Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
28. 9. 2021,
8.38

Osveženo pred

2 leti, 6 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

rižota recept ENOSTAVNO.JE PR članek

Torek, 28. 9. 2021, 8.38

2 leti, 6 mesecev

ENOSTAVNO.JE pripraviti popolno kosilo med tednom

Oglasno sporočilo

Se še spomnite, kdaj ste se nazadnje zares z užitkom lotili kuhanja? Ali pa, kdaj ste se nazadnje odpravili v nabavo sestavin za recept, ki ste ga našli na spletu?

Ker vemo, da se vam prav vsak dan ne da kuhati in bi najraje zavrteli čarobno številko hitre dostave hrane na dom, se boste ob enostavnih receptih, ki smo jih pripravili za vas, z užitkom lotili kuhanja.

ENOSTAVNO.JE do brezmejnih kuharskih podvigov in hitrim nakupom prek spleta

Okusne sestavine za brezmejne kuharske podvige vam dostavimo na dom. Z enim klikom v spletni trgovini Enostavno.je pridete do vseh sestavin za pripravo slastne rižote, ki bo navdušila tudi največje kuharske mojstre.

Enostavno.je 930x500-koda_popust – PR | Foto:

Izkoristite desetodstotni popust na celoten nakup s kodo JESEN10 v spletni trgovini Enostavno.je.

Za vse tiste, ki obožujete okusne jedi, a nimate dovolj časa za kuhanje, imamo top idejo!

ENOSTAVNO.JE do popolne rižote v 40 minutah. Naj tudi v vašem domu zadiši po okusnih sestavinah.

Rižota s tartufi in slanino

Rižota s tartufi | Foto: Rižota s tartufi

Sestavine:

Priprava:

Čebulo očistimo in nasekljamo. V posodi zagrejemo olivno olje in čebulo na hitro prepražimo. V drugi posodi zavremo jušno osnovo. K čebuli dodamo na kocke narezano slanino in riž. Ko je riž na dotik že dosegel 40 stopinj in je prepražen, dodamo 1 dl vina. Ob  zreduciranju vina začnemo vsebino posode zalivati z vročo jušno osnovo. Med počasnim kuhanjem nenehno mešamo približno 20 minut. Ko se riž skuha do želene stopnje, dodamo tartufato in maslo. Takoj ko rižota postane kremasta, vanjo naribamo še polovico sira grana padano.

Tik pred serviranjem dodamo še nekaj kapljic aromatiziranega olivnega olja s tartufi. Serviramo v krožnik za testenine in na jed naribamo še parmezan. Pomembno je, da je struktura rižote tekoča kot "lava". Na koncu na rižoto naribamo še črni tartuf.

Še nekaj trikov za pripravo najbolj slastne rižote:

  • Najboljša izbira za rižoto je okroglozrnati riž, saj vsebuje precej škroba, ki se sprošča med kuhanjem in poskrbi za kremasto teksturo jedi.
  • Riž med kuhanjem naraste trikratno. Zato računajmo, da iz zajemalke riža dobimo tri zajemalke rižote.
  • Rižote ne solite na koncu, ampak vedno na začetku kuhanja, ker se sol sicer ne bo vpila v riž in okus rižote ne bo pravi.
  • Riž ne vsebuje glutena in je bogat z neprecenljivimi vitamini ter minerali, kot so železo, kalcij in vitamini B1, B2, B6 in E.

Namig: Preden jed postrežete, jo pustite pokrito še pet minut. V tem času zrna riža dokončno nabreknejo in se navzamejo harmonije vseh okusov.

Zraven postrežemo kozarec vina Sauvignon iz Vinske kleti Metlika.

Predlagamo tudi, da nakupite živila v večjih pakiranjih XXL, saj boste tako tudi prihranili.

Naročnik oglasnega sporočila je KZ Metlika.

Ne spreglejte