SiolNET. Trendi Glasba
2,18

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Zadnje slovo

Tisoči se v solzah poslavljajo od pokojne pevke The Cranberries

2,18

termometer

 | Foto: Reuters
Foto: Reuters

Na tisoče žalujočih oboževalcev se že dva dni zbira pred cerkvijo svetega Josepha v irskem mestu Limerick, da bi se poslovili od Dolores O'Riordan, ki je tragično umrla pred tednom dni. Pevka je ležala v odprti krsti, po cerkvi pa je še zadnjič odmevala njena glasba.

Irska je te dni zavita v žalost, saj se poslavlja od priljubljene Dolores O'Riordan, katere posmrtne ostanke so že včeraj prepeljali v cerkev svetega Josepha v njenem rodnem kraju, Limericku na Irskem. Pokojna je ležala v odprti krsti, kar je sicer običaj, značilen za slovo od predsednikov, papežev in drugih pomembnežev. Po cerkvi so bile razstavljene tudi njene fotografije, naokrog se je razlegala njena glasba.

Pred cerkvijo svetega Josepha v Limericku na Irskem se že ves dan zbirajo užaloščeni oboževalci z vsega sveta. | Foto: Reuters Pred cerkvijo svetega Josepha v Limericku na Irskem se že ves dan zbirajo užaloščeni oboževalci z vsega sveta. Foto: Reuters Pevkini svojci so se odločili, da cerkev za štiri ure odprejo tudi za javnost, da so se lahko od Dolores poslovili tudi njeni zvesti oboževalci. Ti tako že ves dan, že od zgodnjih jutranjih ur, oblegajo cerkev in okoliške ulice. Da bi še zadnjič uzrli priljubljeno zvezdnico, so na Irsko pripotovali tudi iz oddaljenih držav, kot sta Španija in Kitajska. Pokojni so se prišli poklonit tudi nekateri državni pomembneži, med drugim nekdanji obrambni minister Willie O’Dea in nekdanji minister za izobraževanje Jan O’Sullivan.

Dolores bodo njeni svojci pokopali v torek na zasebni pogrebni slovesnosti v mestu Ballybricken, kjer je pokopan tudi njen oče Terry. Preden bodo zvezdnico položili k večnemu počitku, bo v tamkajšnji cerkvi svetega Ailbe ob 11.30 tudi pogrebna maša.

Vzrok nenadne smrti komaj 46-letne pevke še ni znan. | Foto: Reuters Vzrok nenadne smrti komaj 46-letne pevke še ni znan. Foto: Reuters Medtem ko svet objokuje priljubljeno zvezdnico, vzrok njene smrti še vedno ostaja neznan. Oblasti nenadno smrt 46-letne Dolores še vedno preiskujejo, več naj bi bilo znano po končani sodni preiskavi v začetku aprila.

[video: 67793 / Na tisoče oboževalcev iz vsega sveta se poslavlja od tragično preminule pevke Dolores O'Riordan.]

Na tisoče oboževalcev iz vsega sveta se poslavlja od tragično preminule pevke Dolores O'Riordan.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 6
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin