesne kroglice in kuhamo na zmernem ognju približno 20 minut. Na koncu v juho primešamo svežo špinačo in skodelico kuhane ječmenove kaše. Solimo popopramo, počakamo nekaj minut in enolončnica je pripravljena.

Vegeta Natur | Foto: Namig kuharskega šefa

Svoji enolončnici lahko namesto ječmenove kaše dodate ajdovo, odlična bo tudi z mešanico žit. Vsekakor pa lahko s pripravo improvizirate tudi glede na sestavine, ki jih imate v hladilniku – to je nedvomno odlična ideja za kosilo, ko lahko uporabite zelenjavo, ki vam ostaja v hladilniku.

Samo ena sestavina nikakor ni zamenljiva – kokošja kocka Vegeta je tista skrivna sestavina, ki bo vedno poskrbela za vrhunskost vašim domačim specialitetam.

Kokošja kocka Vegeta je izdelana po receptu matere narave. Vsebuje samo izbrano zelenjavo in začimbe. Ne glede na to, ali pripravljate juho ali enolončnico, ima vedno zagotovljeno mesto v loncu. Brez kokošje kocke Vegeta okusi in vonji nikoli ne bi bili tako domači in juha tako okusna.

Vrhunski spomladanski obroki

V tem letnem času se nagibamo k lažjim in preprostejšim jedem, ko zelenjavni vrtovi obrodijo prve sveže pridelke, pa so naše jedi lahko še bolj razgibane in polnega okusa.

Ker smo veliko doma, imamo zdaj tudi priložnost, da spoznavamo nove okuse in recepte. Naj bo torej vaša pomlad letos v znamenju eksplozivnosti – v ustvarjanju in okušanju.

Začnite s preprostimi enolončnicami in juhami, svoje znanje pa nato nadgradite s testeninami in kremnimi rižotami. Prihaja sezona špargljev, zelo kmalu pa nas bodo razveselili tudi mlada špinača, blitva, sladki grah, stročji fižol in potem še bučke, kumare, jajčevci in še in še.

Prepustite se ustvarjalnosti, predvsem pa sledite našim trem ključnim navodilom za uspešno pripravo jedi:

  • Kupujte lokalno in sezonsko hrano.
  • Izberite preproste recepte, ki ne zahtevajo dolgega seznama sestavin.
  • Vedno imejte pri roki nepogrešljive pomočnike Vegeta Natur.

Vegeta Natur | Foto: Kako izboljšati okus vašim jedem?

Vegeta je vaš najboljši kuharski pomočnik, saj boste na naraven način poskrbeli, da bodo vaše specialitete vrhunske, polnega okusa, predvsem pa vam bo pomagala, da bo priprava jedi hitrejša in preprostejša.

Izdelki Vegeta Natur vsebujejo najboljše izbrane naravne sestavine, ki imajo samo eno vlogo v vaši kuhariji: izboljšati in poudariti naravni okus vseh sestavin, ki jih boste uporabili v receptih.

Kuhanje z izdelki Vegeta Natur je nadvse enostavno, saj vam omogoča še več svobode in eksperimentiranja. Sodobnim receptom dodaja vrhunskost, ki jo poznajo samo največji kuharski mojstri.

Izdelki Vegeta Natur so brez konzervansov, z morsko soljo in brez dodanih ojačevalcev arome.

Vegeta Natur se naravno ujema z vsemi vrstami mesa in zelenjave in tudi vas bo navdihnila za nove kulinarične kreacije!

 

Ne spreglejte