Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
21. 7. 2014,
11.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

recept omleta tortilja krompir

Ponedeljek, 21. 7. 2014, 11.38

8 let

Brezmesni ponedeljek: Omleta za hladen poletni dan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Sestavine za tokratni brezmesni recept so sveže in poletne, jed pa bo kar konkretna - prava za poletne dni, ki jih ohladi dež.

Krasno je, ko poleti uživamo v surovi zelenjavi s svojega vrta, ker nam kuhana hrana niti ne diši. A letošnje poletje se kar noče razviti v zares razbeljeno, zato se nam tudi na krožniku bolj priležejo tople jedi.

Tokratni predlog za brezmesni ponedeljek vsebuje oboje – poletne sestavine in kar konkreten končni izdelek, ki vas bo nasitil, pogrel in … odnesel v vročo Španijo. Ena tamkajšnjih najbolj priljubljenih jedi je namreč krompirjeva omleta ali krompirjeva tortilja, kot ji rečejo. V lokalih jo strežejo kot tapas, prigrizek ob pijači, privoščijo si jo tudi za lahko večerjo ali pa kar kot sendvič, med dvema kosoma kruha. Dobra je tako topla kot hladna in prilegla se bo tudi za malico naslednji dan, če je danes ne boste zmogli cele.

Krompirjeva omleta s paradižnikom in papriko

650 gramov mladega krompirja 1 rdeča paprika 250 gramov češnjevih paradižnikov 8 jajc 250 mililitrov mleka 75 gramov parmezana 1 čajna žlička nasekljanega kopra 120 gramov kisle smetane muškatni orešček sol in poper svež peteršilj

Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija in namastite okrogel pekač za torte.

Krompir olupite in narežite na tanke rezine, češnjeve paradižnike na četrtine, papriko pa na kocke. Vse našteto zmešajte in stresite v pekač.

Zmešajte jajca, mleko, nastrgan parmezan, koper in kislo smetano ter začinite s soljo, poprom in muškatnim oreščkom. Prelijte čez zelenjavo in pekač nekajkrat stresite, da se mešanica enakomerno razporedi.

Pecite od 40 do 45 minut, da se omleta zlato zapeče. Zvrnite jo iz pekača in narežite na rezine. Postrezite z nasekljanim svežim peteršiljem.

Ne spreglejte