Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
24. 2. 2023,
22.08

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,21

1

Natisni članek

Mehika skupina pesem RBD

Petek, 24. 2. 2023, 22.08

1 leto, 1 mesec

Skupina, ki je očarala Slovence, po več letih izdala prenovljeno pesem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,21

1

Skupina RBD leta 2006 | Člani skupine RBD leta 2006 v Mehiki | Foto Profimedia

Člani skupine RBD leta 2006 v Mehiki

Foto: Profimedia

Člani priljubljene mehiške skupine RBD, ki so pred leti obnoreli tudi Slovence, so po novici o ponovni združitvi skupine zdaj izdali še prenovljeno pesem z naslovom S.H.E.A. Gre sicer za pesem, ki so jo štirje člani izdali leta 2020, tokrat pa so jo dopolnili še z vokali Dulce Marie.

V besedilu prenovljene pesmi S.H.E.A (Siempre He Estado Aqui) so izpostavili dele nekaterih njihovih največjih uspešnic, kot so Salvame, Quedate en Silencio in Ensename. Pesem sta producirala Andrés Torres in Mauricio Rengifo.

"Glasba skupine RBD je živela v srcih naših oboževalcev," je prejšnji mesec za revijo Rolling Stone povedala Dulce Maria. "Leta 2020, ko je naša glasba postala del storitev pretakanja, je prišlo do razcveta. Ko je bila skupina RBD na višku, ni bilo pretočnih storitev, samo CD-ji. Zdaj, ko lahko pesmi poslušajo tudi mlajši, pa se je nostalgija ponovno rodila," je še dodala.

Leta 2024 naj bi ponovno obiskali tudi Ljubljano

Pesem so izdali približno en mesec po tem, ko so sporočili novico, da se se kot skupina po 15. letih ponovno združili. Napovedali so tudi turnejo po Ameriki, ki se bo začela 25. avgusta. Vstopnice za vse koncerte so razprodali le v nekaj minutah. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by RBD (@rbd_musica)

Skupina RBD je bila mehiška glasbena skupina, ki je postala popularna v mladinski telenoveli Rebelde. V samo štirih letih delovanja je prodala več kot 60 milijonov albumov po celem svetu. Skupina je uradno nastala 30. oktobra 2004, razpadla pa 18. avgusta 2008. 

Sestavljali so jo igralci in pevci AnahiDulce MariaMaite PerroniChristian ChavezChristopher Uckermann in Alfonso Herrera. Po 15 letih so se odločili, da skupina ponovno zaživi. V drugi polovici letošnjega leta namreč pripravljajo turnejo z naslovom Soy Rebelde Tour, na kateri pa se jim ne bo pridružil Herrera, ki pravi, da njegova želja nikoli ni bila petje, ampak igralstvo. Tako bodo med drugim nastopili v New Yorku na slovitem stadionu Madison Square Garden, Las Vegasu, Miamiju, Houstonu in Los Angelesu.

Leta 2024 naj bi pripravili turnejo po Evropi, v sklopu katere naj bi obiskali tudi Ljubljano. V Sloveniji je skupina leta 2008 namreč kar trikrat zapored razprodala Halo Tivoli, zadnjič pa so pri nas nastopili 16. decembra.

Skupina RBD v Sloveniji
Trendi Po 15 letih se vrača priljubljena skupina, ki je obnorela tudi Slovence
Laibach
Trendi Laibach bodo prva tuja skupina, ki bo po ruski invaziji nastopila v Kijevu
Laibach
Trendi Laibach bodo nastopili v Kijevu, pred enim letom pa so opravičevali Putinova dejanja
Ne spreglejte